|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:45 am
Универсална станция за запояване.
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Универсална станция за запояване.
Това вече си е хитринка за полева работа, макар че на 12 волта ще е скромните 17-18 вата.
За вкъщи дръжката му е въздебелжка, поялника стърчи прекалено много напред, но пък вкусове всякакви.
Ще ми се да видя какво са сложили за ключов елемент.
|
| Вто Апр 02, 2013 6:41 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
tpc8107 RDS On 5.5 mOm- вероятно не грее изобщо. Ще взема един за работа в сервиз, че скъпи инструменти ми ги съсипват. Излиза 30 лв с доставката без човка.
|
| Вто Апр 02, 2013 7:45 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Дай линкче от къде го пазаруваш това. Бих си взе едно от чисто любопитство.
|
| Вто Апр 02, 2013 7:48 pm |
|
 |
|
dtmf
|
Пробвам от http://www.mistertao.com/. Има го и в други китайски сайтове но търсачката им не става.
|
| Вто Апр 02, 2013 7:52 pm |
|
 |
|
dtmf
|
Човката стърчи, но за сметка на това там е студена и в клипа я сменят с голи тъце без да чакат да изстива.
|
| Вто Апр 02, 2013 8:15 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Че и аз не я чакам да изстива. Прост нагънат лист хартия прави чудеса. Но стърчи с 4.5см от дръжката, а не с 8.
|
| Вто Апр 02, 2013 8:32 pm |
|
 |
|
soton
Ранг: Минаващ
|
Колкото повече чета,толкова повече ми заприличва на оня руски виц,дето тьотките все се опитвали да зглобят шевна машина,пък то всеки път се получавало калашник,само дето вие се опитвате да зглобите велер пък то всеки път се получава нещо по кофти!
_________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 naskogeorgiev61
blizo do Sofia
|
| Съб Апр 06, 2013 9:02 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
И кога работи с мойто, та реши че е по-кофти?
|
| Съб Апр 06, 2013 9:39 pm |
|
 |
|
soton
Ранг: Минаващ
|
Все едно да ме питаш кога съм карал мерцедес,та знам че е по добър от която и да е самоделка,там принципите са по различни!
_________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 naskogeorgiev61
blizo do Sofia
|
| Нед Апр 07, 2013 9:29 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
И какъв точно мерцедес-поялник на Weller имаш по-точно?
|
| Нед Апр 07, 2013 9:57 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Защо непременно трябва да е велер? Скоро гледах някакви модели на хако - оригинални. Не мога да си изкривя душата - много добре изглеждаха и като изработка и като дизайн и като ергономия. Нямах възможност за задълбочени тестове и нямам сериозни впечатления как се държат при продължителна работа. Последното не е толкова важно. Имам куп велери - и като модели и като брой, та не предвиждам скоро да закупувам подобна техника. Въпреки това, станцията на хако определено ме впечатли, а това не е толкова лесно! Ако все пак ми се наложи да закупувам подобна хапаратура, определено ще им обърна сериозно внимание. А велерци (фабриката) вече имат един червен картон. 
|
| Пон Апр 08, 2013 2:04 am |
|
 |
|
nik
|
технически неграмотен човек е нормално да мисли по този начин но който е специалист и е работил в дадена сфера (не само електроника) е наблюдавал не един и двама некадърни колеги, които изкарват меко казано нескопосан продукт, а лакомите мениджъри бързат да го пробутат на пазара за да потекат по скоро парите за да се отчетат пред шефа, в същото време обаче кадърни хора си правят в мазето много по качествени неща, изпипани както с опит и знания така и без икономии, може да са малко такива хора но те са способни да изкарат много по качествен продукт, на пук на всички невежи които не признават друго освен купеното от магазина... с лъскавите лепенки... фабричното... макар и пълен боклук... и колкото по скъпо значи е по добро сори за офтопика ама подобни малоумни изказвания смятам са обидни най малко за труда на човека... едно е обоснована критика от някой който знае какво говори друго е плюене наляво надясно... темата е за регулатор, на който е обърнато повече внимание от болшенството на пазара, човека е казал че работи с различни нагреватели, който каквато дръжка иска да си слага
|
| Пон Апр 08, 2013 2:19 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Бе, грамотен-неграмотен..... Да видим с какъв Weller-мерцерес го сравнява, пък после ще му кажа по колко параметъра моето го бие, освен по цена, неколкократно.  За другото - горе има платки и схеми - всеки може да гледа и да си прави изводите. Не е велико произведение на електронното изкуство, но пък съм се стремял да няма компромиси и въпреки това да е горе-долу евтино. Китайските копия на Т12 човки като цена са без конкуренция, даже и сред обикновените оригинални човки без нагревател. Ако не се бях съобразявал и с оригиналните кутии на станциите ми, щеше да е и на една платка и доста по-компактно. В крайна сметка - аз от Weller вече нямам нужда. Няма какво повече да ми даде, а и е абсурдно да се сдобия с 40 вида Weller-ски човки без да фалирам за месец - два. Отделно, всичко дето ми е трябвало като функционалност съм го набутал в софтуера. Датчик в стойката - също, без механични части, което за мен си е предимство. ПП: Велерския аналог е WD-1M, срещу скромната сума от 317 евра + WMRP поялник, срещу 258 евра, човките за което струват между 35 и 55 евра. И е 40 вата вместо 70. Тоест за да имам същото от Weller, ще трябва да се ръсна едни 2000 евра, за да взема базов модел станция (по-истинската е с около 80 нагоре) и 40 човки. И това цена в UK. И в крайна сметка въпросния Weller няма да ми даде нищо повече, точно в което е разковничето за да не дам тия кинти. По-евтино ще ми е дори да си напазарувам оригинални JBC човки от Комет, които моята станция също ще подкара, а велеската категорично не, и които Weller-а определено няма с какво да бие, дори като качество на изработка на самия поялник. Във въпросните Т12 китайски човки компромиси с качеството засега не съм забелязал. Нямам и изгоряла или оксидирана от работа човка.
|
| Пон Апр 08, 2013 8:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Всички автомобилни фенове си мерят "кошовете" с БМВ и Мерцедес. Ти очевидно си го мериш с Велер.  Излишно е. Предимствата не се изразяват само с време за достигане на 300 градуса и цената. А китайските копия ще си останат китайски копия. Апропо - по-горе си изчислил колко би ти струвала оборудвана велерска станция. Би ли изчислил колко ти струват двата поялника - развой на хардуер, на софтуер, солидуъркс, мъртви нагреватели и т.н?
|
| Пон Апр 08, 2013 11:31 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Солидуъркс е пожелателен. Единствения реално нужен софтуер е тоя за платките, и то пак има безплатни алтернативи, или поне евтини. Хардуера ми струваше 30-ина човекочаса. Софтуера - още толкова. 4-5 мъртви нагреватели от предния тунинг на едната ми станция (и то защото се съобразявах с нефелно китайско хардуерно решение - при изключен кабел между управлението и ключа, ключа стоеше постоянно включен) и нито един докато правя тоя проект - просто си тръгна от раз. Не ме разбирай погрешно - не си го "меря" с никой, нито пък съм имал такива амбиции. Не виждам Weller-a какво повече ще ми даде от това, дето имам. Ако имаш нещо конкретно предвид - казвай. Гледах оригинални неща и на Weller и на JBC от същия клас - с човки с интегриран нагревател. Освен данък марка и малко по-удобната и много по-красивата дръжка на поялника според мен не са по-добри с абсолютно нищо. Абсолютно всичката функционалност, за която съм се сетил и прочел е налична и при мен. Човките също не са по-добри с нищо. Впрочем, преди години като си накупих заваръчни апарати, много народ също не искаха да чуят за китайски, по простата причина че по нашите магазини продаваха само най-евтините боклуци, с надценка като за най-скъпите. А после взе че се оказа при пряко сравнение че телоподаващото ми удря в земята всичко що е под 5-6 бимберици като цена, нищо че струва 1500. Та, тая песен съм я слушал вече. Гаражи в Китай има и лъскави и долнопробни. Просто трябва да уцелиш правилния.
|
| Пон Апр 08, 2013 1:21 pm |
|
|