Re: Универсална станция за запояване.
Моята идея е проста - взех си китайско FX-951, сега имам кутия... Ама нямам подходяща платка. Гледам че някой във форума на dangerousprototypes е писал в на спарки темата че мисли да прави опростен вариант точно за стандартната китайска кутия, ама не видях дали има резултат.
Но то всъщност от работата ми с това китайско чудо на техниката излязоха няколко заключения:
- дръжката (2028 май се водеше, с жълтото удебеление) е калпава; ще си търся 9501 да видя колко е по-добре
- от 5 човки няма две дето да са достатъчно близко като температурна калибрация, че да не се налага да пренастройвам температурата - т.е. варианта за мен е отделни дръжки и идентификация на дръжка/човка за да се настрои автоматично офсет-а (хм, дали пък нещо с баркод или rfid няма да ми е по-удобно че да не се налага да опроводявам ID чипове в дръжката?)
- менюто е кошмарно, поне на моя вариант - за да си сет-на температура трябва да извадя и мушна обратно "ключа"; за да си гледам актуална температура трябва да го извадя тоя ключ?
- качеството на човките малко ме притеснява - от една страна механично някой човки "влизат" трудно на дръжката, за разлика от други, т.е. има сериозни производствени толеранси; от друга страна покритието (на някои поне) не ми харесва как се "мокри" от калая - явно ще трябва да си набавя оригинална човка за да сравня
За кутията обаче, дали някой ориентиран китаец няма да намери кутии без платки? То колко ще е изгодно не знам, струва си ако някой се навие да направи алтернативна платка и ако имат бройки.
Но за тази кутия едва ли ще ми свършат работа платките на Спарки. Т.е. трябва да правя нещо на неговата база, ама с "дребната" условност че няма да е с пик, това е сигурно.
Някакви идеи за актуален кортекс с примерно сигма-делта ADC и вграден PGA? Директно бих скочил на Analog Devices, ама нямам много опит с техните микроконтролери, и май нямат евтин демо борд?
STM32F3 изглежда добър кандидат. Май засега натам ще огледам.
Едит: въх, въз-скъпички тия аналог-и:
http://www.analog.com/en/evaluation/eval-aducm360/eb.html