|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 5:01 pm
Универсална станция за запояване.
| Автор |
Съобщение |
|
bdivi
Ранг: Минаващ
|
 Re: Универсална станция за запояване.
Аз намерих от eBay малко ползвана дръжка и 4 нови оригинални човки на цена една трета от Комет - мисля, че периодично изпадат оферти
|
| Вто Авг 12, 2014 3:46 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
@sparkybg - явно се натрупват доста платки от доста хора, драсни едни списък 3 дни преди поръчката и за евентуални корекции/закръглявания. благодаря 
|
| Вто Авг 12, 2014 9:36 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Ще драсна. Само да се освободя малко че ми пуши тиквата.
|
| Вто Авг 12, 2014 9:49 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Тъй, днес пратих 2-та комплекта на neocom. Който иска да си ги получи по куриер - да ми прати лично съобщение към къде да заминават. Окончателно - цената е 9лв за комплект.
Останалите, предполагаемо софиянци, имат опцията или да минат да си ги вземат от работата ми (Опълченска и Кирил и Методи, срещу паркинга на Billa) между 10:00 и 17:00, или пък ако искате да организираме една бира тия дни, без почивните.
Иначе живея в Красна Поляна 2, ама кога съм вкъщи и кога не - божа работа, та подлежи на уговорка по телефона(0889072757) или по друг начин.
|
| Чет Авг 14, 2014 12:11 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Изпратени комплектите на emilm и Mugen.
Остават: ДедоБоре - 5 Ники - 1 Stoimen -1 radolin - 1 itso.t - 1 Tisho - 2
Ако ще пием бира - казвайте кога/къде. Ако ще ви ги пращам по еконт или спиди - пращайте данни на ЛС. Ако ще си ги взимате лично - телефона ми е в предния пост.
За следваща поръчка: dumfree - 1 quorthon - 1 fugata - 2 Grubi - 3 Andrey - 4 Камен Пецов - 3
Общо - 14 броя. Ако някой съм пропуснал или някой се е отказал - да казва преди да съм пуснал поръчката. Ако някой от предната поръчка се е отказал, пак така - бройките ще отидат в следващите.
Следващата поръчка ще се пуска или в петък, или в понеделник (освен ако всичко не се изясни до ден-два), за 10 работни дни. Тоест, ще е готова 2 седмици след това. Бих я пуснал и веднага, но ако останат бройки ще са ми ненужни. Може и за 5 работни дни, но цената ще е с 20-30% отгоре, тоест около 12лв, вместо 9лв, за поръчка 15 бройки.
|
| Пон Авг 18, 2014 2:24 pm |
|
 |
|
M_I_T_A_K_A
|
Да се включа с 2 комплекта за мен. Цената от 9 лева за предна и задна ли е ?
|
| Пон Авг 18, 2014 5:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Тия дни ще звънна да се разберем къде и кога ще ти е удобно да мина да взема платката. Ако ще се организира биропиене, може и на сбирката да си я взема.
Принципно, бих поръчал още няколко бройки, но ми се иска да пусна първата за да видя дали ще ми върши работа, че нали имам някакви идеи за по-различно приложение... Та, ако не изпусна срока, ще поръчам още 2 или 3, ще уточня допълнително.
|
| Пон Авг 18, 2014 6:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
спарки, ти си най-зле с времевия формат. определи някоя вечер за биропиене и да се видим там. моите 5 не са ми зор, може 2 от тях да отидат в по-големи ентуасиати. в момента ми е жега и не ми се занимава с топли поялници
|
| Пон Авг 18, 2014 8:32 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Цената от 9лв е за комплект предна+задна.
|
| Пон Авг 18, 2014 8:52 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Ми предложете поне място, удобно за всички. Зле съм в почивните дни, че обикновено не съм в София. Иначе в делници след 17:00 съм на линия. Знам едно-друго предимно в западната част на София. Например близо до пазара в Красно село има не лоша пицарийка със всякаква бира и мезенца - "Рагаци" се казва. Ама ако някой е от Младост, няма да му е баш удобна, че няма и метро наблизо. Аз така или иначе съм с кола, та общо взето ми е все тая къде. Нещо сряда-четвъртък добре ли е? Примерно 18:00 - 19:00. Сещам се и за разни кръчмо-пицарии в парка Заимов също, например. Това комай е по-неутрално като разположение.
|
| Пон Авг 18, 2014 8:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
еее те хората по други градове ходят сега от Младост до Красно село ако е проблема ....
|
| Пон Авг 18, 2014 10:27 pm |
|
 |
|
neocom
|
Аз искам да благодаря на sparky за платките, станцийката тръгна от ряз. Сега се боря с кутията и оптиката в стойката, че с ключе нещо не се получава красиво, а много държа на тази екстра. Молбата ми към sparky е да обясни малко менютата и по специално по какъв начин са свързани параметрите в зависимост от това дали имаш датчик в сойката или не и как е добре да се настроят. (Видях в коментарите на сорса, че някои времена могат да са в сек. или мин. в зависимост от други настройки. Още тествам, но първите впечатления са добри. Ако някой има идеи за кутия да сподели.
Поздрави.
|
| Пон Авг 18, 2014 10:42 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
t1, t2, t3 - трите записани температури Ht - температура при слагане в стойката, обикновено я слагам на 300 градуса, понеже в 90% от времето запоявам на 350. St - speep температура - след престой в стойката - обикновено 200-250 градуса. Идеята е да може да стои дълго време при температура, при която тинола върху човката не се окислява, а и живота на човката се удължава по тоя начин Sti - след колко време да изпадне в sleep (секунди, ако има сензор в стойката и минути, ако няма). Ако няма стойка със сензор - времето се брои от последното натискане на някое копче. Това обикновено го държа на 30-ина секунди. Идеята е като извадите поялника от стойката той да загрее достатъчно бързо до работна. Ако обаче поялника е бавен, по-добре времето да се нагласи на по-голяма стойност, а температураа в стойката на по-близка до работната. Общо взето всичките тия неща са подходящи за "бързи" поялници от сорта на Hakko T12, JBC C245, PACE TD100 и от сорта, с малки габарити и висока мощност. Sbt - след колко време да изпадне в standby - минути. След като изпадне в стендбай се изключва, показва HOt докато температурата е над 50 градуса и "---" след това. Рестартира се с изключване и отново включване. Това не помня на колко го държа, но нещо като половин час или повече е адекватно в повечето случаи. HOL - On, OFF, AUT - указва дали има стойка със сензор или не. Ако е на AUt си засича сензора при първото слагане на поялника в нея, което в общия случай съвпада с пускането на станцията, ако поялника е в стойката. По подразбиране е на AUt - според опита ми до момента си работи безгрижно така. bri - яркост на дисплея. Дисплея се рефрешва на 100 херца. Това просто указва дютито, с което светят отделните символи. Глезотийка, общо взето. Забравих да кажа - на получилите платките - огледайте ги добре с лупа (или каквото имате - аз ги гледам с USB "микроскоп" с увеличение 500) за къси съединения. Случва се понякога с платките на тая фирма. Не ги тестват електрически, а явно не си и дават много зор да спазват чистотата в помещението, където експонират платките. Просто нямам време да огледам 15 комплекта обстойно - при увеличение 500 става и доволно бавно. Имах дребно късо на единия канал на единия от двата комплекта, които сглобявах някога. До колкото мога ги огледах на око - не се виждат очеизвадни дефекти. То и обикновено при по-дълги серии и по-нормална поръчка (като въпросната за 10 работни дни), имам чувството че дефектите са по-малко. Аз често поръчвам за 3 работни дни и се случват доволно често.
|
| Вто Авг 19, 2014 12:00 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Погледни схемата на сензора. Частите са за 5-6 кинта общо, всичките ги има в Комет а процесора го има и в DIP корпус, та може да се стъкми и на експериментална платка за нула време. Софтуера и той е доволно прост. Аз затова я и правих така - не ми се занимаваше с механични истории, а стойките ми бяха подходящи за вграждане на такъв сензор, още повече че си поръчах платките за него фрезовани по нужния ми контур, и стана като заводско изпълнение. Трябваше само да пробия 4 дупки в стойката - 2 за захващане и по една за приемника и светодиода.
|
| Вто Авг 19, 2014 12:16 am |
|
 |
|
M_I_T_A_K_A
|
Бройте ме с 2 комплекта тогава
|
| Вто Авг 19, 2014 12:21 am |