|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:25 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Събирам идеи... (нова тема, хехе)
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Събирам идеи... (нова тема, хехе)
Почнал съм едно хоби проектче в свободното време... Става дума за модулче от сорта на ардуиното и подобните му. Нищо претенциозно, но така и така съм се хванал искам да го докарам до някакъв по-приличен вид с документацията. Нещо не ми идват наум примери. Та молбата ми е дайте идеи за примерни базови приложения (неща като МР3 плейър, играчка-робот дето следи светлинен източник, и т.н.). Прости неща дето любителите и начинаещите обикновено правят заради самата радост от правенето. После може да го постна барабар с фърмуера в "споделяне" Мерси за всякакви идеи!
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Фев 26, 2012 8:02 am |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
 Re: Събирам идеи... (нова тема, хехе)
Имам едно преложение но не от по-претенциозните  Накакво осцилоскопче за по-малки честоти, примерно до 500-600 kHz. С графично LCD, и с по-прости опции. Сега ми е нужно такова, има доста в нета такива проекти но повечето са или до 20 -30 КHz , или ако са с по голяма честота са много сложни. Нямам идея дали може да се спретне нещо що годе поносимо за цена под 100 лв. Един пример: http://www.eosystems.ro/eoscope/eoscope_en.htmНо частите излизат към 100++ лв, и е за до 5 Мхз.
|
| Нед Фев 26, 2012 2:16 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Идеално. Ще се опитам да включа такова примерче
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Фев 27, 2012 1:43 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз мъдря един подобен хобаджийски проект. Засега го правя с два самоделни контролера, единият е с MSP430F6638, вторият е с ARM Cortex M4F. Идеята ми е са съвместими на ниво "по-горен интерфейс". Ти какво смяташ да има в твоя проект: контролер, PC софтуер, тулове някакви, промерни проекти ?
|
| Пон Фев 27, 2012 1:30 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
bateAz хвърляш ме в смут и паника. Ако имаш(ще имаш) разработка с ARM Cortex M4F, то MSP430F6638 има ли поне едно предимство пред Cortex-а?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Фев 27, 2012 1:41 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
А бе има си. Ако решиш да го слагаш на нещо, дето се храни от слънчев елемент, само MSP е добро решение. Не че другите не го могат, но не толкова добре.
|
| Пон Фев 27, 2012 1:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
1. Китайски блутут SPP модул, оттам връзка към Android (смартфон или таблет). 2. Връзка през ODB към кола и четене/триене на грешки (по К линия че е по лесно). 3. Много други идеи можеш да откраднеш от вече готови изделия на пазара (например STM32 имаха някаква такава играчка, дето си има цял сайт с подобни щуротии/приложения). offtopic: След последните експерименти на Сашо, пикльовския nanoWatt биел ядрото на MSP430 по консумация. Оставяме на страна факта, че единия е два пъти по широка шина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 27, 2012 2:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ако държиш MSP-то изключено и слънчев елемент не ти трябва... Моят скромен опит със слънчеви елементи и PIC24FJ+GSM+GPS показва, че трябва да се грижа да не презаредя Li-Pol батерията.
|
| Пон Фев 27, 2012 9:11 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Това да ти е проблема!  Като имаш излишна енергия, карай джаджата да ти изпраща ласкателни SMS. Хем ще се изразходва излишната енергия, хем ще си щастлив! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Фев 28, 2012 11:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|