Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
FW: $10 STM32 kit 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение FW: $10 STM32 kit
http://groups.google.com/group/comp.arc ... 2099fdef57

Може би ще е интересно за някого тук. За мене не е, та не знам дали самото
нещо е интересно.

[edit] Бях сбъркал линка, сега е оправен [/edit]

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 21, 2010 7:05 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Купи си го та да разучиш малко АРМ-вете, че само тая Power архитектура ще ти размъти мозъка най-накрая :D .

Вто Сеп 21, 2010 7:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:D :D :D
Тя главата си ми е размътена и без друго отдавна. Не ги ща ARM, ако имаха 32 регистъра
бих могъл лесно да пусна всичко дето имам на тях - така пак мога, но ще е със загуби та
не си струва зора. Пък и аз кога съм ползвал китове (никога всъщност :-) ).

Вто Сеп 21, 2010 8:57 pm
Профил WWW

Мнение 
до тук прекрасно, и дебъгер си има на него - злато, като за $10. обаче как им седи въпроса със средите? нещо което да го поддържа в студентски лиценз дали има - след като е толкова евтино няма логика да сложат среда за стотици/хиляди $. ако има това си е много добро за обучение. а и казват доста примери имало за борда, значи колкото човек да свикне с ARM и периферията на ST става. облагодетелствани са хората дето сега почват да се учат - всичко в ръцете за никакви пари - и ако не го използват - линчуване им трябва, а не инженерски печат на челото.

Вто Сеп 21, 2010 10:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
ако имаха 32 регистъра

Не си никакъв професионалист ти, щом само с 32 регистъра можеш да бачкаш :lol: . Истинския професионалист не се бои и с 2 регистъра да работи :D .

Вто Сеп 21, 2010 10:31 pm
Профил

Мнение 
Жертви сме на китова война: http://www.eevblog.com/2010/06/24/eevbl ... ent-board/
За 4.30$ не можеш само да изпратиш нещо по пощата. Или за 4.30$ да имаш продукт с платка, конектор и USB кабелче. Продават на загуба и се надяват да се метнеш на техния вагон.

Изображение

Последна промяна ike на Вто Сеп 21, 2010 11:16 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 21, 2010 10:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
ако имаха 32 регистъра

Не си никакъв професионалист ти, щом само с 32 регистъра можеш да бачкаш :lol: . Истинския професионалист не се бои и с 2 регистъра да работи :D .

:D :D

Бе живял съм и с 3 - a, b и x - в 6800, първите два 8-битови, третият 16, та имам и тая причина да
не ща да ходя в тая посока.

Всъщност доста години карах с 16 в 68k - и те бяха адекватни за оная архитектура (имаща операции
директно от и към памет), макар понякога - рядко - да ми идваха въз малко. Като пиша сега от 32-та
ползвам (т.е. държа в главата си кое къде е пак много пъти само 16, но нерядко ги докарвам и до 24,
понякога и повече.

Не помня коя беше ама имаше май някаква архитектура "без регистри", май примерно първия
1 килобайт от външната памет бахя все "регистри". Дали не беше tms9900... (не ми се проверява
а и не бих заложил и лев на спомена си :) ).

Вто Сеп 21, 2010 10:47 pm
Профил WWW

Мнение 
ike написа:
Жертви сме на китова война .... Продават на загуба и се надяват да се метнеш на техния вагон.

е, значи сега е времето който иска да се занимава с такива неща да се сдобие с експериментални образци на цена под една сметка в кварталната кръчма... ама нали трябва някой да има желание за това? нагледал съм се на бордове, които седят, за да трупат прях - грозно е. като нямаше толкова възможности се чудиш как да сглобиш платка. сега ти ги подаряват! ама има ли кой да ги ползва у нас или единици някакви ги поръчват :wink:

Вто Сеп 21, 2010 10:50 pm
Профил WWW

Мнение 
Бе хубаво нещо е кита, за работа безполезно, но за учене става, ще взема да си поръчам от двата по един да има, не че имам мерци на кой да е от тях.

Вто Сеп 21, 2010 11:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз пък ще почакам, докато вземат да плащат за да почнеш да използваш техните китове :D
то както е тръгнало няма да е далеко ....

Сря Сеп 22, 2010 12:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
аз пък ще почакам, докато вземат да плащат за да почнеш да използваш техните китове :D
то както е тръгнало няма да е далеко ....

Ами тук при нас с тия нулеви лихви още малко и ще почнат да ти дават пари, за да вземеш кредит та що някой да не ти дава пари и да му вземеш кита :D . И без това тия пари вече за нищо ги нямат и най-вече нулите в числата 8) .

Сря Сеп 22, 2010 1:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
$11 за ST32 в Mouser, мноо скъпо ве, ей това е безплатно: http://www.circuitcellar.com/nxpmbeddes ... ge/kit.htm , пуснах една заявка за келешлък, не че ще го използвам, да видя дали ще пратят нещо. Другото лято ще отлети за България, все някой ще му се зарадва :D Обикновено ги трупам цяла година и лятоски ги раздавам :D

Ще продават на загуба не ами и хоро ще играят, я вижте китовете и цените на Microchip, стабилни цени, стабилна компания. А тия дето се налапаха с ядрото на ARM сега си ги чукат у главЪта :D Обзалагам се на една торба PIC32 , че до 1 година някои от компаниите правещи процесори с ARM ядро ще затворят портфолиото.

Сря Сеп 22, 2010 4:22 am
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
до тук прекрасно, и дебъгер си има на него - злато, като за $10. обаче как им седи въпроса със средите?

Е отдавна има GNU и Еклипс за всички ARM, като изключим най-новите куртекс А15 разбира се ;-)

Интересното в случая е, че ST рекламират някакви си Atollic дето са сложили едно копче към чуждия балтон и го предлагат като собствен... Бая наглост се иска за това 8O

Сря Сеп 22, 2010 10:09 am
Профил

Мнение 
miro_atc написа:
Е отдавна има GNU и Еклипс за всички ARM, като изключим най-новите куртекс А15 разбира се ;-)

да, еклипс - ок, ама не ми харесва честно казано. както и да е, това си е лично мнение. абе човек ако иска все ще си излекува някоя среда, за учене няма кой да го закачи :wink:

ама се зачетох в тоя ARM A15... ми ако са 4 ядра на по 2.5GHz с тия ускорители дето си ги имат за видео ... и било за мобилни устройства - телефони, таблети и подобни предназначен? ебаси и телефона, те скоро и сгъваемо LCD 32'' ще трябва да му сложат, та да има нещо смислено да прави тоя проц, да не скучае ... на къде вървят нещата 8O

Сря Сеп 22, 2010 10:24 am
Профил WWW

Мнение 
head_up, Еклипса не е жена, дето без да я познаваш да кажеш че ти харесва или не ти харесва ;-)

А пък за 4-8-16 ядрените А15 целта е явно да отхапят от пазара на лекия клас сървъри. С тия показатели бият всяка конкуренция, обаче това са показатели на хартия още... Ще видим като ги пуснат колко бъгове ще има, освен това предполагам и конкуренцията не спи, кой зная какво ще изкара и тя ;-)

Мен обаче маркетинга не ме вълнува... интересното за мен е, че са запазили 7-ма архитектура, демек тия многоядрени прасета и това ST за 10$ софтуерно ще са идентични ;-)

Сря Сеп 22, 2010 12:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 130 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща