|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 ULINK2 ?
Та има ли някой от Пловдив, който може да услужи за 10-15 мин проба с един ULINK2? или ако може да препоръча на мнооого ниска цена от къде може да се вземе, че ок, ако стане всичко по редът си ще се купи такъв, без проблем, но заради кратък опит да се хвърлят много пари - не върви много. опитваме се да минем от среда от много високо ниво, през кейл-ската uVision, та през програматор/дебъгер отдолу, което по принцип става като си купи човек специализиран хардуер за около 8kE и някакъв скрипт да калти кой-какво-кога. би трябвало да можем да разбием процеса на стъпки и да минем без тая купчина пари. В случаят помагам на приятел, не е нещо фирмено (поне не от моя страна), та ще съм благодарен, ако някой може да бутне едно рамо  бирата ще я измислим всякак 
|
| Пон Сеп 13, 2010 12:38 pm |
|
 |
|
head_up
|
тц, толкова ли е дефицитен тоя ULINK2, че никой не го ползва по тия земи или Пловдив наистина се е превърнал в провинция? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
| Вто Сеп 14, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
J-Link върши ли ти работа ?
|
| Вто Сеп 14, 2010 3:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами аз поне не познавам никой да го ползва Ulink-а щото е спънат само до кейлската среда. А тя не е сред любимите поне на познатите ми които се мъчат с АРМ. Всички ползват или J-Link или FTDI базирани дебъгери.
Ulink общо взето го почитат руснаците и китайците. Ама докато го докараш от там.... Някъде бях срещал схемата и фирмуера, ама на него май имаше едни Cypress чипове..... лоша работа.
Keil + Ulink задължително ли е в заданието? За Jlink + IAR/CW/GCC може да се измисли нещо. Всъщност я провери дали Keil под някаква форма не подържа и Jlink и ако става и те урежда - кажи ще измислим нещо.
Едит: Сега видях, че Кеил подържа Jlink през RDI драйвера (то логично ама кой да се замисли). Всъщност подържа всеки дебъгер за който има RDI драйвер.
http://www.keil.com/support/docs/3162.htm
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 14, 2010 3:52 pm |
|
 |
|
head_up
|
ok, благодаря. До колкото разбирам средата (ще взема да я инсталирам като ми я даде, току виж имало и спасителен вариант) от горе изпълнява някакъв скрипт, като вика кейл-а, направо си търси някакъв програматор/борд (е за ония 8к) и таргета, за който е проекта и налива в него. дефакто и на мен ми е малко мътно докато не взема да го пипна, щото явно така няма да стане, но човека твърди че може да се мине с ulink и какъвто си искаш таргет - което е логично, все програматор, все таргет - само трябва да се надлъгваме със скрипта, ама ... иначе ако се оттърва от кейл-а спокойно мога да го мина на crossworks-a и crossconnect-a (които имам под ръка), ама лошото е, че човека има лиценз за кейл-а, още по-малко, че не знам дали може да се прекара през друга среда.
към края на седмицата пак имам среща с човека, та ще се опитаме да измислим нещо по въпроса - ако евентуално изобщо има друга възможност. но ясно че нещата отиват към някакъв друг програматор... за сега тоя ulink е като да търсиш 15 годишна девственица ...
|
| Вто Сеп 14, 2010 4:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
ти се радвай, че не ти се налага да търсиш честен политик....
Иначе ми стана любопитно това за скриптовете. Не съм чувал за подобна функционалност в Кейла. Като разбереш за какво иде реч, разкажи с две приказки...
|
| Вто Сеп 14, 2010 6:31 pm |
|
 |
|
head_up
|
ааа, пепел ти на езика, как може въобще да си го помислиш - 'къв политик ще е тогава?!
ми и на мен ми е любопитно, та се чудя дали човека не ме забърква с тия обяснения. ще разкажа като разбера каква е тайната...
|
| Вто Сеп 14, 2010 7:08 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Имахме един във фирмата, но изгоря  Работи няма и месец, и то нестабилно; сега не работи съвсем стабилно  Затова и не се обаждам. Иначе кейла може да се ползва с H-JTAG през парралелния порт за всякакъв таргет, поддържан и от двете
|
| Чет Сеп 16, 2010 2:15 pm |
|
 |
|
head_up
|
стават такива работи, стават, ама шефчааата много мрънкат, 'кат го припикае дявола някой уред  коя тая фирма дет ползвате такива чудеса у ваше село?
|
| Чет Сеп 16, 2010 4:06 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Абе за RDI имам спомен, че с ARM не се получи номера при мене ама тва с дебъгерчето на Balkana...връзваше се ама оттам нататък нищо. Все пак по-добре да се пробва отколкото да се ръсят пари за ULINK
|
| Чет Сеп 16, 2010 8:22 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Пет Сеп 17, 2010 10:59 am |
|
 |
|
head_up
|
ами не е задължително да е ulink, то това стана ясно, но е задължително да е кейл  та някой от вас подкарвал ли е wiggler с кейла? гледам ползват h-jtag за тая работа, ама много пищят, че не ставало добре - чета из нет-я, не се е стигнало до реална проба де.
А и някой има ли впечатления от олимекския wiggler? че на заем ще взема за опита, ама все за 30 лв си не струва да тормозя хората - по-добре да го купя, само не знам до колко е читав - да не стане много разлини възможности - накрая нищо? та какви отзиви има за него?
Цецо, благодаря за предложението за Jlink-a, ако може да се мине без да тормозя хората за хардуер - най-добре ще е 
|
| Пет Сеп 17, 2010 8:01 pm |
|
 |
|
RM
|
Моя ULINK2 е с LPC на NXP.Ползвал съм го с mVision 4.03 -C51.EXE v9. Обаче съм го ползвал само за P89LPC...
Притеснително ми звучи (предполагам че като по нов модел ще бачка по добре) ... изръсих се с пари за него.

_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Съб Сеп 18, 2010 8:17 pm |
|
 |
|
head_up
|
RM, колко ти излезе цялото удоволствие (ulink + доставка + българската надценка)?
|
| Нед Сеп 19, 2010 12:14 am |
|
 |
|
RM
|
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Сеп 19, 2010 8:16 am |
|
|