|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:26 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
За STM32 и времето за мърдане на пин
| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 За STM32 и времето за мърдане на пин
Питам за процесор STM32F... ама предполагам, че ще важи и за други подобни, които имат отделно ARM ядро и отделна периферия.
Свърших основната и спешна работа с него - де по книга - де по усет - и сега идва ред да питам специалистите и да понауча някои подробности, дето не ми станаха съвсем ясни.
1. Как точно става така, че всеки пин на тоя процесор може да се конфигурира да работи с различна честота. До колкото разбирам - нищо не пречи на ЕДИН И СЪЩИ порт, различни пинове да ги конфогурираш на 2, 10 или 50мХз и това при ядро на 75мХз. Как всеки пин на един порт на различна честота. Нещо кашичка ми се получава...
2. Другото - имам си битове за мърдане на пин на горе и на долу. Хубаво - ама за колко време се изпълняват тези инструкции - ако пина е конфигуриран примерно на 2МХз а аз изпълнявам последователно инструкции пин горе пин долу - какво става? Ядрото чака ли... що ли...
Изобщо каква е идеята на тая най-проста периферия /обикновен порт/ на различна честота от честотата на ядрото?
|
| Пон Окт 25, 2010 4:24 pm |
|
 |
|
БатеВаньо
Ранг: Новодошъл
|
Това, което се променя, са фронтовете на сигнала за съответния пин (има го в секцията Input/Output AC characteristics). Най-вероятно има няколко FET-та в паралел и с конфигурационните битове се избира кои от тях да са активни.
Тази конфигурация се отразява и на токовата способност на пина (което е логично).
Накратко - можеш да превключваш пин и по-начесто, но от някаква честота нататък сигналът ще започне да се "замазва".
|
| Пон Окт 25, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
|
| Пон Окт 25, 2010 5:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бавен е арма в клатушкането. Като всеки процесор различен от Пик.  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 25, 2010 6:26 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|