Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
RS-232 2 LAN + Digital IO 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение RS-232 2 LAN + Digital IO
Та днес си загубих цял ден да диря устройство което да върши следните 2 функции:
1.Сериен през LAN да излиза като виртуален ком порт на едно PC (такива устройства бол ама цената не ми харесва)
2.Да има 4-8 изхода (напр отворен колектор) и да мога някак да ги управлявам, напр през SNMP
Та тези неща ги намирам по отделно, но ми се ще да е едно устрйство. Не ми се занимава да го правя, при все че съм сигурен че има такова направено.
Последно изискване цената да е разумна, напр < 100лв.
П.П. Мислех да взема едно неомонтанско PicoIP и да си напиша firmware ама за сега ме мързи, а и ще е добре да не почвам от нулата (т.е. да имах сорса им и само да си допиша това онова)

Вто Дек 02, 2008 9:25 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: RS-232 2 LAN + Digital IO
bobyk написа:
...1.Сериен през LAN да излиза като виртуален ком порт на едно PC (такива устройства бол ама цената не ми харесва)...

Това можеш ли да го обясниш повторно :oops: ?

Вто Дек 02, 2008 11:47 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Това не ти ли върши работа :
http://controlbox-bg.com/bg/products
по точно :
RS232 <-> LAN SerialBox SB-101
във секцията download има софтче за правене на виртуален порт скойто се комуникира и реално имаш "отдалечен сериен порт".

Сря Дек 03, 2008 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това го гледах http://controlbox-bg.com/bg/products , ама как да разбирам следното
Цитат:
Модулът не поддържа софтуерно всички изброени по-долу приложения едновременно.

Също гледах и тези http://www.lantronix.com/device-network ... ro100.html какво правят ама...

Исках по скоро насоки ако някой е ползвал нещо подобно, евентуално може да напиша няколко мейла тук, там на хората и да си доизясня нещата. А пък тук ако някой е правил нещо подобно също ще се радвам да сподели или предложи цена.[/quote]

Сря Дек 03, 2008 10:50 am
Профил ICQ

Мнение 
PIC18F66J60 или PIC16F + ENC28J60 :D

Виртуален порт няма да има освен ако не си напишеш (но пък за какво ти е? освен ако не ползваш твое приложение за да си говориш с устройството).

Най лесно ще му говориш през UDP. Входове изходи - налице на PIC-a. Пък даже и АЦП-та.

И единия вариант с PIC18F66J60 и другия съм ги ползвал и съм доволен. С PIC16F и ENC28J60 имам две устройства от около година и нещо работят и стриймват всяко по 32 килобайта/с ADC нон стоп по UDP.

Поздрави!

Сря Дек 03, 2008 12:15 pm
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
http://www.hw-group.com/products/io_con ... ex_en.html
Ей това намерих. Ще го огледам.

@darkyp Да ще се ползва с някакъв друг софт, който иска да си говори с въпросното устройство по сериен. И второ струва ми се че за 1-2 устройства не си струва усилията да си го правя, освен ако не намеря нещо подобно - open project и да си го доработя само.
Да не би да искаш да споделиш нещо от твоето устройство. ;)

Сря Дек 03, 2008 1:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
bobyk написа:
Това го гледах http://controlbox-bg.com/bg/products , ама как да разбирам следното
Цитат:
Модулът не поддържа софтуерно всички изброени по-долу приложения едновременно.

Еми аз имах предвид RS232 <-> LAN SerialBox SB-101 ама и ControlBox DL-305UN пак може да ти свърши работа Това е платак със доста периферия а софтуера си го пишеш сам или ти се пише по поръчка :) а и малко е трудно в един ПИКльо да навреш толкова функции колкото са описани ... само връзката ти с MYSQL ти заема 50 % памет

Сря Дек 03, 2008 4:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Един колега така да се каже ме нави да пробвам с PIC18F66J60, та понеже не бързам, май ще пробвам. ;)
Бях се отрекъл кажи речи от пикльовците ама ..., по-ефтинко идат

Сря Дек 03, 2008 5:31 pm
Профил ICQ

Мнение 
bobyk написа:
Един колега така да се каже ме нави да пробвам с PIC18F66J60, та понеже не бързам, май ще пробвам. ;)
Бях се отрекъл кажи речи от пикльовците ама ..., по-ефтинко идат

После вземи един Eltima VSPD (или друго подобно? вече може да има някое безплатно) и се закачи на единия порт и прехвърляй данните от и до него към етернета. Пък другия порт от двойката - за софта. Надявам се ме разбра.

bobyk написа:
Да не би да искаш да споделиш нещо от твоето устройство.

Ами нещата са доста по даташийта (тривиални) с 18F66J60. Софтуера и мой :) ASM. Виж, ако има проблеми ще помагам. Аз при мен си написах 1кбайт буутлоудър за PIC-а за през етернет. Веднъж му налях мозък през ЛПТ-то (с жици и един диод) и после вече само по етернета. Късно прочетох, че паметта му не удържа много E/W цикли та му вързах и едно MMC/SD ама това само като предупреждение към теб да не решиш, че можеш да си го програмираш вечно отвън и отвътре.

Чет Дек 04, 2008 7:25 am
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
Благодаря за съветите, мисля да взема това за основа http://www.microelemente.ro/2008/07/09/ ... bix-agent/
и да си го пригодя (софтуерно и малко хардуерно).
Да от към PCто ще го направя с двойка виртуални портове (не ми харесва този вариант обаче, гледах един active x контрол дето е по-добрия избор ама искат парички пък не му намерих лекарство)

Чет Дек 04, 2008 10:27 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]