Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Стабилен USB - AVR програматор 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Стабилен USB - AVR програматор
Търси се някакъв порграматор за AVR-и, ще се ползва предимно за mega128 през ICSP, като основно се иска да е стабилен.
Разглеждах на сайта на OLYMEX, но това което е там AVR-ISP500 и го дават че е CDC device което пък го пишат че било експериментален проект и не трябвало да се разчита на него.
Та някой да има впечатления от тези на OLIMEX или други такива работещи на USB.

Пон Сеп 15, 2008 11:28 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Стабилен USB - AVR програматор
dumfree написа:
CDC device което пък го пишат че било експериментален проект и не трябвало да се разчита на него.

това пък къде го прочете?

Пон Сеп 15, 2008 1:51 pm
Профил

Мнение 
Цитат:
AVR-CDC is an experimental project. If your application needs stable technologies, consider using FTDI's FT232 / FT245 instead.

http://www.recursion.jp/avrcdc/

Тъй де - нещо пак съм проспал - те хората си казват че avr-cdc е експериментален проект а не самото CDC :oops: :oops: :oops:

Пон Сеп 15, 2008 2:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако толкова държиш на стабилността вземи си фирмения на Atmel AVR ISP MK II. Това изглежда като JTAG ISE MK II но е само ISP.
Другия вариант е AVR DRAGON пак на ATMEL. Макар че по форумите съм мяркал че се скапвал. При мен имам един такъв и си работи пефектно.

Имам правен с една ATmega8 директно вързана на USB порта,тоест с avr-cdc и той си работи. Не съм имал проблеми.

JTAG ICE работи перфектно също. По нета има и схеми и всичко. Програмира през Jtag-a.

Всички тези програматори ползват вградения в AVR Studio програматор и няма софтуерни проблеми и се упдейтват периодично с новите чипове.

Пон Сеп 15, 2008 3:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
правилно AVR-CDC е някакъв проект където някой се опитва да имплементира CDC само с софтуер което си е тъпня защото всичко което съм виждал не е USB 100% съвместимо а се опитва да лъже хоста и в повечето случаи успява,
но не виждам откъде предполагаш че всички продукти които имплементират CDC се базират на този проект???

Пон Сеп 15, 2008 5:01 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
от OLIMEX - AVR-USB_JTAG,

наистина от 1 година работя с него , държи се чудесно, пълен заместител на JTAGICE на ATMEL.
С най новите ъпдейти през AVR studio, са оправени бъговете с фузовете . Ползвам го точно с АТмега128.
Не е задължително да се използва през AVR studio. В сравнение с AVR JTAG ICE mk2 , е около 8 пъти по евтин.
По бърз е от AVR ISP mk2. Не съм го ползвал като дебъгер ( има такива възможности ).
USB комуникацията е просто виртуален com-порт.

Чет Окт 02, 2008 10:38 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]