|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:42 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Енергонезависима памет с бърз трансфер към РС
| Автор |
Съобщение |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
 Енергонезависима памет с бърз трансфер към РС
Проблема ми е следния: Записвам данни на флаш памет - ам29лв320, после ги източвам на комп. Първо вързах един vinculum на FTDI - мушкам флашката и готово, обаче трансфера към флашката е 30-40КБ/с - отчайващо. Сложих FT245BM, хареса ми възможността да си задавам дескрипшън на у-вото и сериен номер, драйверите са безплатни и даже имат програми със сорс код за трансфер, но скоростта се вдигна едва на 200КБ/с с хендшейка. Нужно ми е да записвам няколко гигабайта (на НАНД флаш) и въпроса ми е някой знае ли за решение с паралелен интерфейс от една страна и хай спийд УСБ от другата. Мислех си и директно за програматор който да служи за източване на данните. SD/MMC карта не става че скоростта й е малка. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем и знае решение моля да сподели.
|
| Вто Фев 26, 2008 10:41 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
http://www.reset.bg/catalog/product_inf ... ts_id=2503
Има подобни USB to IDE, miniIDE(44), SATA направо 3 в 1.
И едно такова http://www.reset.bg/catalog/product_inf ... ts_id=4541
Може и да се сработят. Трябва да се експериментира.
|
| Вто Фев 26, 2008 11:59 pm |
|
 |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
Предубеден съм към всички медии които се форматират - в един момент се скапват и губиш данните. Разглеждах един програматор на Xeltek, който би ми свършил идеална работа - чете/програмира и 2-та типа памети които ползвам за проекта и явно е достатъчно бърз. Единствения проблем е с ценообразуването - 1500лв. бройката.
|
| Сря Фев 27, 2008 1:07 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|