|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:08 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Въпрос за буквеноцифров LCD
| Автор |
Съобщение |
|
Ugeen
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Яну 16, 2006 5:20 pm Мнения: 122 Местоположение: гр. Горна Оряховица
|
 Въпрос за буквеноцифров LCD
Колеги ,въпросът ми е следният.Има ли разлика между контролерите за LCD KS0066 и HD44780 и ще мога ли да управлявам LCD с контролер KS0066 с вградените библиотеки на CodeVision AVR и да пиша на кирилица.Като казвам това имам в предвид LCD-тата които се продават в Comet и за които пише ,че поддържат кирилица.Прочетох доста по въпроса но никъде няма точно и категорично мнение,затова се доверявям на практическия ви опит.Освен това откъде мога да си купя хубав дисплей с 4 реда ,кирилица и с едри символи
за да се вижда от поне 2,5-3м разстояние.
|
| Вто Ное 13, 2007 2:56 pm |
|
 |
|
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Ето двете документации. Имам спомен че са аналози. Само малка разлика при първоначалната инициализация. Но от документите ще видиш. А относно: Не знам 
|
| Вто Ное 13, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами ще можеш да пишеш на кирлица но не по начина по който си мислиш. Буквите, които ги има в двете азбуки се ползват от латинския, а кирилските ги има отделно. В смисъл за Р за ползва латинско П и т.н. а Ю, Я и тем подобни са отделно и НЕ отговарят на ASCII кодовете.
|
| Вто Ное 13, 2007 9:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|