Такаааа....
Повдигам пак темата сега, защото проектът беше позаспал последните месеци и сега пак се опитва да се раздвижи, но има проблем:(
Преди около 2 седмици ходих при
Koleto и прочетохме чипчето (или поне нещо от него...). Хиляди благодарности за което!
Още същия ден купих програматор Willem и приставка.
Прочитам чипа и всичко изглежда нормално. Да ама не - на нулев адрес ми излиза информация, която е на майната си по-нататм.
След един-два дена мъки почнах да броя пиновете и се оказа, че приставката не е правилната - трябва ми с друг пиноут
Човека от който купих програматора ми смени приставката, без да се оплаква....
Поръчках малко, щото чипът ми е 3.3 волтов, а програматора - 5, свалих захранващото до около 4 и е добре - чипа не пече много и компютъра чете данните верно.
Дотук добре... Започнах да го чета правилно, или поне така си мисля засега. Даже прочетох няколко килобайта повече данни, отколкото прочетохме при
Koleto 
... В смисъл - на място, на което неговия програматор четеше 0xFF след края на кода (флашът е пълен с програмен код за някакво 8051) при мен прочетох смислени данни.
И идва проблемът с писането. Не става.
Всички сигнали излизат на цокъла в норма по електрически параметри.
Имам съмнения в софтуера, че може би не подава разрешенията в правилната последователност.. ама не мога да разбера... Гадовете не са пуснали софта опен-сорс
Като се пусне софта да пише - стои си на 0 процента и не сменя прогреса. Това става при правилна конфигурация на джъмперите, при която чете правилно.
При преглед с осцилоскопа се вижда, че в началото - за около половин секунда - пуска паралелни данни по D0-D7, а после се опитва само сериини по D0 !!!
Дайте идеи, моля ви, че ще се побъркам вече от тоя ***** флаш.
П.С. И още нещо - знаете ли някой РАБОТЕЩ
LPT Sniffer за Windows, който да може да лог-ва комуникацията, че намерих само два-три, ама са много зле.
_________________късото съединение прави силата
-------------------------------
http://www.zahranvane.com/