Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
JTAG Емулатор за 486GX 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение JTAG Емулатор за 486GX
Някой някога да е срещал нещо подобно? Впускам се да търдя подобна джаджа, че ми трябва в офиса, но ако някой може поне да ми подскаже (ако се е сблъсквал с такова нещо) коя фирма продава подобни продукти, ще съм много благодарен.

Чет Окт 26, 2006 8:34 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог

Мнение 
lauterbach им се носи славата... провери ;-)

Чет Окт 26, 2006 9:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Незнам що, ама аз съм нещо скептичен за комбинацията JTAG+486GX :) . Би трябвало някой ICE да търсиш.

Чет Окт 26, 2006 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@miro_atc: Проверих там - явно това е известна фирма и името й излиза още в първата страница с резултати от търсенето. Обаче нямат с JTAG сонда за 486.
@Dimitar: Абе досега имахме ICE емулатор, но много страшна история, че процесорът на тази платка е доста близо до PCI ръба и малко не може да се пъхне платката в слота когато сондата е закрепена за нея. JTAG ще е по-добре, ама дано намеря :-(.

Пет Окт 27, 2006 12:00 am
Профил WWW

Мнение 
Навремето бачках с Hitex ICE за Аm186 .... после и за 386 имаха, но по последен спомен прекратиха поддръжката преди 486; Добре работеше - нямам оплаквания.

Въпросния процесор има ли възможност за дебъгване през JTAG порта - да не е само boundary-scan ? Ако е така, няма как ...

За много малко от x86 гледам има поддръжка например от Macraigor ...

Пет Окт 27, 2006 12:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
@vlado - ясно, ама сигурен ли си, че впросния чип има въобще JTAG, защото никъде по мрежата няма такова животно за него.

Пет Окт 27, 2006 1:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Разбрах защо няма нищо онлайн...
Единствената уеб страница, на която видях думите 486 и JTAG на едно място, беше на сайта на Green Hill Software. Всички други места предлагаха JTAG емулатори за всичко друго, но само не за х86 архитектура. Обадих се на Sales офиса на Green Hill и говорих с един много любезен момък, който ме осведоми, че тяхните продукти не поддържат Интел х86 процесори, защото Интел не били публикували JTAG спецификация за тази си архитектура. Това би обяснило и защо не се намират такива емулатори онлайн...
Ще трябва да си търся нов ICE за 486-цата и ще трябва да мислим как да го закачим на платката. За жалост :-(. Иначе според колегата-хардуерист чипът си има JTAG пинове.

Пет Окт 27, 2006 5:58 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ако наистина чипа има JTAG интерфейс, в което аз все още силно се съмнявам (трябва да погледнем дейташита) - нали се сещаш къде е единственото място тогава, където можеш да намериш JTAG дебъгер за него - бившия ти вече работодател 8) .

Пет Окт 27, 2006 7:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
То хубаво това, но не знам дали вече имаме такива вътрешни вратички. Май че отговорът ще е по-скоро не...

Пет Окт 27, 2006 8:39 am
Профил WWW

Мнение 
През едни и същи пинове, се използват 2 различни функции - едното е boundary scan - може да си цъкаш всеки пин и да си го четеш...
Другото е вградения в чипа дебъгер ... и за двете си имаше май спецификация на IEEE, и се използват едни и същи пинове ... Редица чаркове от близкото минало имат само първата част и не може да се дебъгва през този интерфейс ... @vlado: мисля си че твоя случай е точно такъв ... за първия х86 дето съм чул да има втората възможност е ELAN SC520 на AMD ... който май дойде доста по-късно от чарка дето споменаваш.

Съб Окт 28, 2006 1:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]