|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:17 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Intel Joule
Това е сравнително ново и документацията е оскъдна, но има някои интересни характеристики. https://software.intel.com/en-us/iot/do ... alue=8329514 nm quad-core 64 bit Atom, upto 2.4 GHz, 4GB RAM, 16GB flash, WiFi, BLE 4.2, GPU in 48x24x3.5mm dimensions Относно консумацията, в документацията дават Pmax да е на 20W, но тук говорим за 4к видео, MIMO WiFi, F boost mode, USB 3... Т.е. на 1.7 GHz с изключена графика и BLE only може и да успее да го смъкне доста под 5 W при значително натоварване на ядрата. И това направо си го прави конкурентно на Zynq-а по отношение производителност/консумация, на който като му напълни FPGA логиката човек и пусне двата Куртекса А9 да мелят и вдига над 3W. Но това са само мои разсъждения, без нищо нагледно, засега  Относно цената, като гледам х5-Z8500 е около 25$, та целият модул може да излезе и на цента на един Zynq, нищо че дев борда е над 300. Да видим. Приложения също изглежда да има. Малки серии, у-ва на батерии на които им трябва сериозна пикова мощ и добра комуникация. Аз се замислям дали да не сменя комбинацията Zynq+TI която се очертава за един проект на протеза за ръка. Тук си противореча малко със собствения си пост относно HW SoC архитектурите, но човек поумнява... уж
|
| Пон Ное 07, 2016 6:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Intel Joule
Не е лошо... ама да думнеш един два тлъсти чипа в това пространство и да ги вържеш не е кой знае каква философия. Моя нов Configum-2 модул има Artix-7 със 100k елемента, ESP32 с Wifi и BLE, пълно вградено захранване, USB OTG хост, DDR3L, eMMc, ADC, и четириканален H-бридж, общо 12 чипа, 285 компонента. И това съм го събрал на размера на PLCC-84 чип 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Ное 07, 2016 10:48 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то идеята не е да бъде най-малката платка на света  ако искат интел ще го направят колкото нокът или по-малко  като вземеш напредвид експанжън конекторите и т.н. е много по добре да ти е сгодна да конектваш други платки, отколкото да презапояваш или да си чупиш пръстетата.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Ное 08, 2016 1:02 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да бе, аз си се хваля с постиженията 
|
| Вто Ное 08, 2016 1:28 pm |
|
 |
|
HCL
|
Абе има за какво да ти кажа, не че имаш нужда де. Да не си KnivD? Така като гледам и USBpower модула ми е познат от някъде ESP32 + Artix е интересна комбинация. По каква линия го правиш? Ще е достъпно ли за широката публика, кога и на каква цена? Мога да разпитам Maker ентусиастите тук и да спретнем евентуално една поръчка. Един съвет ако приемаш, внимавай как димензионираш захранването. Напоследък гледам по фпга бордовете изхождат от някакви фантасмагорични utilization и е супер лесно да ги накараш да клекнат с малко повече логика или динамични паттерни. ФПГА-та все пак се слагат често, там кадето се гонят пикови мощности и да ти падне захранването в такъв момент е кофти изпълнение. Още повече като има и радиота някакви, а WiFi си тегли и той.
|
| Вто Ное 08, 2016 4:37 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами в момента ще правя образците. Линията е за разработка на едно специфично медицинско чудо, ако тръгнат както трябва, тогава ще мисля и за пазара. Ще пусна картинки скоро. Иначе захранванията са ми по 3 ампера на канал - далеч повече от максималната сумарна консумация на всичко там. Обикновено винаги внимавам по тоя параграф 
|
| Вто Ное 08, 2016 5:52 pm |
|
 |
|
HCL
|
Така да се чува  Защо направо не му пуснеш един кикстартър, като гледам какво минава напоследък явно има интерес. Само дето от ценова гледна точка ще е атрактивно около 60-80$, а аз като гледам май само компонентите ще излязат двойно. Понякога се чудя как ги докарват тези цени, но и аз все още си чакам snickerdoodle-a 
|
| Сря Ное 09, 2016 2:56 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|