|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:21 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
ICD3 проблем при дебъгване, при пуснат PLL. Проблем и с XC8
| Автор |
Съобщение |
|
marcuka68
Ранг: Ориентиран
|
 ICD3 проблем при дебъгване, при пуснат PLL. Проблем и с XC8
Здравейте!
Като дебъгвам с ICD3 PIC16F1829, изпълнението на програмата зависва на пускането на PLL софтуерно. Като го закоментирам, всичко си работи. Не намерих обяснение на проблема, дали някой може да ми помогне?
Допълвам темата, да не пускам още една. Знаете ли как да кажа в MPLAB X IDE да не ми добавя хедър фаилове сам, по негово усмотрение?
|
| Сря Юли 23, 2014 4:34 pm |
|
 |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ICD3 проблем при дебъгване, при пуснат PLL. Проблем и с
Правил ли си тест с мигащ диод, т.е. сигурен ли си, че честотата без PLL е точно тази, която си задал. Дебъгера на MPlab X е много бъгав. Опитай със стария Mplab и сравни резултата. Относно вторият ти въпрос: в настройките на проекта има едно място, където е зададен пътя до .h папката. Не мога да ти го кажа по памет. Като го премахнеш ще работи само с това, което ти си заредил. Поздрави!
_________________www.elkran.com
|
| Чет Юли 24, 2014 6:58 am |
|
 |
|
marcuka68
|
Да, правил съм, като пусна PLL и диодът мига по-бързо. Сигурен съм и за честотата. Ще пробвам със старата им развойна среда, като имам време, не съм я инсталирал още. благодаря за съвета, ще каже после как се държи там симулаторът.
Относно указаните пътища за хедъри, не намерих нищо указано, прикачил съм снимка. Втората прикачена снимка показва как симулаторът грешно разпознава OSCSTAT регистъра, който се чете, при пускане на PLL.
|
| Чет Юли 24, 2014 11:45 am |
|
 |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
Погледни какво има в раздел Libraries! Ето тук можеш да прочетеш за XC8Симулаторът на MPLab X също прави парчета. Вече съм имал случай, в който изкарва, че нещо е ОК, но като го заредя излиза, че хич не е така работата. Аз за това се върнах на стария. Може да няма autocomplite(то аз и без това използвам notepad++), но поне няма такива ядове!
_________________www.elkran.com
|
| Чет Юли 24, 2014 4:58 pm |
|
 |
|
marcuka68
|
Благодаря, ще погледна, като имам време. То лошото е, че искат нещата да станат бързо и нямам много време да се задълбочавам в документацията.
|
| Чет Юли 24, 2014 5:10 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|