|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:01 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Проблем: USB 2.0 у-во не работи с 2.0 хост, а само с 3.0
| Автор |
Съобщение |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
 Проблем: USB 2.0 у-во не работи с 2.0 хост, а само с 3.0
Здравейте,
Имам странен проблем с една платка, но за момента нямам време да задълбая та реших все пак да се посъветвам с колегите, в случай, че на някой му хрумва нещо на прима-виста.
Ситуацията е следната.
Имам устройство с PIC18F67J50, на което през USB (1.1/2.0) му се управляват I/O-та от софтуер на PC. Тези платки от години си работят в едни DVR-и без грижи. Решихме обаче, че ще правим нова пущина, на която освен въпросния контролер ще добавим PoE Ethernet Switch. Речено-сторено. Новата платка работи, даже много се изненадах, че PoE Switch-а тръгна от раз, че не бях правил такова до сега. Частта от платката с микроконтролера, USB-то и IO-тата са копирани почти 1:1 от оригиналната платка, с единствената разлика, че при старата захранването идва от USB-то, а тук заради суича се ползва външно. Фърмуера и на двете платки е един и същ. Да, обаче новото устройство при закачане към USB 2.0 на PC-то дава "Unknown Device", а на USB 3.0 порт работи идеално.
За сега не съм го борил активно, но единственото, което ми идва на ум за момента е да има някакъв проблем с консумацията и 3-ката да успява да се оправи.
Идеи и съвети са добре дошли! Като се поосвободя другата седмица ще му обърна подобаващо внимание (измервания и повече чесане).
|
| Чет Ное 07, 2013 1:26 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Проблем: USB 2.0 у-во не работи с 2.0 хост, а само с 3.0
видовс драйвери преинсталиране  няма друга опция
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Ное 07, 2013 2:06 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Ми в началото и аз си помислих нещо такова, обаче резултата е един и същ на Win7_64bit, WinXP_32bit, WinEmbedded7. Затова си помислих, че може да е хардуер. Даже махнах захранването по VUSB на старата платка и му подадох външно, за да е по същия начин като на новата -- ядец, старата работи, новата само на порт 3.0. Опроводяването на новата платка не съм го правил аз, а други колеги, но като го гледах ми изглежда читаво. Трябва да премеря да няма някоя утечка някъде и да иска от USB 2.0 неща, които то не може да му даде (повечко ток).
|
| Чет Ное 07, 2013 2:17 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това е странно, защото USB 3 са само страничните пинове, а като свържеш USB 2 устройство към него, сигнала се рутира към USB 2 контролера. Пробвахте ли го и на други компютри/лаптопи/таблети?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 07, 2013 7:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|