Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
модул/система - процесор + тъч + OS 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение модул/система - процесор + тъч + OS
може да се повтаря темата, но аз не можах да намеря нещо подобно. Трабва ми модул: процесор + дисплей (примерно 800*480 тъч) + UART(RS232) може да има USB ... и най-важното е да може да му се качи някаква операционна система - андроид/windows ce. Оказва се, че шаренията е важна за клиента. Гледам по китайските сайтове има разни GPS-и за по 40-50$ чиято платформа би ми свършила перфектна работа. Ако някой се сеща за производител само на желязото на нещо подобно, нека помогне. Дори се чудя дали не може и тук да се сглобява нещо подобно но ще е голяма кушия :)

Вто Май 01, 2012 10:46 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: модул/система - процесор + тъч + OS
Ми очевидно повечето таблети на пазара отговарят на това описание с доста резерв,
кажи какво ти трябва което нямат та поне да има за какво да си приказваме :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Май 01, 2012 10:58 am
Профил WWW

fuser написа:
може да се повтаря темата, но аз не можах да намеря нещо подобно. Трабва ми модул: процесор + дисплей (примерно 800*480 тъч) + UART(RS232) може да има USB

Най-евтиния вариант определено е китайски таблет. Ако ти трябва някаква надежност и индустриален температурен обхват обаче, тази опция отпада. Има стотици такива платки/модули с някакъв ARM SoC на които можеш да закачиш LCD, само че цените са няколко пъти колкото на таблетите. Виж примерно BeagleBoard.

Вто Май 01, 2012 1:38 pm
Профил
Аватар

По ибей има доста такива китове със самсунг S3C2440 или S3C2416. Те са най-евтини за това, което ти трябва

Вто Май 01, 2012 1:54 pm
Профил
Аватар

Даже има и джаджи дето са си интерфейси за промишлен контрол - с RS232/485, някаква тяхна си графична среда направена само за рисунки, бутони и надписчета демек интерфейс. Това на което съм попадал беше с х86 даже. Китайско е и не беше никак скъпо - 100 - 150 $ някъде. В ламаринена кутия, направено за монтаж в табло - въобще джиджена работа. Софтуера му си е направен лесно да комуникира с каквото и да е PLC.

Вто Май 01, 2012 2:58 pm
Профил ICQ

"нещото" трябва да може да му се качи Android или WindowsCE(mobile), че ще е лесно писането на интерфейса. Хубаво е да е с 4 - 5 инча дисплей и да има UART - че пък истинската част ми е най-лесно да я направя със сериен интерфейс. Индустриално - едвали ще се ползва. Замислям се да мина на вариант - Android/Windows/iOS на някакъв таблет/телефон и връзка през блутут. Всичко е все още идея, но трябва да се направи. Най-добре е да съм закачен на UART на някакъв модул който да има операционна система.

Вто Май 01, 2012 6:39 pm
Профил
Аватар

Ами това за което аз говоря не иска да му се пише никаква програма - има си някаква вижуъл "среда" (грубо казано) с която си редиш картинките, задаваш функции, надписи, комуникации. За 2-3 минути успях да нахвърлям един екран. Освен това имаше и симулатор - средата напрактика компилира всичкото нещо дето се качва и после емулира процесора, екрана и ком-овете...

Вто Май 01, 2012 7:03 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Ами това за което аз говоря не иска да му се пише никаква програма - има си някаква вижуъл "среда" (грубо казано) с която си редиш картинките, задаваш функции, надписи, комуникации. За 2-3 минути успях да нахвърлям един екран. Освен това имаше и симулатор - средата напрактика компилира всичкото нещо дето се качва и после емулира процесора, екрана и ком-овете...

дай ми нещо по-подробно как да го търся и къде да му видя средата за развой

Вто Май 01, 2012 8:09 pm
Профил
Аватар

Ха сега де - ми някъв китаец беше, средата -безплатна от сайта им. Още днеска в началото щях да ти дам координати обаче за съжаление всичко е на харда дето го "пенсионирах" преждевременно. Трябва да отида до обекта и да му сваля данните обаче утре заминавам нанякъде и няма да имам възможност. По принцип е леко дървено, обаче като за промишлено си е тамън на място. Дисплея е цветен, резистивен тъч (мое се пипа с мокри и мръсни ръце - както и правят там където се ползва - в хлебарска фурна) мисля че се води 8 инча. Въобще китаеца го е направил що годе добре. Малко беше зле с кирилицата ама това беше от средата за пц-то. Имаше я ама беше малко грозна.

Вто Май 01, 2012 9:28 pm
Профил ICQ

www.weintek.com
Ползвал съм техни, е има и други производители...

Вто Май 01, 2012 9:59 pm
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
http://www.weintek.com
Ползвал съм техни, е има и други производители...

Ба си недоклатения сайт ... Най-важното не го намерих: как мога да си купя нещо и колко струва.

Вто Май 01, 2012 10:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Ооо тоя изглежда мноо джиджен. Оня за който говоря е доста по-дървен. Ама в общи линии това е идеята. Бате аз този за който говоря се бях докопал до цена и както казах по-спомен беше към 100-150$.

Вто Май 01, 2012 10:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Това от http://www.weintek.com със сигурност няма да е $150. Както и всеки готов индустриален контролер, който може да търкаля Андроид, Уиндоус мобайл или Линукс. По-скоро цените на такива не неща отиват към $4-500. И нагоре даже, особено пък ако ти го дадат с документация (+ схеми драйвери и всичко друго необходимо), за да качиш твоя си операционна система.
Към питащия - ако не знаеш от къде да си намериш такова нещо, то значи че до сега не ти се налагало да се занимаваш с такива неща, а щом не ти се е налагало да се занимаваш с такива системи и да компилираш/инсталираш на тях андроиди, линукси и други подобни, то тогава по-добре се ориентирай да си намериш такава система с вече прекомпилирана и инсталирана операционна система и ти само да пишеш приложението на високо ниво. Съответно такова нещо няма да е хич евтино. В смисъл в обхвата на $150 :) . Разбира се ако наистина не ползваш някой китайски таблет, ама те са такива боклуци, че не знам кой ще е тоя клиент, дето ще даде пари за него :D .

Вто Май 01, 2012 10:48 pm
Профил

пуснах го като линк тъй като по-добро на такава цена не съм открил, а както казах ползвал съм и на други фирми. Дистрибутори за бг има
AKHNATON LTD
4 Andrei Liapchev Blvd., P.O.Box 21
Phone 02817600
Fax 8176999
Cell phone 088/8000061

и http://www.tomiss.com/

Цените - на малките 4 инча от порядъка на 280лв, 7 инчови с повече екстри около 600 бяха
а от това което чета явно не сте работили много много с цветни графични дисплей защото цените на читави с разделителна способност над 320х240 и от 5 инча нагоре са над 100$, с електрониката около тях цената ще хвръкне до небесата особено ако пазарувате от Комет или който и да е бг доставчик :finga:

Сря Май 02, 2012 6:06 am
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:

AKHNATON LTD

Тия хора какво ли са пушили преди да й измислят името на тая фирма? :D

Сря Май 02, 2012 7:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по