|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Относно микроконтролер
Перки?
|
| Вто Апр 10, 2012 3:30 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Един въпрос. На какъв принцип избра двигателите? Съобрази ли Оборотите които им дават с тези които се ползват при квадрокоптерите какви перки ще ползваш, диаметър/стъпка, съобрази ли и това със самите мотори. Намери ли информация при какъв диаметър/стъпка на перката, каква тяга при кви обороти им дават на тея двигатели?
Тогава сам ще си отговориш на въпроса колко могат да повдигнат
П.С. Това което си избрал са двигатели за хеликоптер с 4500 RPM/V което не мисля че е най подходящият вариант при теб... При хеликоптерите както знаеш тея двигатели се ползват с доста сериозни редуктори, в твоя случай нямаш как да сложиш редуктор освен ако не мислиш за някви планетарни редуктори ама мен лично ме съмнява точно това да мислиш:)
|
| Вто Апр 10, 2012 3:33 pm |
|
 |
|
stunito0o0
Ранг: Минаващ
|
О да забравих за тях Мисля си за тези --> http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 205mm.htmlили тези http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 205mm.htmlМоторите ги избрахме според мощност и после по цена не са ли подходящи? Правилно се съмняваш нямаме намерение да слагаме редуктори.Гледах кипове в youtube и там всички крадрокоптери бяха без редуктори и с мотори подобни на тези които сме избрали.
|
| Вто Апр 10, 2012 3:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Добре де, двигателя е избран някак си, перките също. Ясно ли е тезе перки по колко и как ще се закачват на този двигател и каква е харастеристиката на тягата?
|
| Вто Апр 10, 2012 3:50 pm |
|
 |
|
stunito0o0
|
Ясно е как но не мога да намеря частта .. а ,за характеристиката на тягата не
|
| Вто Апр 10, 2012 3:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
stunito0o0, вече ти повторих 5 пъти първо да размигате едни светодиоди с команди през мрежата. Стига с тия мотори и контролери, защото като те гледам си нямаш понятие за тягата на моторите пък какво остава да ги управляваш. Само теорията и настройката на PID закона за регулиране на оборотите на моторите не можем да ви обясним тук поне два месеца, така че да разберете поне отгоре-отгоре за какво става въпрос. Слезнете вече на земята и стига си задавал по 100 въпроса през глава, защото съвсем скоро вече няма да има кой да ти отговаря  . Пак ти казвам - почнете от простите неща и ако ви е интересно в процеса на работа и сами ще се досетите за много неща. Та дайте да караме нещата под ред  .
|
| Вто Апр 10, 2012 3:53 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Нееее, на етапа комуникацията е излишна. Докато не се вдигне хеликоптера без управление или само с примитивно такова и да се види каква му е товароносимостта и времето на полет, всичко друго е фантазия.
|
| Вто Апр 10, 2012 3:59 pm |
|
 |
|
stunito0o0
|
Aми аз така започнах:) но вие питате за частите и затова взех да показвам.Моето искане беше да ми предложите контролер който да става за всички функции,които изброих по-горе.Ако имам избран контролер бих могъл да започна да го програмирам и така постепенно вече да се купят моторите и т.н. 
|
| Вто Апр 10, 2012 4:01 pm |
|
 |
|
klez
|
Oще се чудя тая тема що не е прехвърлена в "Безумни Идеи" Автора не ми се сърди ама ти дори не можеш да си избереш контролер (демек нямаш никъв опит) а искаш да закачаш камера към контролер и после да предаваш видеото през мрежа.... ти само мрежата не можеш му подкара на тоя контролер. Относно перките тея перки са перки за хеликоптер, на вас ви трябват такива за самолет... за тези перки ти трябва глава с регулиране ъгъла на атака и т.н. Ти наистина влизаш харесваш си някви неща как изглеждат и решаваш - Това е  Аз спирам да пиша тук, наистина хванете размигайте един диод първо с някой контролер после тръгвайте видео да стриймвате през WiFi. И наистина тая тема според мен мястото и е в подфорум "Безумни Идеи" viewforum.php?f=8Тея перки дето си ги избрал с диаметър около 450мм (като се сложи главата за захващане) ако ги закачиш директно към тоя двигател дет развърта до 31 000 оборота в минута... 
|
| Вто Апр 10, 2012 4:06 pm |
|
 |
|
stunito0o0
|
Аз също май ще спирам да пиша засега.Повтаряме едно също отново и отново.Ще започнем да го правим както сме решили и когато има проблем и/или развитие ще пиша пак
|
| Вто Апр 10, 2012 4:12 pm |
|
 |
|
klez
|
Най добре ще направиш  сядайте да четете....
|
| Вто Апр 10, 2012 4:24 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами ти нищо повече от ровене в сайта за RC-модели не си направил. Харесваш на цвят и цена ли?
|
| Вто Апр 10, 2012 5:08 pm |
|
 |
|
stunito0o0
|
За кое по точно става въпрос?
|
| Вто Апр 10, 2012 5:11 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
ИМАШ ЛИ ИДЕЯ КОЙ КОНКРЕТЕН ДВИГАТЕЛ С ОКАЧВАНЕТО НА ПЕРКИТЕ И САМИТЕ ПЕРКИ ЩЕ ИЗПОЛЗВАШ И КАКВА СА ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ТЯГАТА? КАКВО ЩЕ ПРОГРАМИРАШ КАТО СИ НЯМАШ И БЕГЛА ИДЕЯ ЗА НОСИТЕЛЯ?
|
| Вто Апр 10, 2012 5:41 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ей, няма такъв филм  Ама ви се чудя и на вас двамцата що се филмирате... 
|
| Вто Апр 10, 2012 5:45 pm |
|
|