Здрасти, пичове, ще ви поокипазя малко форумчето с приказки

От RF не разбирам особено, но за Петрекс знам някои неща. Да ви кажа, че няколко бройки от там няма да успеете да вземете. Малко са странни и искат да играят на големия пазар. Искат от клиентите си да правят изделия в големи серии и да поддържат световно ниво на количеството продукция и комуникацията, която провеждат с тях. Не само се правят на интересни, техните доставчици доколкото знам се сърдели като чуят 1-2 бройки.
Значи правилната комуникация доколкото знам с тях е да пратиш писмо с ТОЧНИЯ НОМЕР на искания чип, да опишеш за какво ти трябва и примерен размер на производство (300 бр било нормално като цифра). Тогава ти връщат писмо с цена и срокове на доставка (две седмици ги нямат за нищо, обикновено за екзотики искат месец и отгоре) и чак тогава правите заявка. Май единствения начин да си вземеш няколко броя за развой у вас е да кажеш, че искаш да правиш незнамквоси с обем 300 бр месечно, ама искаш няколко за прототип. Тогава веднага ти се дава срок на доставка и няква цена, след което ги отеб@ваш и следващия път като ги потърсиш няма да ти отговорят...
Поне с едни чипове на Xilinx така стана, май за всичко това са условията