Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
J-Link - WARNING: CPU could not be halted 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Re: J-Link - WARNING: CPU could not be halted
Здрав, не е опроводена от ауто рутер.

Миро, не ме мързи. Тия дни бях малко зает и не съм се занимавал. Сега пробвах и греда с тая конзола. Значи успява да изтрие всичко с ERASE командата. Може да си чете паметта по адреси, но не иска да записва.

Target interface speed: 100 k
J-Link>mem32 400000 1
00400000 = FFFFFFFF
J-Link>w4 400000 01010101
Writing 01010101 -> 00400000
J-Link>mem32 400000 1
00400000 = FFFFFFFF
J-Link>g
J-Link>mem32 400000 1
00400000 = FFFFFFFF
J-Link>

Ще го гледам какъв му е проблема на тоя JLINK/софтуер.

Сря Мар 04, 2015 12:31 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Знам, че звучат неубедително общи приказки като "провери си опроводяването", но ето какво се е случвало при мен.
Устройството е с STM32F103, не е правено от мен. Решавам да се закача с J-Link. Правя си кабелче, пускам захранването, стартирам J-Link Commander и... процедурата по разпознаването не минава. Няколко пъти проверявам връзки, схема, пробвам с Commander-a все греда. Пробвам да се вържа като ползвам J-Flash - вързва се. Дори успявам да изчета какво има записано във FLASH-а на МЦУ-то. Процедурите по инициализация и разпознаване на таргета при J-Flash и Commander-a са различни и от личен опит понякога J-Flash успява да се върже докато J-Link Commander реве.
Този път J-Link Commander-a успя да се върже и той непосредствено след като J-Flash вече беше се вързал.
И за да не навлизам в повече подробности... причината беше, че на платката имало джъмпер през който минава захранването само на МЦУ-то и този джъмпер беше отворен. С две думи процесора се е захранвал паразитно през JTAG-a. Като при това J-Flash успя да се върже и да изчете целия FLASH. След като бе минала процедурата "Read back", J-Link Commander също разпознаваше процесора.
Повечето от хората, които коментираха до тук се подвеждат от заглавието и проблема се търси във връзката по JTAG.
Това че осцилатора я тръгва я не, според мен е симптом, че нещо не е опроводено както трябва. Например някъде може да има висящо захранване или маса или нещо подобно.
Разбира се само мога да предполагам и да говоря хипотетично.

Пет Мар 06, 2015 10:30 am
Профил
Аватар

Здрав, много си прав за това, че трябва да се гледа не само името на темата.
Както се знае няма черна магия и стана ясно къде е проблема. Оказа се, че проблема изобщо не е в главният кристал а в 32 килохерцовият и по-точно липсата на такъв кристал на платката. Докосването на пин което помага за тръгването е XOUT32 или XIN32, явно лъже процесора, че кристала е там и успява да продължи. Както Цецо каза е добре да се прегледа и кода. Обаче прегледах само кода за главният кристал, а не прегледах, че преди него има извикване на една функция, която се опитва да пусне и бавният външен кристал. Та в общи линии още там зависвах. След като се закоментира извикването на функцията всичко заспа. Все още не е разгадано защо някой платки работеха. Другата загатка е защо J-Link commander-a също не иска да пише по флаш или регистри, но това може малко да почака.

Благодаря на всички за помощта!

Сря Мар 11, 2015 4:37 am
Профил

Неведоми са пътищата софтуерни....

Сря Мар 11, 2015 9:53 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3