Въпрос за външна схема за Power Management при PIC-ове
Автор
Съобщение
123
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
Гледам един проект на 10Ф200. Крака за ресета се ползва като GPIO. Даже BOR няма. Кара само на вътешния ресет и WDT. Не се чува някъде да е увиснал, за сега
Пон Юли 09, 2007 9:07 am
ico
Ранг: Минаващ
Мерси на всички за отговорите.
Горе-долу и аз по същия начин действам до момента, само дето на ресета слагам от 2,2к до 4,7к.
А за стабилизатора на контролера какви ползвате-линейни или импулсни???
Преди ползвах LM317, но от скоро минах на LM2574. За момента нямам проблеми. Ако вие сте имали-споделете.
Аз лично съм имал в определени моменти проблеми със смущения и 7805(вече не го ползвам).
Със 7805 и добре сложени кондензатори не би трябвало да имаш проблеми. Аз също ползвам 2575 само, че само когато имам нужда от повечко милиампери. 7805 при по-високо входно и повечко товар грее много а не винаги е възможно да се слага голям радиатор. 2575 пък излиза доста по-скъпо и на платката заема повече място. И смущенията обикновенно не идват от стабилизатора а от лошо проектирана платка. Едно и съшо нещо с Ground Plane и без се държи коренно различно в зашумена среда - личен опит.
На резета от 4,7к нагоре.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл