Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Алтернативи?? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
ако говорим за процесор на определена цена и с определени параметри е друга работа. ама да се иска АНАЛОГ на който и да е процесор, е наи малкото смешно. тогава просто нямаше да има атмел, цилих и какво ли не. защото за мен аналог е едно кам едно - крака, заьранване, команди, регистри, програматор. а това ми е трудно да го повярвам че го има. нали съществуват неща като авторско право, тайни схеми и прочее

Вто Фев 20, 2007 3:33 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Стига си спамил форума.
Обясниха ти вече за какво иде реч.

Китайците копират и някои от дребните процесори на ATmel също.
А някога Правец 8 с какви процесори се произвеждаше?

Вто Фев 20, 2007 3:41 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
didofen написа:
ако говорим за процесор на определена цена и с определени параметри е друга работа. ама да се иска АНАЛОГ на който и да е процесор, е наи малкото смешно. тогава просто нямаше да има атмел, цилих и какво ли не. защото за мен аналог е едно кам едно - крака, заьранване, команди, регистри, програматор. а това ми е трудно да го повярвам че го има. нали съществуват неща като авторско право, тайни схеми и прочее

Значи, ако правеше разлика между думите АНАЛОГ и ЕКВИВАЛЕНТ, нямаше да пълниш темата с ученически заяждания!
Това, че ти липсва определена информация и опит, не те оправдава-напротив!
Аре чао, явно нищо няма да излезе от питането ми!

Вто Фев 20, 2007 3:43 pm
Профил

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Стига си спамил форума.
Обясниха ти вече за какво иде реч.

Китайците копират и някои от дребните процесори на ATmel също.
А някога Правец 8 с какви процесори се произвеждаше?

Мдааа, серията 600 точно отговаряше на авторски права, тайни схеми и т.н. :D :D

Вто Фев 20, 2007 3:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е в интерес на истината СМ-а два крака са му разменени спрямо 6502 и има една команда в повече ... така че не става като директен аналог.

Чет Фев 22, 2007 7:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
СМ600 никога не е бил аналог на 6502, а на 6800 на Моторола. Ния бяхме по копирането на Моторола, руснаците на Интел, а Зайлог мисля, че ги копираха унгарците и/или източна Германия ако не се лъжа. MOS Technology със 6502 незнам кой ги е копирал обаче. 6501 е пин то пин съвместим с 6800, но инструкциите са му различни, а 6502 е направен и със различни пинове.

Чет Фев 22, 2007 10:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
СМ600 никога не е бил аналог на 6502, а на 6800 на Моторола. Ния бяхме по копирането на Моторола, руснаците на Интел, а Зайлог мисля, че ги копираха унгарците и/или източна Германия ако не се лъжа. MOS Technology със 6502 незнам кой ги е копирал обаче. 6501 е пин то пин съвместим с 6800, но инструкциите са му различни, а 6502 е направен и със различни пинове.

6501(2) е правен от екипа, който е проектирал и 6800. Просто в ония години Моторола не успява да ги задържи, те се отцепват и правят MOS Technology. Правят 6501 пин то пин с 6800 с идеята да подбият пазара на бившите си работодатели. 6501 освен че е по добър отвътре (архитектура) е и доста по евтин (сещат се за едни хитрини при пройзводствения процес и намаляват драстично брака), а може да се ръгне на същото дъно като 6800. Моторола естествено се чувстват застрашени и прибягват до патентното право - и така MOS се принуждават да разместят краката - спират 6501 и се появява 6502. Но това не им пречи да завладеят пазара на евтини персонални компютри - за онова време са лидери до появата на 8086,8088. След това обаче явно им куца мениджмънта и постепенно се затриват.

Пет Фев 23, 2007 10:55 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2