| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Тарикатлък за продуктово програмиране на STM32?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 21, 2012 8:11 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Да, сега видях, че най-важното съм пропуснал да напиша.  Наливам му фърм с USB приложение през бутлодера и си работи след това с тази конфигурация на пиновете!
|
| Съб Апр 21, 2012 8:29 am |
|
 |
|
Цецо
|
Мерси за опитите 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 21, 2012 11:20 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да бе, ся като прочетох всичко и аз се шляпнах по челото колко не съм вчас. Иначе онова (драйверът) върши работа (май): включваш устройството в USB-то и компа го вижда като Serial - китайска измишльотина. Аз не можах да си изровя писанката но ако някой се интересува ще я изкопая.
Дали не са го направили точно по темата - н'нам.
|
| Съб Апр 21, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бонго - прочети пак темата - може и да ти се изясни - ама гаранция, че китайската играчка не отговаря на изискването. Аз доколкото схванах идеята е да се програмира серийно през жиците на USB-то закачени и към UART-a, които се ползват по предназначение - за USB, а чипа първоначално може да се налее серийно само. Всъщност това което ти имаш предвид си го правим много често - един FTDI и към UARTA на процесора, ама не е това целта.
|
| Нед Апр 22, 2012 4:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Затуй аз каза не разбира
|
| Нед Апр 22, 2012 9:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами това с USB/Serial вариант е ... но за куплунг място нямаш, обаче 3 площадки някъде не може ли да сместиш, нещо което е в производство си струва да му се направи малко приспособление. За нещо дребно подобно бях предивдил трите пина на площадки по 1 мм, за прогрмаирането една рамка в която платката влиза точно и отгоре се ..."захлюпва" с един плексиглас с 3 тест пойнта, може да наредиш и повече ако имаш наиситна тест пойнтове.
|
| Пон Апр 23, 2012 3:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тони най-вероятно така ще стане  Въпреки, че не виждам проблем с "тарикатлъка", все пак иде реч за производство... демек страх лозе пази. Не искам утре, някъде, някой клиент да ми каже - абе що като го забуча на лаптопа и не работи, а на десктопа всичко е ОК..... Та ще си стане по каналния ред. Ама въпреки всичко тарикатлъка ми се види добър.
|
| Пон Апр 23, 2012 4:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе стандартна практика си е, не се знае утре на кого какво ще му хрумне.
|
| Пон Апр 23, 2012 8:56 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
USB low-speed и full-speed са "диференциални" в съвсем отнесен логически смисъл заради кодирането, като дори не винаги са с комплементарни стойности. По спомен си бяха най-обикновени 3.3-волтови цифрови сигнали с някакви техни си дефиниции за валидни нива на 0 и 1. За USB 2.0 high-speed нивата май са вече други, че с тия амплитуди трудно ще дигнат многото мегахерци, ама все още повечето MCU-та са си full-speed само.
|
| Вто Апр 24, 2012 2:59 pm |
|
|