|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:44 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
USB дескриптори, от къде да си набавя примерни?
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 USB дескриптори, от къде да си набавя примерни?
Случайно някой да има идея от къде мога да изтегля примерни дескриптори на УСБ устройства от различни типове? конкретно ме интерисуват видео/аудио през усб, но в документацията от усб.орг постват много простички примери и някой неща не ми се изясняват, та се надявах като поразгледам повечко примери да си изчистя проблемите. разбира се, нямам под ръка подходящо устройство на което да му смъкна дескрипторите с някоя програма след като го разпознае ОС на ПЦ, а това което намирам из нета е по-постно - повечето са любителски устройства с минимум функционалност.
|
| Пон Ное 30, 2009 6:35 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Има една книга USB Complete от Jan Axelson, не съм я чел из основи, но мисля че там има доста подробни примери. Ако мислиш, че може нещо да ти помогне, ще ти я изпратя.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 30, 2009 7:59 pm |
|
 |
|
head_up
|
ако не ти е проблем, ще ми помогнеш - спестяваш ми ровене из рапид-а  ще ти пусна ЛС.
|
| Вто Дек 01, 2009 2:13 pm |
|
 |
|
head_up
|
добре, някой много добър човек ще ме осветли ли нещо, което не намирам като обяснение: ако имам един стандартен стрийминг интерфейс дескриптор той винаги ли е следван (ама задължително) от клас-специфик стреаминг интерфейс дескриптора (хеадър събтип)? защото ако търся в дескрипторите нещо специфично и намеря търсеният стандартен стрийминг интерфейс дескриптор, а той отговаря на класа и събкласа който търся мога ли да очаквам че задължително следващият дескриптор, който открия (и проверя за съответствие разбира се) ще бъде хедърен събтип? никъде в спецификацията не мога да открия да казват че тези двата идват един след друг, но тъй като очаквам каквото ми трябва да се намира след хеадърният трябва да го разпозная, а той може да се препокрива с друг, т.е. да сбъркам ако не съм сигурен че е подреден след стандартният, който вече съм разпознал (уж сигурно). След толкова объркани приказки някой да може да помогне? говоря за усб 2.0, да уточня.
|
| Сря Дек 02, 2009 2:31 pm |
|
 |
|
head_up
|
тъъъй, няма добри хора? 
|
| Сря Дек 02, 2009 8:42 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Ако вземеш някое такова устройство и опиташ с "lsusb" или подобно да му видиш дескрипторите?
|
| Пет Дек 04, 2009 1:48 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Днес изтеглих последната версия на Microchip Application Libraries, вътре има 3 проекта USB Audio - Microphone, MIDI & Speaker. Погледни usb_descriptors.c, usb_device.h & usb_config.h
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Дек 04, 2009 9:31 pm |
|
 |
|
head_up
|
благодаря  погледнах ги - малко са изкопирали каквото има в официалната спецификация на усб-то за разните девайси. е, не че се очакваше друго, но пак ми спестиха малко писане да ги набирам в масив всичките тия дефиниции 
|
| Вто Дек 08, 2009 12:37 pm |
|
 |
|
head_up
|
наааай-после случайно го намерих нейде там. ама то като не се чете мноооого внимателно ](./images/smilies/eusa_wall.gif) в помощ на трудещите се по подобни проблеми айде преди да задам следващият тъп въпрос ще падне малко четене 
|
| Чет Дек 10, 2009 3:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|