Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Случайно IP - величието на TOR :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Случайно IP - величието на TOR :)
Във връзка със световната конспирация винаги съм хвалил TOR. Досега съм го ползвал единствено да заобиколя цензурата в българския интернет и то само защото не съм от китайски Тибет.

Днес обаче го ползвах практично:
Трябваха ми драйвърите на ш*бания netbook LG X110 за WinXP щото красавците от LG са го пуснали с Vista и вече изобщо не го поддържат. Намерих ги, и в Rapidshare май ги има ама нямах време да звъня на колегата за кода. Ииии: половината се оказаха в няк'во Hotfile.com, още по-ш*бано от Rapidshare.
Слава Богу, че имах инсталиран TOR на компа заедно с TorButon към Firefox-а. Зареждането не мина гладко, обаче ми отне по-малко от час за разлика от почти ден стандартно.

Чалъми:
1. Стартирате TOR, т.е. Vidalia. Отваряте и TOR Network Map за следене на текущата връзка.
2. Отваряте Лисицата и от меню инструменти-добавки-TOR-настройки изключвате всички защити (ама не ги забравяйте - в Тибет сме). Иска рестарт. После долу вдясно активирате TOR.
3. Отивате да download-вате. След всяко не/успешно влизане отваряте джама с TOR Network Map за да виждате к'во става и после: десен клик на иконката на Vidalia избирате New Identity.
Горното винаги издава съобщение, че имате New Identity, обаче това е реално само ако си използвал предишното Identity, т.е IP.

Къъъсен Edit: Не забравяйте да чистите бисквитките!

Сря Юни 23, 2010 9:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]