| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 При старт XP-то чака около 30 сек. да дойдат германците :)
Не ми е голям проблем ама ме дразни. При стартиране на един комп след изчезване на първоначалния екран на XP (става черно) всичко увисва за около 30 сек. и после продължава. Сигурен съм, че няма вирус. Autoruns-а на Sisinternals не дава нищо странно а оня инструмент на бозата дето мери/оптимизира стартирането (забрайх му името) просто отчита, че нещо заема системата без да каже к'во.
По смътни спомени един ден ми трябваше спешно да тегля по LAN-а файлове от този комп, имаше проблем и бутнах набързо доста настройки. Някой има ли идея к'ва глупост съм направил, че нямам нерви и с това да се занимавам?
|
| Чет Авг 26, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Разгледай около лан-а какво си барал. За проба дали е от там - забрани го и виж дали ще стартира нормално.
|
| Пет Авг 27, 2010 8:59 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Забраних му връзката, тя автоматично ми забрани и адаптера ама пак си чака, даже и лампичката за диска не премигва.
Преди месец му шляпнах карта за сателит с дистанционно но тогава нямаше проблем.
Като имам време ще се ровичкам. Питах ако някой се досети...
|
| Пет Авг 27, 2010 8:10 pm |
|
 |
|
Cino
Ранг: Новодошъл
|
така правеше някога , още беше Win98 мисля,
когато лан картата беше настроена да взима автоматичен IP адрес,
пък нямаше откъде да го вземе, нямаше DHCP сърбър.
|
| Пет Авг 27, 2010 8:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Голямото предимство на XP бе по-лесната работа в мрежа. Другите компове със същите настройки що нямат проблеми?
Спомням си как мацките на една от ранните ми работи тук си бяха създали строги закони кое как се включва и изключва и то за мрежа от 3 (три) компютъра  Некадърникът по поддръжката тогава тези дни съсипа един съвсем невинен комп на когото бях правил сервиз само преди две години, отвори ми работа, ще му извия врата!
За моят: последно се заядох със сервизите: оказа се, че не мога да подкарам Windows Firewall &.. Най-вероятно там съм бутнал нещо на ниско ниво или ми е влязла мнооого умна гадина която почти няма засичане.
Ама тя системата вече 6-та година кара, аз за спорта, скоро ще я правя компа на малкия Бонго.
|
| Пет Авг 27, 2010 11:20 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Ное 06, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Цък, am stereo! Това е за преди стартиране а моето се случва след като се изгуби екранчето с надпис "Windows XP" и преди да се появи това с логването или десктопа.
Все пак ми даде идея: форсирал съм на автологване чрез Tweak UI а скоро доста неща се бяха скапали по неведоми причини. Тя системата е на самотек, чакам да ми остане време да я направя играчка на малкия обаче това ме човърка при всяко включване.
А ти докъде я докара с вирусите? 
|
| Съб Ное 06, 2010 8:19 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
Подобно нещо се е получавало от мрежови драйвери или софтуер. Някои от тях инсталират "credential manager". Ако имаш такава гад, пробвай да го деинсталираш.
|
| Съб Ное 06, 2010 11:03 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
АЗ ИМАМ ЯДОВЕ С ЛИСИЦАТА-КРАШ СЛЕД КРАШ  А ДРУГИ БРАУЗЕРИ СГОДНИ НЯМА
антивирусни не ползвам-слаб мие компа 800 мхц  е проца
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Ное 08, 2010 9:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
@ am stereo
Моят най-слаб е 200МХц ама това е друга тема пък и ми е гордост щото е на WinXP Pro.
Колкото за анти-програмите: те бавят компа само ако следят в реално време но нищо не ти пречи да си ги имаш и да сканират докато спиш. От Google Pack може да си заредиш Spyware Doctor и Norton, Avira е много добра и лека, можеш да забраниш RealTime-то. Но доколкото разбирам и с Spybot S&D не си пробвал пък с него трябваше да почнеш. Направо се ориентирай за Backup и Format C:\
А най-добрият антивирус е да внимаваш какво правиш, естествено.
Chrome-то пробва ли го? Казват, че е най-трудно за заразяване щото е и ново.
|
| Пон Ное 08, 2010 11:27 pm |
|
|