PIC18Fxx5x USB HID <-> Windows проблем с комуникацията
Здравейте не знам дали темата е за този раздел но ми се струва ,че проблема както винаги ще е в Бозата .
Та почнах ено устройство което ще си чурулика с PC то посредством USB и с спрях на варианта на PIC с USB поради причини които нямат място тук за коментари

). И тъй като мързела е велик порок реших за по лесно устройството да е HID(Human Interf Device) за да не пиша мой драйвер за бозата или пък да НЕ ползвам драйвера на Microchip поради ред причини .
На пръв поглед всичко си тръгна ... пращам си пакети .. съответно си ги и чета без проблеми ... реших да тествам непрекъснат трафик за период от време ... с един таймер през 500 ms пускам пакет с команда и съответно си чета резултата но по различно време ( обикновенно след 100тния пакет се случва но поняког аи по рано ) програмата зависва и ни ума ни дума ... няма грешки но просто зависва ... вадя устройството но реакция от PC то никаква т.е. стои си в Device Managera като устройство и това е .. Направи ми впечатлени е че след това нито компа може да се угаси по нормален начин и SYSTEM-а заема 50 % процесор и дреме кат комунист на митинг.
Тъй като пиша на C# и като бивш делфист си дръпнах
http://www.codeproject.com/KB/cs/USB_HID.aspx
за да го ползвам като драйвер за бозата.
Въпроса ми е дали бозата се дрънка и дали някой има пробван драйвер за комуникация с HID устройства ?