|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:17 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Още един Проблем с VC++ програмиране
| Автор |
Съобщение |
|
diofan
Ранг: Минаващ
|
 Още един Проблем с VC++ програмиране
Кода който пиша(VC++6.0) се компилира до dll и върви в някакво ехе в отделна нишка.
От този dll управлявам друга програма която работи като СОМ сървър.
Тъй като трябва да прихващам разни ивенти в този сървър, правя връзка от сървъра към клиента(моя длл) чрез някакъв КънекшънПоинт интерфейс и при даден ивент сървъра вика функция от моя код.
Проблема е че сървъра има достъп до моята функция само докато съм отворил диалог или месаге бокс от длл-a, ако сложа пауза вместо да отварям месаге бокс - например Sleep(..) - няма ефект ,т.е. сървъра не получава достъп. Ще бъда благодарен за някакви насоки как да избегна отварянето на прозорец, за да прихвана ивента.
|
| Сря Яну 30, 2008 6:08 pm |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
с твоята функция отвори HIDEN hWND .... return ClientHandle
server SendMessage(hClient.......) и обратно client SendMessage(hServer.......) с месаге
WM_XXXXXX := RegisterWindowMessage(PChar('MessageXXXXXX'));
можеш да полаваш и CreateMappedFile за да шарнеш ресурси между приложенията....
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Яну 30, 2008 6:47 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Не съм фен на съобщенията през джамовете, има едно много сериозно забавяне, в зависимост какво върши прозореца и колко други съобщения трябва да обработи в момента в който пращам съобщение.
С CreateMapFile (shared memory segment) правя повечето неща, но там има други проблеми - синхронизиране на двата (и повече) процеса, които ще работят в тоя сегмент. Друг проблем, който срещам там (и нямам време да ровя как да го отстраня), как комуникацията да работи между процеси, стартирани с различен logon. @TheWizard, ако имаш някаква идея моля те сподели я
@diofan, виж тук за пример с Shared Memory Segment
|
| Чет Яну 31, 2008 3:45 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
различен logon.... не съм пробвал такива ситуации
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Яну 31, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
diofan
Ранг: Минаващ
|
Благодаря за насоките които ми дадохте, но тъй като нямам голям опит с програмирането на ВС++, бих искал да знам дали съм разбрал правилно идеята как да ползвам CreateFileMapping - трябва да направя отделна програма, която приема ивенти и ги отразява в този мапинг, откъдето ги чете моето приложение?
|
| Пет Фев 01, 2008 7:23 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Не ти трябва отделна програма, мапваш си променлива (структура, масив или нещо което искаш да пренесеш от един процес в друг) във PageFile-a на Windows, който ползваш като Shared Memory Segment (споделена памет) между процеси, нишки и пр. Удобството е, че можеш да отвориш този "мап" от други процеси.
 |  |  |  | Код: int* mydata;
// мапваш pointer-a mydata в PageFile-a на Windows HANDLE host_handle = CreateFileMapping((HANDLE)0xFFFFFFFF,NULL,PAGE_READWRITE,0,sizeof(integer),"MySharedMemorySegment"); mydata = (int*)MapViewOfFile(host_handle,FILE_MAP_WRITE,0,0,0);
// оттук насетне, като пишеш в mydata, резултата се записва във PageFile-a на Windows mydata = 101;
// в другия процес (може и в същия)
int* client_data;
// map-ваш client_data в PageFile-a, на същото място където си мапнал в другия процес HANDLE client_handle = OpenFileMapping(FILE_MAP_READ,false,"MySharedMemorySegment"); client_data = (int*)MapViewOfFile(client_handle,FILE_MAP_READ,0,0,0);
// оттук всяко четене на client_data прочита PageFile-а и получаваш това което си записал в другия процес printf("client_data=%d", client_data);
|  |  |  |  |
Прочети малко MSDN за CreateFileMapping и OpenFileMapping. Ако разровиш нета, ще намериш и готови класове със синхронизации и пр. Има много варианти да се напише това, можеш да отвориш например сегмент с достъп FILE_MAP_ALL_ACCESS и в двата процеса, така че да четеш/пишеш и от двата процеса в един и същи map.
|
| Пет Фев 01, 2008 8:05 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|