Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Борланд C++ и команден ред CMD 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 6:26 pm
Мнения: 342
Мнение Борланд C++ и команден ред CMD
Опитвам се да намеря инфо, как да пакетирам в мое екзе под Form друго такова което работи под команден ред.
Ако не е много нахално :D но трябва да мога и да го управлявам със CMD команди.
WinExec или нещо подобно.

_________________
Вниманиене съмвишист....ИЙ.


Съб Мар 10, 2018 3:44 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Малко трудно ти се разбира какво си написал. Опитай се да си представиш, че ние тук във форума не знаем какво става в главата ти.
Първо за пакетирането. Във .exe има ресурси, които се добавят със ресурсен скрипт. Подобно на иконите, курсорите и музичките при другите програми.
In Microsoft Windows, resources are read-only data embedded in EXE, DLL: https://en.wikipedia.org/wiki/Resource_(Windows)
След като го имаш, като ресурс съвсем тривиално е да го запишеш в temp и после да го старираш от там със пайп, например Echo Y | del *.*
Малко ме притесняват 2 неща.
1. Искаш да направиш някаква мизерия с това.
2. Ако можеш да програмираш, няма ли да ти е по-лесно да направиш тази функционалност в твоята програма, вместо да викаш външни програми?

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Съб Мар 10, 2018 4:50 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 6:26 pm
Мнения: 342
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Имам до сега готов един HEX editor и чета и пиша през серийния интерфейс флаша на процесора. Страници, от старт адрес до краен адрес.
по 4 проводника +,- ,моде и ресет. Да но трябва да се записват тези данни от флаша като IntelHex .hex , .mot .s19 .bin. .eep
Hex и bin лесно. Но за другите си трябва писане на код. Имам и една дос програма под команден ред дето създава и преобразува много от използваните типове... Знам че може DLL с API функций . Но ехе не съм. Намирам примери с 7zip под команден ред ... но нещо не е много ясно описано.

-------------
Май това ще е по-трудния начин. Ще трябва да се отваря в нов процес да се чака да приключи....
Ще си напиша само за intelhex, байтовете като ми идват , брояча , броя байтове на ред, и сумата накрая...

_________________
Вниманиене съмвишист....ИЙ.


Последна промяна RM на Съб Мар 10, 2018 6:05 pm, променена общо 1 път



Съб Мар 10, 2018 5:50 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Ами първо пробвай твоята програма и дос програмата да ги сложиш в една папка.
Нека твоята програма първо генерира фаил flash.bin, и го flush-ни, за да си сигурен че е записан на диска и после стартирай
WinExec ("dosprogama.exe /s19 flash.bin flash.s19",0);
и виж какво ще стане.

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Съб Мар 10, 2018 6:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm
Мнения: 2182
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
DOS програмата ти колко битова е - 16?
Ще може ли да се пусне на 64 Win?


Съб Мар 10, 2018 6:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Ако е наистина досовска още по-лесно, ще извика досбокс и той си има autoexec секция в настройките
Цитат:
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
# You can put your MOUNT lines here.
mount c c:\flash\
c:\
dosprogama.exe /s19 flash.bin flash.s19

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Съб Мар 10, 2018 6:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 6:26 pm
Мнения: 342
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Няма да стане с няколко реда
Пробвах и със ShellExecute




Код:

// ExtArchiv.cpp : Defines the entry point for the application.
//

#include "Stdafx.h"
#include "Searching.h"
#include "SearthRar.h"
#include "ExtMessage.h"
#include "res\\Resource.h"

#define MAX_LOADSTRING 100

char szCommandLine[MAX_PATH];
char szPaw[MAX_LOADSTRING];

int APIENTRY ExtArchiv(HINSTANCE hInstance)
{
    STARTUPINFO start_info;

    ZeroMemory( & start_info , sizeof( start_info) );
    start_info.cb = sizeof(start_info);

    PROCESS_INFORMATION proc_info;

    ZeroMemory( & proc_info , sizeof( proc_info ) );
   
    strcat(lpData, " x "); //дополняем командную строку где "x" -извлечь файлы из архива с полными путями
    LoadString(hInstance, IDS_STRING_PAW, szPaw, MAX_LOADSTRING);

    do
    {
        NumFiles --;
        strcpy(szCommandLine, lpData);
        strcat(szCommandLine, szPaw); //add "
        strcat(szCommandLine, szFileArray[NumFiles]);
        strcat(szCommandLine, szPaw); //add "
        strcat(szCommandLine, " *.* ");

        strcat(szCommandLine, szPaw); //add "
        strncat(szCommandLine, szFileArray[NumFiles], strlen(szFileArray[NumFiles]) - 4);
        strcat(szCommandLine, "\\");
        strcat(szCommandLine, szPaw); //add "

        if(!CreateProcess(NULL, szCommandLine, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL, &start_info, &proc_info))
        {
            ExtMessage(GetLastError(), "", MB_OK | MB_ICONHAND);
            return FALSE;
        }

        WaitForSingleObject(proc_info.hProcess, INFINITE);
        CloseHandle(proc_info.hProcess);
    }
    while (NumFiles != 0);

    return TRUE;
}

_________________
Вниманиене съмвишист....ИЙ.


Съб Мар 10, 2018 6:16 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 8:39 pm
Мнения: 805
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Можеш ли да прекомпилираш дос програмата за windows ?

_________________
Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ!


Съб Мар 10, 2018 6:19 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Малко въпроси:
1. На каква операциона система си? XP, 7, 8 или 10?
2. Програмата която преобразува типовете фаилове досовска ли е или е уиндоуска с команден интерфейс?
3. Ръчно как точно стартираш програмата за преобразуване на типовете файлове?

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Съб Мар 10, 2018 6:28 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 6:26 pm
Мнения: 342
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
има сорс код за линокс
Това мисля че е компилиран за Win под команден ред
https://sourceforge.net/projects/srecord/files/srecord-win32/
Има примери
http://srecord.sourceforge.net/man/man1/srec_examples.html
Кеил го дават за пример с техния компилатор
http://www.keil.com/support/docs/276.htm

стартирам srec_cat.exe
:( И не се получава. :(

_________________
Вниманиене съмвишист....ИЙ.


Съб Мар 10, 2018 9:58 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Значи единствено ти трябва да стартираш
"srec_cat @fred.txt" но не знам дали символа @ не фрапира кавичките. Провери какъв е ескейп сикуенса за @ символа.
Когато казваш: " стартирам srec_cat.exe :( И не се получава. :(" какво имаш в предвид?
От CMD прозореца ли не се получава или като го викаш с WinExec от твоята програма или когато го викаш с WinExec от твоята програма и има @ символа?
Моляте давай по-подробна информация. Не всички те гледаме какви ги правиш и какво точно не ти се получава.

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Съб Мар 10, 2018 10:36 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 6:26 pm
Мнения: 342
Мнение Re: Борланд C++ и команден ред CMD
Когато го стартирах чрез run->cmd и прозореца стана администратор, под команден ред всичко е OK.

_________________
Вниманиене съмвишист....ИЙ.


Нед Мар 11, 2018 7:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни