Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Съб Май 03, 2014 3:11 pm
Мнения: 21
Мнение Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Здравейте, и преди съм писал в този форум и съм получавал адекватни и точни отговори след много блъскане на главата реших да се допитам до вас. Така въпроса ми е как да визуализирам данни в VB 6.0 идващи от един pic16f1829 минаващи през FT232Rl асинхронен мод 8n1 9600 през Virtual Port и до Vb 6.0. Изпращам 16 битово число по този начин от Pica EUSART_Write(rpm_value>>8); EUSART_Write(rpm_value); към Vb 6.0 чета от порта но ми изкарва произволни знаци който подозирам че са ASCI но опитах какъв ли не начин да ги преопразувам до десетични числа и не успявам. Използвах една cmd конзола да видя дали даните ми идват правилно и да те идват каквито ги очаквам пример 0001 0101 и се менят постояно като нарастват с увеличаване на една променива.


Пон Окт 20, 2014 10:57 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 2:39 pm
Мнения: 304
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Mainstream Support for Microsoft Visual Basic 6.0 ended on March 31, 2005. Extended support ended in March 2008.
Не се занимавай с мъртъв софтуер - мини към нещо поддържано

_________________
In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate


Вто Окт 21, 2014 6:57 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm
Мнения: 2182
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Много ти е объркан въпросът. Ако питаш как да го направиш непременно във VB6 - нямам идея :-) . Ако питаш как да си визуализираш данните - ей това може да ти свърши работа
http://www.fast-product-development.com ... -plot.html


Вто Окт 21, 2014 7:35 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пет Май 01, 2009 3:01 pm
Мнения: 1391
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Код:
Private Sub comm_OnComm()
If comm.CommEvent <> comEvReceive Then Exit Sub

  sInput = comm.Input
;тук ти е кода, който визуализира данните където трябва

End Sub


comm ти е съответния порт, който ще четеш.
Буфера ти е един байт.
Данните са "CHAR".
Ако искаш HEX -> sInput = Hex(Asc(comm.Input))


Вто Окт 21, 2014 9:04 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Регистриран на: Нед Фев 16, 2014 2:36 pm
Мнения: 933
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Аз не бих използвал comm control - нестабилно и капризно...

Използвал съм ето това: http://www.thescarms.com/Downloads/CommIO.zip - работи желязно.


Вто Окт 21, 2014 9:13 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Съб Май 03, 2014 3:11 pm
Мнения: 21
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Супер вече пиша на Visual Studio 2013 и пак немога да преобразувам Asci to dec :D ако някои може да помогне моля,
ето това е кода:
Private Sub ReceivedText(ByVal [text] As String) 'input from ReadExisting
If Me.RichTextBox2.InvokeRequired Then
Dim x As New SetTextCallback(AddressOf ReceivedText)
Me.Invoke(x, New Object() {(text)})
Else
Me.RichTextBox2.Text &= [text] 'append text
End If
End Sub


Чет Окт 23, 2014 7:57 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 11:02 am
Мнения: 6583
Местоположение: Разград
Мнение Re: Как да визуализирам дани в VB 6.0 през COM Port
Добре де - няма ли хелп? Гугъл също знае тва онова. Всички знаят как се преобразува char към int. В повечето случаи е : a=int(b) , с вариации в синтаксиса...


Чет Окт 23, 2014 8:27 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни