Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Подобрение на Leach с Malab 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Подобрение на Leach с Malab
Здравейте, работя върху Leach протоколът (в Matlab), и искам да накарам протоколът да изчислява остатъчната енергия на всеки възел след всеки рунд (цикъл), и да избира за клъстерни глави възлите с най-много енергия. Някакви съвети ?


Сря Апр 10, 2019 4:34 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm
Мнения: 2417
Местоположение: София, Шопландия
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Не съм сигурен, че разбирам въпроса ти. Под "енергия" визираш енергия в батерията или енергия(мощност) за поддържане на клъстера. Предполагам, че е второто.В този случай смяташ за N-различни комбинации, тоест всеки възел да ти е главен, колко ти е линк-бъджета. И избираш най-ниското. Имай предвид, че ако имаш един силно отдалечен възел, това може драстично да ти смъкне ефикасността.

_________________
Хайде де!


Чет Апр 11, 2019 9:43 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Искам просто програмата да изчислява остатъчната енергия на възлите, и да избира за клъстерни глави възлите, които са с най-голяма енергия.


Чет Апр 11, 2019 5:08 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm
Мнения: 2417
Местоположение: София, Шопландия
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Ти май не четеш какво съм ти написал. Какво разбираш под "остатъчна енергия на възел".

_________________
Хайде де!


Пет Апр 12, 2019 10:17 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Eнергия в батерията


Пет Апр 12, 2019 11:23 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Дава ми следната грешка:

Error using fprintf
Invalid file identifier. Use fopen to generate a valid file identifier.

Error in heed (line 92)
fprintf(fid,'%6d,%10.4f,%10.4f,%6d',i,Node.x(i),Node.y(i),Node.NumNbr(i));


Някака идея?


Пет Апр 12, 2019 1:30 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm
Мнения: 2417
Местоположение: София, Шопландия
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Ами то си пише бре. fid трябва да ти сочи към отворен файл. Примерно fid = fopen('alabala.txt', 'w') .

_________________
Хайде де!


Пет Апр 12, 2019 1:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
А как се правеше сравнителен анализ (с графика) между два кода (например две разновидности на leach протокола) в Matlab ?


Съб Апр 13, 2019 2:48 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm
Мнения: 2417
Местоположение: София, Шопландия
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Въпросите ти изглеждат доста несвързани. Какъв стравнителен анализ, на какво? Виж winmerge за сравняване на код.
Това някаква курсова/дипломна работа ли е?

_________________
Хайде де!


Пон Апр 15, 2019 10:26 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm
Мнения: 3078
Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
dan,
остави го решаваш курсова задача на мързелив студент. аз отначало щях да пиша ама после се отказах. Трябва за има някакъв минимум желание за учене преди да с почне с помощта.

_________________
... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !


Пон Апр 15, 2019 11:24 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Училището отдавна свърши (друг е въпросът, че това на което ни учиха там не ни върши работа в практиката). Несвързаните въпроси идват от неопитност (не от мързел), просто в последно време ми се налага да се занимавам с много различни неща и немога да се съсредоточа в една област за да си я разуча както си трябва. Иначе искам да направя анализ в кой протокол сензорните възли ще изразходват енергията по-бързо (знам в кой протокол енергията се изразходват по-бързо, но трябва да го изобразя).


Пон Апр 15, 2019 8:57 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Иначе как се оправяше текст на "маймуница" ?


Пон Апр 15, 2019 8:59 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm
Мнения: 7717
Местоположение: "Занзибар"
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Martin91 написа:
..... Иначе искам да направя анализ в кой протокол сензорните възли ще изразходват енергията по-бързо (знам в кой протокол енергията се изразходват по-бързо, но трябва да го изобразя).

Ъъъ, само аз ли се чувствам неандерталец?


Пон Апр 15, 2019 9:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Сря Ное 15, 2017 4:11 pm
Мнения: 65
Мнение Re: Подобрение на Leach с Malab
Намерих протокол Leach-c, който ми свърши работа


Съб Май 04, 2019 1:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни