Отговори на тема  [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща
Ценни програми и трикове за Windows 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Ценни програми и трикове за Windows
Тая статия обективна ли е или си е чиста реклама на Авира?
http://www.reviversoft.com/blog/2013/05 ... solutions/

Сря Апр 09, 2014 2:31 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Dimitar написа:
Ако си направите труда да четете условията, преди да натисните патката "I agree" ще видите че нищо не става тихомълком и без да ви питат. Ама в 99.99% от случаите никой нищо не чете и после реват като ущипани моми. Най-големия фън е като такива игноранти дойдат тук и почват да подписват договори без да ги четат и после оревават света как американците били най-глемите мошеници, щото те си мислили, че щало да бъде иначе а не както го пише в договора, дето са подписали без да го четат :). Та същото и със софтуерите. Да не говорим пък че на средния потребител даже няма какво да му се "шпионира" ама той пак реве.

Въпросът е принципен.
Смяташ че е нормално някакъв трансфер на данни да става във всеки момент? Ако си с лимитиран акаунт за данни? В роуминг? Или твърдиш, че е по-важно софтуерът "Х" да докладва на "мама", отколкото аз да си проверя кореспонденцията, примерно? :D
Та, това с натискането на "I agree" е хубав пример, но описаното в "agreements" не може да обхване всички случаи. Затова и е редно да има някакво известяване със съответното потвърждение. Щом липсва такова, минава в графата "без комуникация".

За реването... Аз не рева. Тия проблеми отдавна съм ги решил. Който не е, да се спасява... :D

Сря Апр 09, 2014 2:39 pm
Профил
Аватар

В телефоните има една голяма патка, дето се казва "Забрана за ползване на данни в роаминг" - като я щтракнеш и нямаш никакви грижи. Също така телефона предоставя начини да се види във всеки един момент кой апликейшън и за какво ползва данни и това също може да се контролира. Аз лично не знам операционната система на телефона ми да консумира трафик или поне да е в такъв мащаб, че да застраши лимитиран акаунт или роаминг. Нищо че по принцип плана ми е с ънлимитед дейта и смс-и в роаминг и такива неща не ме вълнуват. Забелязъл съм че самата ОС ползва само няколко десетки килобайта на ден, което е едно нищо. Това което гълта много трафик, са безплатните апликейшъни, дето пускат една камара реклами, ама като си ги инсталирал си се съгласил на всички тия неща, така че пак не виждам за какво точно се оплакваш. Нищо в телефона или компютъра ти не се случва без твое съгласие, така че тоя разговор е напълно безпочвен според мен :) .

Сря Апр 09, 2014 4:16 pm
Профил
Аватар

Ъъъ, нали за виндовс и виндовски приложения си хортувахме?
Казано иначе, компютри, уин базирани таблети и т.н.

Телефоните са друга бира. Демек, същата. :D
Преди време в пресата попадам на статия със заглавие "гугъл знае паролите (ключовете) на повечето вирлеси" или нещо в тоя дух. Първата ми мисъл беше - я какви хакери са тия от гугъла. Като се позачетох, се оказа, че не е необходимо да са такива. Всеки андроид телефон с пусната синхронизация на данните с гугълските сървъри доброволно съобщава какви са ключовете. Логично е да се предположи, че в инфото има и SSID и мак адрес на мрежата. :D
А едни гугълски автомобилчета обикалят и заснемат улици и сгради. Сигурно имат и вирлеси... :D
Ама стига толкова, че избягахме от тематиката, а и не ми се иска да прозвуча параноично... :D

Сря Апр 09, 2014 4:38 pm
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
Тая статия обективна ли е или си е чиста реклама на Авира?
http://www.reviversoft.com/blog/2013/05 ... solutions/

Мии тговори си сам: https://www.mywot.com/en/scorecard/revi ... =rw-viewsc
Затова съм си ръгнал "светофарните" приставки WOT и Webutation - да не си губя времето. И така гуглосването ми дава са повече отколкото мога да прочета.

А аз ей ся ще разкарам AVG и ще продължа пробите.

П.С.: Иначе отдавна съм спрял да чета лицензите, щото в 30-130 страници не пише нищо ясно, освен че сам си носиш отговорността след натискането на "Agree" :)

Сря Апр 09, 2014 6:37 pm
Профил
Аватар

Деинсталирах AVG: не ми пасва на целите, има реклами, а источниците на които вярвам продължават да се съмняват във възможностите му. При деинсталацията остави стотици боклуци, добре че бе прихванат от COMODO Programs Manager.

Инсталирах Bitdefender Free - най-лекият от пробваните дотук. Има висок рейтинг, почти няма настройки и не досажда и това определено го прави най-пенсионерският - това което търсих.
Няма да пробвам Avira защото долу-горе я знам, пък и мога да я ръгна отпосле ако се наложи.
Да се внимава обаче: Bitdefender Free остави рекорден брой боклуци след деинсталацията, направо е задължително да се прихване от спец-програма!

Сега ръгам на моя комп Comodo Internet Security Free и се надявам да мирясам :roll:

Сря Апр 09, 2014 8:07 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Ъъъ, нали за виндовс и виндовски приложения си хортувахме?

Ами ти спомена роаминг и аз реших че почна да говориш за смарт телефони :) .
Цитат:
а и не ми се иска да прозвуча параноично...

То не ти се иска, ама да ти кажа честно точно така си звучиш :) .

Сря Апр 09, 2014 9:35 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
То не ти се иска, ама да ти кажа честно точно така си звучиш :) .

Така да е. Като си казал параноично, такова да е.
Вероятно и поведението на щрауса си има някакво логично обяснение. :D
Както и да е...

Сря Апр 09, 2014 9:52 pm
Профил

На познат му сложиха Avira и имам чувството че масово привлече всякакви пришълци. И той твърди, че до сега не му се е случвало, но и мина на 8.1 и не знае още точната причина :)
Аз съм с комодото и май ми се намъкна нещо. Но не се спохожда с компилаторите и трябва доста да му намаля сигурността, че да миряса. Навремето бях с битдефендера и бях доволен, сега не ги знам как са. Този познат си търси да си купи нещо читаво, та ако можете да гарантирате- казвайте.

Сря Апр 09, 2014 11:29 pm
Профил WWW
Аватар

@ bobihot: Тук все пак става дума за джамба. От купешките всички са добри за 2013, Eset досажда най-малко а Norton трепи рибата. За 2014 още не съм сигурен, но спрягат Kasperski. А бе разбъркването за 2014 е толкова голямо, че ме съмнява за платена реклама.
Ако Comodo ти създава проблеми - стой далече от Avast! :)

Да си ръгна копи-пейста:
Много си е гот Comodo Internet Security, фраш със възможности и т.н. Зае ми около 240MB RAM (ама другите заемаха 200 само за антивирус), не бави чувствително компа и въобще е супер като за без пари. Има и български език ама аз предпочитам английския му, и без това не е за пенсионери: не че не може да се настрои като за тях, напротив, супер защита ще им даде, ама те не се нуждаят от чак такава и ще се шашнат от някоя табела с въпрос.
Обаче да се внимава при инсталацията: да се инсталира минимума (антивирус+стена), освен видимите копчета си има и малко скрито Advanced, щото Privdog харчи доста ресурс, другите две програми са излишни също както и информиращите екстри. На мен ми се наложи да инсталирам втори път за да не ми вият вентилаторите на умряло.

Белосвайки се между двете инсталации на Comodo си казах: "Маа му, нали това ми е компа за интернет, що не му ръгна Panda Cloud?!". И го направих! Както трябваше да се очаква, пандичката е лекичка: изхарчи ми 100MB RAM и почти не забави рестарта. Другото което ми хареса, че иконката и се появява първа на Taskbar, само Bitdefender го направи досега, не че е гаранция за нещо ама и двете програми са лекички... Освен това предлага джамба иначе скъпият Parental Control и направо се сещам къде ще ръгна този антивирус.
Интерфейсът е простичък, но предлага повече настройки от Bitdefender, така че е доста добър избор за пенсионерски комп, стига да има и читав интернет.

Мии то остана само да пробвам Avira и да друсна едно обобщение :)

Чет Апр 10, 2014 12:59 am
Профил

От 2009-та насам съм само с легален Kaspersky. Няколко години преди това - с нелегален. Вярно, казват че не е измежду най-бързите, но пък за всичките тия години проблеми е имало 2-3 пъти.

Пробвах няколко други - еми на втората минута ме вбесяват с настройките си, като запецнат върху нещо.

Kaspersky единствено не се разбира с компилаторите на микрочип. При всеки нов опит за компилация зависва един процес заемащ 13% процесорно време и толкоз. Така и не можах да го накарам да не ги спира и просто го изключвам като компилирам. Това с 2013-та версия. Ще пробвам 2014 пък да видим.

Всякакви "free" изгъзици на тема антивирус - айде нЕма нужда!

Чет Апр 10, 2014 1:14 am
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
... Всякакви "free" изгъзици на тема антивирус - айде нЕма нужда!

Да де, ако не бяхме в Булгаристан... Пък ако знаеш какво правиш и безплатният върши повече работа отколкото ти е нужно. Сто лева са това: :drinkers:

П.С.: Между другото: откакто си забучих обецата "Никакви пари за програми!" знаеш ли колко съм добре?! :)

Чет Апр 10, 2014 1:42 am
Профил

Темата е за Windows, но как е при Linux?

Чет Апр 10, 2014 7:51 am
Профил
Аватар

Ми от 4 години съм с линукс и досега вирус не съм виждал :) и не съм преинсталирал .

Чет Апр 10, 2014 9:02 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

valioman написа:
Ми от 4 години съм с линукс и досега вирус не съм виждал :) и не съм преинсталирал .

Това с преинсталацията не е нещо нечувано. Вин-а ми (ХП) не беше преинсталирам 5г на лаптопа ми и го смених с вин 7, само защото ми се скапа диска. А на десктопа ми също от както е станал комп 2007-ма не е преинсталиран.... е края на 2013 та смених целия комп с по-нов, но старият още си работи без монитор и клавиатура в момента...

Чет Апр 10, 2014 9:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща