Отговори на тема  [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Следваща
Ценни програми и трикове за Windows 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ценни програми и трикове за Windows
bobihot написа:
Ползвам и калкулатор плюс- много ми е удобен.

Да имате решение на въпроса- документи правени на ХР и прехвърлени през външен носител на 7 казва, че е дълго името и не може да ги прехвърли. Четох, че го има този проблем, но не намерих решение, освен да им намаляваме дължината на имената и вкарване на по-ниско ниво в директориите, което е простотия..?

MAX_PATH е 260 символа, така че най-простото решение е да ги копираш в директория с по-кратък път

другия вариант е dest пътя да ти е "\\?\C:\User\IvanPetrov ...." - тогава май-можеше да е до 32000 - но-не съм го пробвал!

Вто Мар 25, 2014 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение Antivirus 2014 (free)
Налага ми се да преинсталирам няколко компа (не са мои) и запецнах на антивирусната. Четох, четох, че да споделя:
Голямо разбутване - щом дават AVG на първо място... Досегашните фаворити са си загубили ценното: Avira с доброто сканиране и Avast с доброто Real Time.
С AVG поне тази година няма да рискувам, излизат някои добри забравени стари като Bitdefender и Ad-aware. За вторият отзивите са по-добри като цяло и ще го пробвам.

Иначе: поиграх си с един лаптоп с Avira (рекламите му отдавна съм ги забранил) и ако не броим евентуално ненадеждната защита не видях нищо лошо.
Обаче днес като си пуснах компа с Avast направо ми се стъжни: той отдавна ме навива да си купя платената версия, но това вече не се трае - да ме шпионира антивируса... 8O

П.С.: Нали забелязахте, че за free става дума.

Прикачени файлове:
Avast-04.04.2014.jpg
Avast-04.04.2014.jpg [ 96 KiB | Прегледано 8774 пъти ]
Съб Апр 05, 2014 8:10 pm
Профил
Аватар

Avast и McAfee са направо едни малки "вируси", когато слагаш безплатните версии... Аз карам на AVG много отдавна и засега не съм забелязал някакви сериозни проблеми. Едно време ползвах един мнооого дърт лаптоп и на него слагах Авира щото само нея можеше да понесе, ама откакто не го ползвам - не съм я слагал.

Пон Апр 07, 2014 7:04 pm
Профил ICQ
Аватар

+1 за AVG

Пон Апр 07, 2014 7:25 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мда и на мен ми е интересна темата за безплатни антивирусни за Уин ХР, че нали му спират поддръжката, та досега карах със секурити есеншълс, ама трябва да мисля алтернатива... та какво бихте препоръчали за стар комп за пенсионери?

Вто Апр 08, 2014 1:03 pm
Профил
Аватар

Като стана въпрос за препоръки - някакъв читав файрлол за модерните прозорци - 7, 8?

Вто Апр 08, 2014 1:31 pm
Профил
Аватар

@ t_i_t_o: долу-горе това ми е целта.
@ itso.t: Comodo, освен него смятат и ZoneAlarm за все още добър, но аз знам за голяма разлика между платената и безплатната версия. Всъщност намерих четиво: http://www.techsupportalert.com/best-fr ... ection.htm

Почти цял ден си играх. Почнах на компа ми за интернет - и без това ще го преинсталирам, чакам само да излезе Win XP Black Last Edition :)

Деинсталирането на Avast си беше приключение, въпреки удареното рамо от Revo Uninstaller (COMODO Programs Manager не го беше прихванал още). Освободи ми почти 200MB RAM, което за WinXP не е малко, пък навремето като тествах бяха по 100 и само за Panda Cloud - 50MB.

Всъщност, Comodo Internet Security Free си е много добре, но аз ще инсталирам за неразбирачи (дори администраторски достъп няма да имат) и екстрите само ще увеличат телефонния трафик :)
А Panda Cloud Antivirus Free все още е без алтернатива ако компчето няма мускули, но затова пък има интернет.

Инсталирането на Ad-Aware отне време колкото за цял Windows, май заради бавния им сървър. Иначе, ако не броим тулбара в началото, не иска намеса.
Обаче: и той ми яде 200MB RAM :( , при стартиране десктопа се появява за нула време, но докато улегне всичко (и се оцвети иконката) иска доста време - налягат ме едни лоши мисли...
Най-лошото е, че бозата не го има за антивирус и изкарва предупреждение! Пък няма и български...
Иначе: не досажда с реклами, но за сметка на това откровенно му липсват ценни нещица.
Деинсталирането обаче мина почти по вода, не че не остана малко за чистене, но за по-сигурно накрая дръпнах едно System Restore.
Както и да е - на мен определено не ми върши работа!

Инсталирах си прословутия AVG, инсталацията протече нормално, харчи "само" 180MB - явно толкова е новият стандарт, времето за стартиране е значително по-голямо отколкото с Avast, засега няма повече да го тествам. Иначе: прилича на сериозен антивирус, но това открай време е било така, само дето не беше вярно. И пак е без български и пак бозата не го вижда...?!

Ще продължа да търся :(

П.С.: Сега се шляпнах по челото: то предните издания на спечелилите доверието ми списания май ги има онлайн - от там трябваше да почна.

Вто Апр 08, 2014 7:32 pm
Профил

аз карам без АВ и ФУ и още съм жив.

Сря Апр 09, 2014 12:38 am
Профил
Аватар

ike написа:
аз карам без АВ и ФУ и още съм жив.

Въпросът не е дали още си жив, а какво и с кого си споделил без да искаш. :D

Сря Апр 09, 2014 12:48 am
Профил

не разбирам. Значи като ползвам уиндоус не споделям нищо с майкрософт ли?

Сря Апр 09, 2014 12:57 am
Профил
Аватар

Не е трудно. Включи компютъра, свържи го към интернет. Пусни някакъв софт за мониторинг на мрежата, например жична акула. След това наблюдавай. Ако си на дифолт инсталация, с дифолт настройки, 'щи спре часовника... :D

Сря Апр 09, 2014 1:13 am
Профил
Аватар

Ако само Микрософт те следят... здраве да е. В крайна сметка за това им плащам, да ми дадат читав продукт. Ако им трябва някакъв сорт фидбек - нека си го взимат.

Сря Апр 09, 2014 8:47 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Ако само Микрософт те следят... здраве да е. В крайна сметка за това им плащам, да ми дадат читав продукт. Ако им трябва някакъв сорт фидбек - нека си го взимат.

Абсолютно си прав, само дето трябва да те попитат дали си съгласен да им дадеш този фидбек или не.

Предполагам за това доста държавни администрации по света (Германска, френска, китайска и други) са на Линукс, като си поддържат ИТ отдели и използват собствени билдове на ОС-а ... Едва ли причината е само цената на ОС-а, нали?

Сря Апр 09, 2014 9:50 am
Профил
Аватар

Когато тоя обмен на информация става тихомълком, без да си информиран, дали си съгласен и т.н. минава в друга графа - към недобронамерените...

Сря Апр 09, 2014 11:00 am
Профил
Аватар

Ако си направите труда да четете условията, преди да натисните патката "I agree" ще видите че нищо не става тихомълком и без да ви питат. Ама в 99.99% от случаите никой нищо не чете и после реват като ущипани моми. Най-големия фън е като такива игноранти дойдат тук и почват да подписват договори без да ги четат и после оревават света как американците били най-глемите мошеници, щото те си мислили, че щало да бъде иначе а не както го пише в договора, дето са подписали без да го четат :). Та същото и със софтуерите. Да не говорим пък че на средния потребител даже няма какво да му се "шпионира" ама той пак реве.

Сря Апр 09, 2014 2:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Следваща