Отговори на тема  [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Следваща
Ценни програми и трикове за Windows 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ценни програми и трикове за Windows
Днес пак се разтърсих за WinGate - яка програмка за контрол на бозаджийската мрежа (в kaldata е по-кратко). Добрата новина е, че от version 7.2 имаш джамба за три клиентски компа, иначе е от $75 до чак $2250. Бързото ровичкане из торентите не откри благонадежден излекуван вариант.

Писна ми от тъпите рутери, искам си ако не пълен контрол то поне подробно описание на обмена а Wingate е цар в тази област. Идеята е да туриш едно баба Яга PC между интернет и останалите компове и с един-два клика да видиш коя програма от кой комп къде точно е ходила и какви ги е вършила. Полицията е отделна екстра.
Освен това PC-то - сървър не е рутер: щом като е постоянно включено винаги можеш да го ползваш за гуглосване или торентване например.

Пон Фев 11, 2013 4:31 pm
Профил
Аватар

Файрлол за уиндоус, до ХП включително - Sygate. Върши си работата както трябва...

Пон Фев 11, 2013 8:34 pm
Профил
Аватар

Мнение WinXP - Systray icons missing
Днес ми остана време да поремонтирам баба ягата за проби и грешки, че няма скоро да я преинсталирам.

Случва се често и без да сте виновни вие да не се появяват иконки долу вдясно, напр. за звука. И друг път сме го мелили но забраната на UPnP понякога не оттърва.
Проблемът най-често се проявява на по-бавни системи (нормални за WinXP) след някоя иначе незначителна промяна. За да сте сигурни, че грешката не е от вас прегледайте пак настройките, какво се стартира чрез Autoruns и ако продължи: след зареждане на системата правите Log Off и после Log On - ако се появят всички значи бозата е виновна.
Тук http://winhlp.com/node/16#Main_problem_ ... e_solution е анализирано подробно, в повечето случаи бозата не чака достатъчно при стартиране и затова се пачва с това: http://nars.aloj.net/download/shell32patch.zip

При мен имаше и друг неприятен дефект, мислех ги за свързани ама йок: около минута след зареждане на с-мата svchost-а започваше за определено време да яде доста CPU и RAM. Вируси и др. изгъзици не бяха открити. Помогна ми този линк: http://www.technibble.com/how-to-fix-sv ... mory-leak/
При мен стартирането на .bat файла беше достатъчно, ъпдейтванията си ги имах.

Чет Авг 15, 2013 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение Чудих се къде да пиша, че тук...
От доста време гуглето става най-вече за местни клюкини докато алтернативите от сорта на патока (монтирал съм го в Лисицата) дават далеч по-реални резултати.
От няколко дни обаче гуглето ме е локализирало до толкова, че първите 5-10 резултата са за моето село - да го имате предвид.

П.С.: да напомня, че при търсене "светофарните" приставки от сорта на WOT, Webutation и някои антивирусни спестяват много труд.

Съб Фев 22, 2014 1:21 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Относно неприятния гугълски навик да прави профил на клиента... Аз използвам Ghostery, който блокира всички следящи скриптове в сайтовете. Така няма таргетирани реклами (не че има и реклами де - използвам адблок +), няма и таргетирано търсене и резултати.

Съб Фев 22, 2014 4:23 pm
Профил

Мнение Re: Ценни програми и трикове за Windows - EMS ( XP)
Два дена се борих с ThinkpadA31 да пусна ДОС програма с EMS поддръжка под WinXP, не стана и последното ми съмнение е, че е хардуерен проблем. Междувременно попаднах на емулатор , който свърши работа. Може да е полезен на някого:
http://www.emsmagic.com/

Сря Мар 12, 2014 10:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Искам да споделя нещо, което научих съвсем скоро, за Windows 7.

Ако в explorer, в някоя директория, се натисне shift + десния бутон на мишката - излиза контекстното меню с добавена опция - 'Open command window here'.

Извинявайте ако е писано вече за това, аз не го знаех, и се зарадвах като дете на нова играчка, дано да е от полза на някого.

Съб Мар 22, 2014 10:04 am
Профил
Аватар

Вероятно е вълнуващо, но не можах да видя разликата защото при инсталация, инсталирам и тая опция от майкрософтските тулове...

Съб Мар 22, 2014 12:56 pm
Профил
Аватар

loser написа:
Искам да споделя нещо, което научих съвсем скоро, за Windows 7.

Ако в explorer, в някоя директория, се натисне shift + десния бутон на мишката - излиза контекстното меню с добавена опция - 'Open command window here'.

Извинявайте ако е писано вече за това, аз не го знаех, и се зарадвах като дете на нова играчка, дано да е от полза на някого.

+1

Съб Мар 22, 2014 1:57 pm
Профил
Аватар

loser, не се кахъри! Аз от години псувам, че като ми затрябва HEX например не мога да си намеря някой от калкулаторите които го поддържат. Едва днес научих, че Винбоз калкулаторът си имал всичкото, просто трябвало от меню "Изглед" да избереш "Научен" #-o
Не знам откога е това и защо не съм го забелязал, но май е от мноооого отдавна и не съм го забелязал само защото съм бил предубеден.

Пон Мар 24, 2014 4:33 pm
Профил

На 7 има и Programmer :)

Пон Мар 24, 2014 5:13 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Не знам откога е това и защо не съм го забелязал, но май е от мноооого отдавна и не съм го забелязал само защото съм бил предубеден.

Аз пък не помня кога го е нямало това в на уиндоуса калкулатора.
Обаче в Win 7 малко го развалиха това с hex-a и не ми харесва вече.

Пон Мар 24, 2014 5:29 pm
Профил
Аватар

Ами май на Win 3.11 калкулатора си имаше Scientific ...

Пон Мар 24, 2014 8:10 pm
Профил ICQ

Ползвам и калкулатор плюс- много ми е удобен.

Да имате решение на въпроса- документи правени на ХР и прехвърлени през външен носител на 7 казва, че е дълго името и не може да ги прехвърли. Четох, че го има този проблем, но не намерих решение, освен да им намаляваме дължината на имената и вкарване на по-ниско ниво в директориите, което е простотия..?

Вто Мар 25, 2014 10:53 am
Профил WWW
Аватар

Има 5-6 фала които го предизвикват, не помня подробности, но преди време го патих и на XP-то от което пиша сега - беше генерален проблем с USB-то и вече забравих как го позакърпих. Най-вероятно и при седмицата е подобно.
Друг спомен е за забрана/разрешаване на DOS имената и калпаво побългаряване ама това май само за XP важи.
Не мога да помогна повече, въпреки че на няколко пъти съм скалъпвал положението :(
Но все гугъла ми е помагал.

Вто Мар 25, 2014 5:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Следваща