| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Ценни програми и трикове за Windows
Бонго, антивирусните защо пискат за тоя файл в instrument.zip бе  ?
|
| Нед Юни 03, 2012 3:25 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Най-вероятно защото програмката се занимава с продуктовия ключ и активацията. Eset Smart Security и Norton мълчат...
|
| Нед Юни 03, 2012 12:10 pm |
|
 |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ: 36 от 42 антивирусни мислят, че има проблемFile name: RockXP4.exe Detection ratio: 36 / 42 Analysis date: 2012-05-31 19:45:30 UTC ( 2 days, 13 hours ago )
|
| Нед Юни 03, 2012 12:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Това хак-тулче вече е трудно за намиране. Според обясненията антивирусните се разпищяват точно заради опън сорс частта му  Аз бих се доверил на Eset и Norton щото са най-добрите а не пискат. А антивирусните имат една настройка за "сканиране по усет" която ги прави много досадни пищялки.
|
| Нед Юни 03, 2012 10:16 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Comodo
Т.е. фирмата с май най-добрият firewall за Windows. Непременно и посетете страницата в раздел "джамба" - предлагат куп полезни неща без досадни "екстри". На един комп с Win7 турих COMODO Internet Security и чудо: не забелязах никакво затормозяване. Comodo Dragon е подсилен бразуер тип Chrome, без да досажда. И т.н.
|
| Съб Юли 14, 2012 5:53 pm |
|
 |
|
NikB
|
 SOLUTO
Ето една програмка (soluto), която (и евреите, заедно с нея  ) следи как върви вашия Win. Подробно следи зареждането на всички процеси при стартиране на ОС, а след това (по време на непркъснатата работа на Win) води статистика за процесите, които се крашват. Дал съм два скрийншота - с подробното зареждан на последния път и с историята на зареждането на Win за тая година
|
| Съб Сеп 22, 2012 1:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Re: ...
Пич, как позна, че от два дена ми трябва нещо такова пък ме мързи да го търся Търсих Video editors - free но в общи линии се оказа, че не стават за нищо сериозно, само за елементарно Homemade или да режеш-кърпиш-преобразуваш. За нещо повече трябва да се краде. Навремето имаше безплатният Zwei-Stein с когото само авторът му знае как се работи и лесният за скрадване WinProducer3-Full който вече трудно ще приема-предава. Сега май алтернативата е Pinnacle като за по-прости хора или нещо по-про от които аз съм за Canopus Edius ама мнооого трябва да внимаваш какво точно скрадваш. За проба исках да направя нещо като клипчето отдолу, "реклама" на "любимото" ми заведение с чиито машини се блъсках с години, и всичко free се оказа мнооого далеч от целта докато с един случаен Edius-6 се справих за около два часа и после още толкова му се любувах - голям яд имам на мръсника-шеф. Вложих три видеоклипа от ютубата и една фотография. Ъъъ, за добро деинсталиране след пробите се надявам да имате поне COMODO Programs Manager... А клипчето е .wmv защото е далеч по-добре от .mov и не знам какво имате инсталирано за .mp4 И послеслов: откакто почнах да оправям машини на заведения за обществено хранене ям предимно домашна храна или от 5-6 заведения в целия остров... А в БГ е по-зле, повярвайте ми! Сега се сетих за интересното: персоналът трябва да е мъжки, най-много някоя сервитьорка да имат! Edit: NikB, Soluto е наистина шарен и забавен начин да си понастроиш компа ама на препоръките изобщо не трябва да се вярва а другото е за спецове ама те си имат инструментите. Единственото което ми хареса е брояча при стартиране - мога да кажа на жената да не пипа нищо преди да изчезне  Да ама според програмата компът ми е почти връо пък той е с дърт двуядрен Celeron на 2,6МХц пък и след инсталацията Boot Time-то ми се вдигнало от 1:30 на 2:15 а уж отнемала 2 сек... Този комп го смятам за мръсен (т.е. далеч от идеалното) и тъкмо го дозамърсих с няколко излишни автостартиращи се програми. Скоро ще направя чистка с COMODO Programs Manager и тази програмка е пътник. Между другото Комодото прави ежедневни ъпдейтвания - значи го играе и антивирус. Напоследък се влюбих във всичко Comodo Free.
|
| Чет Окт 04, 2012 12:06 am |
|
 |
|
stefan63
|
 Re: два въпроса
Здравейте, имам два въпроса : 1)- от C програма викам команда на шела - или със "system(команда)" или с popen(команда,резултат). И в двата случая за времето на изпълнението се появява черният прозорец на шела. Може ли този прозорец да се "скрие"? 2)- налага ми се да правя разни програмки за комуникация по сериен порт. Още не съм събрал достатъчно акъл сам да си напиша библиотека за компорта и ползвам една оt http://www.pcports.ru/SerialGate.php. Имам 2 проблема с нея - много ми е голяма , което ме дразни , - не позволява работа с прекъсвания по приет байт. Та някой да знае по-добра библиотека за C - за компорт. (Ползвам Dev-C, с mingw, засега ми покрива изискванията за минималистичност, скоро ще минавам на C:B може би  .
|
| Сря Окт 24, 2012 8:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Стефане, тука по традиция бай ти Бонго си пише дивотиите. Дано ти отговорят де, иначе ще трябва да си правиш собствена тема 
|
| Сря Окт 24, 2012 10:19 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Бонго, щом е тема за дивотии - все някой ще ми каже нещо ценно 
|
| Сря Окт 24, 2012 10:43 pm |
|
 |
|
NikB
|
 Re: два въпроса
Това DevC за нищо не става - няма дебъг (e, "Иснтинския програмист" може да дебъгва и с шестнадесетичен дъмп  - впрочем, това беше преди - сега има теория, че ИП не дебъгва - оставя това на юзерите - пести се време - ако бъгът е съществен - те го хващат, ако не е - още по-добре).
|
| Сря Окт 24, 2012 10:56 pm |
|
 |
|
stefan63
|
да,калпаво е Dev-c, засега ми върши работа, да речем ми спестява изучаването на make и други подобни неща, които не са ми приоритет. NikB - нещо да се сещаш за скриване на черния шел прозорец?
|
| Сря Окт 24, 2012 11:05 pm |
|
 |
|
NikB
|
Последна промяна NikB на Сря Окт 24, 2012 11:46 pm, променена общо 3 пъти
|
| Сря Окт 24, 2012 11:20 pm |