Отговори на тема  [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща
Ценни програми и трикове за Windows 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Ценни програми и трикове за Windows
Бонго, антивирусните защо пискат за тоя файл в instrument.zip бе :) ?

Нед Юни 03, 2012 3:25 am
Профил
Аватар

Най-вероятно защото програмката се занимава с продуктовия ключ и активацията. Eset Smart Security и Norton мълчат...

Нед Юни 03, 2012 12:10 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Dimitar написа:
Бонго, антивирусните защо пискат за тоя файл в instrument.zip бе :) ?

CarBeta написа:
Най-вероятно защото програмката се занимава с продуктовия ключ и активацията. Eset Smart Security и Norton мълчат...

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ: 36 от 42 антивирусни мислят, че има проблем
File name: RockXP4.exe
Detection ratio: 36 / 42
Analysis date: 2012-05-31 19:45:30 UTC ( 2 days, 13 hours ago )

Нед Юни 03, 2012 12:34 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Това хак-тулче вече е трудно за намиране. Според обясненията антивирусните се разпищяват точно заради опън сорс частта му :) Аз бих се доверил на Eset и Norton щото са най-добрите а не пискат.
А антивирусните имат една настройка за "сканиране по усет" която ги прави много досадни пищялки.

Нед Юни 03, 2012 10:16 pm
Профил
Аватар

Мнение Comodo
Т.е. фирмата с май най-добрият firewall за Windows. Непременно и посетете страницата в раздел "джамба" - предлагат куп полезни неща без досадни "екстри".
На един комп с Win7 турих COMODO Internet Security и чудо: не забелязах никакво затормозяване.
Comodo Dragon е подсилен бразуер тип Chrome, без да досажда.
И т.н.

Съб Юли 14, 2012 5:53 pm
Профил
Аватар

Мнение SOLUTO
Ето една програмка (soluto), която (и евреите, заедно с нея :)) следи как върви вашия Win.
Подробно следи зареждането на всички процеси при стартиране на ОС, а след това (по време на непркъснатата работа на Win) води статистика за процесите, които се крашват.
Дал съм два скрийншота - с подробното зареждан на последния път и с историята на зареждането на Win за тая година

Прикачени файлове:
Soluto1.jpg
Soluto1.jpg [ 76.98 KiB | Прегледано 8931 пъти ]
Soluto.jpg
Soluto.jpg [ 73.17 KiB | Прегледано 8931 пъти ]
Съб Сеп 22, 2012 1:21 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: ...
NikB написа:
...

Пич, как позна, че от два дена ми трябва нещо такова пък ме мързи да го търся :)

Търсих Video editors - free но в общи линии се оказа, че не стават за нищо сериозно, само за елементарно Homemade или да режеш-кърпиш-преобразуваш. За нещо повече трябва да се краде.
Навремето имаше безплатният Zwei-Stein с когото само авторът му знае как се работи и лесният за скрадване WinProducer3-Full който вече трудно ще приема-предава.
Сега май алтернативата е Pinnacle като за по-прости хора или нещо по-про от които аз съм за Canopus Edius ама мнооого трябва да внимаваш какво точно скрадваш.

За проба исках да направя нещо като клипчето отдолу, "реклама" на "любимото" ми заведение с чиито машини се блъсках с години, и всичко free се оказа мнооого далеч от целта докато с един случаен Edius-6 се справих за около два часа и после още толкова му се любувах - голям яд имам на мръсника-шеф. Вложих три видеоклипа от ютубата и една фотография.

Ъъъ, за добро деинсталиране след пробите се надявам да имате поне COMODO Programs Manager...
А клипчето е .wmv защото е далеч по-добре от .mov и не знам какво имате инсталирано за .mp4

И послеслов: откакто почнах да оправям машини на заведения за обществено хранене ям предимно домашна храна или от 5-6 заведения в целия остров... А в БГ е по-зле, повярвайте ми!
Сега се сетих за интересното: персоналът трябва да е мъжки, най-много някоя сервитьорка да имат!

Edit: NikB, Soluto е наистина шарен и забавен начин да си понастроиш компа ама на препоръките изобщо не трябва да се вярва а другото е за спецове ама те си имат инструментите. Единственото което ми хареса е брояча при стартиране - мога да кажа на жената да не пипа нищо преди да изчезне :)
Да ама според програмата компът ми е почти връо пък той е с дърт двуядрен Celeron на 2,6МХц пък и след инсталацията Boot Time-то ми се вдигнало от 1:30 на 2:15 а уж отнемала 2 сек... Този комп го смятам за мръсен (т.е. далеч от идеалното) и тъкмо го дозамърсих с няколко излишни автостартиращи се програми.
Скоро ще направя чистка с COMODO Programs Manager и тази програмка е пътник. Между другото Комодото прави ежедневни ъпдейтвания - значи го играе и антивирус. Напоследък се влюбих във всичко Comodo Free.

Прикачени файлове:
La Cucaracha - P.zip [5.75 MiB]
389 пъти
Чет Окт 04, 2012 12:06 am
Профил

Мнение Re: два въпроса
Здравейте,
имам два въпроса :
1)- от C програма викам команда на шела - или със "system(команда)" или с popen(команда,резултат). И в двата случая за времето на изпълнението се появява черният прозорец на шела. Може ли този прозорец да се "скрие"?
2)- налага ми се да правя разни програмки за комуникация по сериен порт. Още не съм събрал достатъчно акъл сам да си напиша библиотека за компорта и ползвам една оt
http://www.pcports.ru/SerialGate.php.
Имам 2 проблема с нея
- много ми е голяма , което ме дразни ,
- не позволява работа с прекъсвания по приет байт.
Та някой да знае по-добра библиотека за C - за компорт.
(Ползвам Dev-C, с mingw, засега ми покрива изискванията за минималистичност, скоро ще минавам на C:B може би :-).

Сря Окт 24, 2012 8:15 pm
Профил
Аватар

Стефане, тука по традиция бай ти Бонго си пише дивотиите. Дано ти отговорят де, иначе ще трябва да си правиш собствена тема :)

Сря Окт 24, 2012 10:19 pm
Профил

Бонго,
щом е тема за дивотии - все някой ще ми каже нещо ценно :-)

Сря Окт 24, 2012 10:43 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: два въпроса
stefan63 написа:
Здравейте,...(Ползвам Dev-C, с mingw, засега ми покрива изискванията за минималистичност, скоро ще минавам на C:B може би :-).

Това DevC за нищо не става - няма дебъг (e, "Иснтинския програмист" може да дебъгва и с шестнадесетичен дъмп :) - впрочем, това беше преди - сега има теория, че ИП не дебъгва - оставя това на юзерите - пести се време - ако бъгът е съществен - те го хващат, ако не е - още по-добре).

Сря Окт 24, 2012 10:56 pm
Профил ICQ WWW

да,калпаво е Dev-c,
засега ми върши работа, да речем ми спестява изучаването на make и други подобни неща, които не са ми приоритет.
NikB - нещо да се сещаш за скриване на черния шел прозорец?

Сря Окт 24, 2012 11:05 pm
Профил
Аватар

A, да, пропуснах - нещо такова:
http://stackoverflow.com/questions/1597 ... nction-win
CREATE_NO_WINDOW - в MSDN ще пише по-подробно

(Абе да допълня - един линк от MSDN - флагове за управление на създаването на процеси)

Последна промяна NikB на Сря Окт 24, 2012 11:46 pm, променена общо 3 пъти

Сря Окт 24, 2012 11:20 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Гледам, че тук съм правил примерче и съм скривал конзолата със
Код:
HWND hWnd = GetConsoleWindow();
ShowWindow( hWnd, SW_HIDE );

Сря Окт 24, 2012 11:24 pm
Профил ICQ WWW

Благодаря, НикБ, утре ше се пробва.

Сря Окт 24, 2012 11:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 250 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща