|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:08 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Новият ми телевизор запича при гасене...
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Новият ми телевизор запича при гасене...
Новият wintel телевизор (един Acer laptop с windows XP) някъде ден-два след
инсталирането започна да запича на "windows is shutting down".
Стои и чака нещо - баба си, предполагам - към 25 секунди, после
гасне и си се рестартира нормално.
Стана май изведнъж - ама да пукна, ако знам след каква операция.
Прекарах 3-4 часа в търсене, опити, ровене по системни логове и т.н.,
нищо. Пусках някакви неща за почистване на "регистъра", нищо.
Убивах таскове колкото можах преди да го загася, белким видя кой
от всичките го запича - нищо.
С това вероятно много хора са се сблъсквали, въпросът е дали някой
е разбрал какво го прави.
Ползвайки го само като модерен телевизор аз не познавам windows въобще,
тук сигурно има хора, дето са програмирали за него и т.н. и биха могли
да предложат нещо, дето няма как да се сетя.
Въпросът не е на живот и смърт, де, рестартирам го веднъж на ден най-много
(неприятно ми е, че трябва да го кажа, но е стабилен за MS продукт), но
пък ако го махна това тъпо чакане усещането ще е приятно  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Ное 06, 2008 6:03 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Такъв проблем съм имал на едно бившо ПЦ.
Оправих го със други дравери на дъното. ( не помня по-нови или по-стари)
Помня и че по настройките на БИОСа пипах нещо по паувър функциите.
|
| Чет Ное 06, 2008 11:20 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Амии... да не си чисти pagefile? Мноо народ препоръчва това хакване, като нищо някой TweakXXX може да го е лепнал.
Виж в гугъла по темата че не си спомням къде в регистъра се бъзикаше.
Ако го има - забрани го и ползвай понякога Page Defrag на Sysinternals - Microsoft.
К'во си инсталирал наскоро? И от калпави драйвъри (или ъпдейта им) се получава - не се затварят.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Ное 07, 2008 1:23 am |
|
 |
|
tgi
|
Това за page-файла им го намерих, не беше то.
Кво съм инсталирал - ами всичко, то аз инсталирах върху гол диск на практика,
и не помня кое кога го е направило... Сякаш след като сложих utorrent и на другия
ден го намерих (последния) спечен, трябваше (и можеше) да го убия зорлем стана
това, но съм не повече от 10% сигурен...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Ное 07, 2008 6:11 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Тия торент програми носят какви ли не троянци в себе си трябва много да се внимава!
За това най добре е когато всичко инсталираш и ти харесва как бачка бозичката, с един акронис да си направиш имидж на C диск. И ако се скапе се възстановява точно за 5мин 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Ное 07, 2008 11:26 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
М да, боза и безопасност... Може да се вкисне всеки момент. Ако ще влизаш в интернет с такъв телевизор ти трябват драконовски мерки за сигурност: активни firewall и antivirus, при по-нов телевизор и PC Tools Spyware Doctor от Google Pack, 1001 настройки (вж атача и не само), имунизация поне чрез Spybot S&D и т.н.
А uTorrent е може би най-добрата програма от вида си, отработена е и без излишни "екстри" (редовно ползвам торенти...). Да не би да не си я заредил от www.utorrent.com ? Сега пуснах търсене в добрия стар Yahoo! и той веднага ме предупреди за фалшиво предлагане... Освен това ако си го зареждал от друг джам като нищо може да ти е пробутал 64 битова версия напр.  Що не пробваш да изтеглиш последната версия и да я инсталираш, току виж поправи грешките.
Освен това ползвай System Restore, прави по някой запис преди "решителни крачки", става много бързо. Аз затова държа бозата на специална partition а всичко останало е на други с изключено System Restore. А ако ще е за "клониране" на системата от XXClone по-добро няма.
Понякога при кофти мрежови настройки и/или шарвания се получава доста увисване
По "заразната" нишка:
1. Ако нямаш firewall веднага инсталирай PC Tools Firewall Plus. Пита те и за всяко съмнително действие из компа (и помни, де
2. Зареди Autoruns на Sysinternals, не се инсталира. Дава ти суперподробна картинка и ползва база по интернет.
3. Инсталирай HijackThis. Дава ти суперподробен лог и ако не се оправиш сам го постваш някъде за помощ.
Сканирането така или иначе си е задължително за бозата. PC Tools Spyware Doctor е най-доброто но и Spybot S&D не лъже пък и има допълнителни инструменти. Не се разчита само на един AntiSpy! От ровичкането ми излезе, че Avira AntiVir е най-лек, с най-голяма откриваемост и с най-малко фалшиви аларми. Има дребни кусури при Realtime Protection но за втори антивирус е направо задължителен.
Аз пък ползвам и StartRight на Jackass JoeJoe (не се инсталира) защото предотвратява проблеми с паметта  . Доколко ускорява старта е под въпрос но в 95% от случаите ме предупреждава за нови стартъп програми. Останалите 5% така или иначе искат много по-драстични мерки
EDIT: Тези дни PC Tools Spyware Doctor от Google Pack е направил генерален ъпдейт!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Съб Ное 08, 2008 3:25 pm |
|
 |
|
tgi
|
Имам firewall (zone alarm), имам spybot и т.н., а бе ако е някаква инфекция ще е от тия,
дето популярните средства не ги ловят.
И старият телевизор по едно време го правеше, после спря. То е такова мазало
(толкова много хора са го мазали), че работата ми се видя безнадеждна и го оставих.
Като го рестартирам ако не ми се чакат 25 секунди ще го гася и пускам пак, това
поне работи (е, след 5 секунди чакане да хване гасенето, де).
Да бяха оставили reset бутона като част от пейзажа...
|
| Нед Ное 09, 2008 3:49 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Hm
Еми повечето съвременни играчки нямат такъв стар и изпитан бутон, но вероятно на дънцето го има някъде като джъмпер и може да си го изкараш по кутията след еднодневно разглабяне, но дали си заслужава
Абе когато се навиеш да го прейнсталираш направи му имидж на диск С с акронис и после е лесно 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Ное 09, 2008 4:15 am |
|
 |
|
tgi
|
> 2. Зареди Autoruns на Sysinternals, не се инсталира. Дава ти суперподробна картинка и ползва база по интернет.
Мерси, това помогна!
Разгледах го какви ги върши - инсталираше някакъв драйвер на име ммм забравих
го и вече го няма... klif.sys или нещо подобно при старт. Описанието му казваше, че
било някакъв Kaspersky mini filter - беше към 125к файлът. Е, аз никакъв касперски
не съм пускал ни на тоя, ни на по-стария телевизор; махнах го и *проблемът си отиде*...
Изглежда е била някаква инфекция - delet-нах и файла, поне да бях погледнал
датата му ама не се сетих, толкова ме беше яд на тая тъпотия.
|
| Пон Ное 10, 2008 5:00 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Хубаво е, че е оздравял  Следващия път имай в предвид да му даваш по-малко рициново масло, да не се спича, че
от спичането до сплитането на червата е една крачка 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 10, 2008 7:36 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|