|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:26 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
asdfsadf
Ранг: Минаващ
|
 PIC16F876A
Благодаря Ви за вниманието!
Последна промяна asdfsadf на Пон Май 29, 2006 10:10 pm, променена общо 3 пъти
|
| Пон Май 29, 2006 8:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Неискам аз да съм под крана като го подкарате (не че искам някой друг да бъде де)  . Това за кадъра - направо ме разби  .
|
| Пон Май 29, 2006 8:48 pm |
|
 |
|
asdfsadf
|
Аз моля за помощ, а не за коментари от типа кой ще стои под крана и т.н.
|
| Пон Май 29, 2006 8:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами, колкото и да искам да помогна на теб, поне аз няма да го направя - първо щото става въпрос за фирма дето неиска да плаща и второ, защото след като правите кранове и при вас няма никой, който да е наясно за да го направите сами - на мен ми е противно на всякаква логика да помагам. След като цената на една заплата е по-голяма от цената на живот - да се оправя сама вашата фирма. Плюс това тука нестава въпрос за нещо супер сложно, а за съвсем елементарни неща - което още повече утежнява работата. Естественно - нищо лично нямам към теб - просто така разсъждавам аз.
|
| Пон Май 29, 2006 9:14 pm |
|
 |
|
asdfsadf
|
Първо фирмата ни не прави кранове а се занимава със системи за управление; Второ фирмата плаща на мен и аз така или иначе ще се справя със задачата, но просто реших да попитам някой който се е сблъсквал с такъв проблем за да не губя много време в решаването му. И трето, ако всички разсъждаваха като теб нямаше да има никакъв прогрес-всеки да си крие това което знае и всеки следващ да го разучава на ново. Нищо лично!!!
|
| Пон Май 29, 2006 9:26 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Така е. Все съм си мислел, какви ли проверки са заложени в протокола за комуникация между пулта за дистанционно управление и модулните платворми за пренасяне на тежки едрогабаритни товари (онея с многото колела, дето завиват навсякъде, а ги управлява един чичко с джойстик в ръка  ).
Това не е работа за един човек, трябват сериозни тестове за осигуряване на безопасноста, т.е. много пари за разработка и сериозен подход.
Иначе теми много: как да управляваме всички влакове на БДЖ с дистанционно от къщи ....
Успех 
|
| Пон Май 29, 2006 9:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ако забелязваш, тук във форума никой, нищо некрие. Ама просто не сме свикнали да помагаме в такива случай, както и на студенти за курсови и дипломни работи.
|
| Пон Май 29, 2006 9:32 pm |
|
 |
|
3aek
|
Dimitar: ако нямаш намерение да помагаш поне не пълни форума с безмислени спорове и разсъждения за живота, не бива всичко да се гледа от комерсиалната страна, фирмата не плащала и прочее глупости, човека пита прост въпрос от техническо естество не иска лекции как да се тестват живото зависещи устройства, ако е толкова бос живота ще го научи по трудния начин, всички сме били на положение да мислим че морето е до колене
svetlin: ако си прочел datasheet-a и си инициализирал всичко правилно не би трябвало да има проблем, ако искаш помощ най-добре е да си post-неш тази част от кода която прави инициализацията и комуникацията за да не гадаем като врачки какво си объркал  един съвет за в бъдеще: друг път като искаш помощ на публичен форум не обяснявай много много какво и как ще правиш с кода, особено фатално е да съобщиш че е за коерсиален продукт, "професионалистите" не са много склонни да дават безплатни съвети по проекти в които виждат възможност да вземат някой лев за консултация
|
| Пон Май 29, 2006 9:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти луд ли си бе - четеш ли си после, това дето го пишеш. Имах предвид че фирмата си спестява явно заплатата на човек дето разбира от нещата, а не да плащат на консултанти. Що не ми оставиш възможност да мисля каквото си искам - аз да не ти разправям на теб, колко са тъпи твоите разсъждения. Искал съм "някой лев за консултация" - това беше голяма смешка. Въпреки, че съм помагал и продължавам да помагам на много хора - ей на такива като вас никога няма да помогна. Защото се правите на много отворени. Щели кранове и незнам си какво да управляват а немогат да решат такъв супер елементарен въпрос с предаване на 9 бита данни. И нестига това, ами никой явно в тая фирма неможе да го реши, та да трябва да се обръщат за помощ към "професионалистите" в някакъв си форум.
|
| Пон Май 29, 2006 10:16 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|