Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Следваща
Така не се прави! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Така не се прави!
Незнам кое визираш под метален редуктор, по принцип почти всички са пластмасов корпус с метални зъбни колела, включително и моя панасоник
Качествен редуктор работи без проблеми и с пластмасов корпус

Има и малко с изцяло метални редуктори но това че са метални пак не компенсира качеството на изработка

Явно след покитайчването вече не са чак толкова корави, само цената им е останала корава

Пет Окт 18, 2024 11:12 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Панасоник е бюджетен, нискокачествен производител...
И аз наскоро се възмутих от продукцията им. На прахосмукачката която ползва майка се беше скъсала торбата и боклукът беше минал през двигателят и.
Като се сетих какво разглобяване и чистене следва, рекох и отсякох - "20 лета вярна служба стигат" и купих нова. Майка ме коригира, че били повече от 20 лета.

И не ме разбирайте погрешно. Много съм възмутен че прахосмука на Панасоник работи едва 20 - 25 лета. Ама може ли такива работи! Наистина не ги правят като едно време! Има световен заговор!
Аман!

Пет Окт 18, 2024 11:21 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами много от тия машини са с пластмасови зъбни колела, или по лошо някой й гаден цам. Този Панасоник и милуокито което е същият продукт, са едни от най-здравите ел.отвертки от тоя тип. Не говоря за индустриални отвертки, но от тях няма нищо подобно, всички са много по-обемисти. Тоя Панасоник в Япония и не само се използва масово в асемблаж. Аз лично съм доволен, освен от цената. Не знам сега дали има и по "потребителски" модели, аз не съм виждал.
За мен нещо такова ако изкара година-две в асемблаж си е много добре, като знам как ги използват.

Пет Окт 18, 2024 11:55 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
То и аз бях доволен докато не започнаха проблемите с моторчето :D редуктора и той издава странни звуци от време на време, ама до сега работи и не съм го човъркал, сега тъкмо е на парчета може да го разглобя и него ако остане време да го разгледам

Може и в мен да е проблема, прекалено големи очаквания явно имам, ако нещо е 5-10 пъти по скъпо очаквам да изкара 5-10 пъти повече

Иначе стария ми винтоверт който има лого АББ но май е пак панасоник, пак се чупи дръжката, пак с 2 скорости и съединител, беше с никел кадмиева батерия, която в последствие замених с литеово йонна - още си работи без забележки, та явно преди са можели да ги правят, ама нещо се е загубила технологията :D

Пет Окт 18, 2024 12:30 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами скоро не съм купувал такива, използвам основно накити заради електронният стоп. Мно зависи какво завиваш, аз ги използвам за м3-м4 най вече, тук таме М5 но това му е макс. Проблема е за по-големите, 5,6,8 ...там Dewalt имаха един Dw920, те са железни, и в буквалния и в преносният смисъл, дори втора употреба вървят над $150, това няма заместител. В сходен размер се намират индустриални, но са малко по-големи и неудобни, и с цена над $1000.

Пет Окт 18, 2024 1:35 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Отговори с цитат
Българските банки защо са толкова смотани, че са го докарали дотам да не може въобще да се банкира ако нямате смартфон.
Опитваш се да плащаш в интернет с карта -> токен до смартфона или до интернет банкирането. Опиваш се да влезеш в
интернет банкирането.... ама не можело без токен до смартфона. Питам за извлечение на движенията в банковия клон -> вече не можело,
виж движенията в смартфонбанкирането. Питам служителките в банката не чувстват ли че сами си тикат работата и големите заплати
в ръцете на финтеховете -> вдигат рамене?

Сря Ное 06, 2024 4:46 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
Питам служителките в банката

те са просто касиерки...

Сря Ное 06, 2024 4:53 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Отговори с цитат
Jack написа:
Българските банки защо са толкова смотани, че са го докарали дотам да не може въобще да се банкира ако нямате смартфон.
Опитваш се да плащаш в интернет с карта -> токен до смартфона или до интернет банкирането. Опиваш се да влезеш в
интернет банкирането.... ама не можело без токен до смартфона. Питам за извлечение на движенията в банковия клон -> вече не можело,
виж движенията в смартфонбанкирането. Питам служителките в банката не чувстват ли че сами си тикат работата и големите заплати
в ръцете на финтеховете -> вдигат рамене?

Ами то навсякъде се минава на двуфакторна ауторизация...
Щото ако някой ти е откраднал данните сравнитрлно лесно може да си напазарува без твое знание..
Не виждам защо се оплакваш?

Сря Ное 06, 2024 5:41 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
itso.t написа:
...Тия дни дялкам нещо на фрезичката и работя в ръчен режим с MPG. И като работех и изведнъж чушки - спря да функционира. Разбира се първо нахраних мача, след това моушън контролера, и накрая се оказа, че китайския висококачествен оптичен MPG не работи. Черпих го една шопска баница и потегли. След това пак спря. Пак го почерпих с баница - потегли. След това го черпих и чук и какво ли не. Накрая умря. Днес полу-работеше...
Сега ще купя ново MPG, тоя път не чайническо. Ще нахраня япончетата. А чайницте да ядат (самоцензура). :D...

След като вече се изясни как не се прави, да покажа как се прави, или по-точно единият от начините как се прави:
Прикачени файлове:
mpg.jpg
mpg.jpg [ 175.2 KiB | Прегледано 3113 пъти ]

И разбира се - много поздрави на чайниците! :D

Сря Ное 06, 2024 5:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
TheWizard написа:
Цитат:
Питам служителките в банката

те са просто касиерки...

то добре ако въобще намериш касиерка, в лондон банковите клонове много оредяха след короната, нямам точна статистика, но ми се струва, че затвориха над 50% от клоновете

Сря Ное 06, 2024 7:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
itso.t написа:
itso.t написа:
...Тия дни дялкам нещо на фрезичката и работя в ръчен режим с MPG. И като работех и изведнъж чушки - спря да функционира. Разбира се първо нахраних мача, след това моушън контролера, и накрая се оказа, че китайския висококачествен оптичен MPG не работи. Черпих го една шопска баница и потегли. След това пак спря. Пак го почерпих с баница - потегли. След това го черпих и чук и какво ли не. Накрая умря. Днес полу-работеше...
Сега ще купя ново MPG, тоя път не чайническо. Ще нахраня япончетата. А чайницте да ядат (самоцензура). :D...

След като вече се изясни как не се прави, да покажа как се прави, или по-точно единият от начините как се прави:
Прикачени файлове:
mpg.jpg

И разбира се - много поздрави на чайниците! :D

Ееее разпори го де ... :)

Сря Ное 06, 2024 9:10 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Когато го демонтирам ще му направя дисекция. След това ще го почерпя с изненада. :D

Сря Ное 06, 2024 9:44 pm
Докладвай
Профил

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Отговори с цитат
Оплаквам се от това че като ми звъннат от банката на Не-смартфона точно след нощна смяна да ме събудят за да ми предлагат
да сключим договор от разстояние и да ми дадат моите пари на заем за да си ги харча срещу лихва, е единствения вариант в който
не ми искат смартфони и токени. За всички случаи в които се опитвам да си харча парите директно без посредници, ми искат смартфон токени.

Чет Ное 07, 2024 11:01 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Хм, странна работа... В кой квартал живееш?
В квартала в който живея аз е много лесно: вадя банкнота от джоба. Подавам я на продавача / служителя. Казваме си любезностите. Той ми връща ресто, ако е необходимо. Отново си казваме любезностите. Прибирам рестото в джоба и си тръгвам. Потретваме ритуала с любезностите.
Иб@аси колко любезности... :mrgreen:

Чет Ное 07, 2024 11:42 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
мда.... "само китайците произвеждат нещо с цел измама"
https://www.youtube.com/watch?v=axfOwGM5y_8
това не ми прилича много на китайска фирма
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hoover_Company

Пон Ное 25, 2024 6:15 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Следваща