|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 11:23 am
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе вие що го вземате на сериозно тоя келеш не мога да разбера. Спете си спокоино. Може и да е опасен ама за себе си 
|
| Вто Мар 14, 2006 5:25 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
факт: Никола БЕЗ ПРИЧИН НАРУШАВАШ ДОБРИЯТ ТОН !'
факт: всеки има право на избор -т.е ти си решаваш какво да пишеш
факт: форума е цел общуване, не за заяждане,прочие
|
| Вто Мар 14, 2006 6:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Я си гледай работата.
Оня ден обсъждахме твоите простотиии.
|
| Вто Мар 14, 2006 6:49 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Младеж, Никола май има право. Обърнахте го на забавачница 
|
| Вто Мар 14, 2006 6:56 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Мястото на тая тема е в "Общи приказки" .. или най-добре "Безумни идеи" .... невиждам да се обсъжда нещо сериозно .... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Вто Мар 14, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Реконструкторе трии темата!изпокараха се тука заради мене
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Вто Мар 14, 2006 7:05 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Би трябвало да си направиш някои изводи.
|
| Вто Мар 14, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
изводът е че трябва да зарежа лесните схени и да почна да проектирам схеми с по 100-200 чарка като дори поне 50 вида от тях няма да имам представа как работят!ако напиша нещо то питам защото незнам нещо по негов адрес!не е задължително да ми скачате на мечка щото съм сбъркал И със Й!ако някои мисли че пиша глупости(нищо лично)просто да не пише в темите ми(има си хора които ще я изтрият ако не е по тематиката на форума или не е в правилния раздел)не мога да знам всичко само от фактът че попитах какво е FPGA.FTDI,IAR и оше някакви дребни нещица всички(почти)ми се озъбиха как можа да питам такива неща!  каквото имах да казвам го казах!
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Вто Мар 14, 2006 7:22 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|

Да... Доста изводи трябва да си направиш!
Кое е "лесна схема"? И ако трябва тази "лесна схема" да работи при температурен диапазон -40 ... +50, при вибрации, удари, прах, влага, EMI ...
Тогава просто не си готов за такава схема. Карай step-by-step. Никой не се е родил научен, но всеки трябва да извърви своя път. Не се опитвай да прескачаш етапи - няма да стане! Дастатъчно ти е, че имаш възможността да ползваш Интернет. Повечето тук са започнали без тази възможност - значи си с една крачка напред в началните условия. Използвай я!
И помни, че познанието е процес, а не състояние. Ще придобиш опит, но ще трябва да се учиш докато си в активна възраст. След това се пенсионираш или преминаваш в друг бранш. Така е с електрониката.
За FPGA.FTDI,IAR постъпи пак елементарно. Отговорите на въпросите ти бяха в ръцете, а ти не ги потърси. Значи просто не беше готов да зададеш тези въпроси.
В тази тема пък пишеш за фантастика, защото не си наясно с природата на нещата. И се започна една безсмислена говорилня - смес на електростатика и други неща. Да! Сигурно би могло да се получат 2МV - справка мълниите. Ама да не вземеш да вкараш гръмоотвода в стаята.  Така направил професор Рихман през 1753 г ... за последен път. Твърди се, че се е образувала кълбовидна мълния.
А иначе, при спазване на съответните правила за безопасност би могъл да си направиш разрядник от две успоредни метални мрежи и да пускаш комари и други подобни инсекти. Умножител на напрежение предполагам знаеш как да си направиш.
До към 30кV импулс става лесно с автомобилна бобина. На твоята метална сфера обаче трябва да има електроди, които да са подходящо разположени. При подходящото съчетание между скоростта на въртене на сферата, честотата на високоволтовите импулси и бройката на електродите може да се получи интересен ефект. Не, че трябва да е сфера, но може да налепиш парчета от огледало по нея.
Но има и странични ефекти във вид на Полицията+ощетени граждани/организации.
|
| Вто Мар 14, 2006 8:19 pm |
|
 |
|
Stanislav
|

|  |  |  | Desert Leo написа: Да... Доста изводи трябва да си направиш! Кое е "лесна схема"? И ако трябва тази "лесна схема" да работи при температурен диапазон -40 ... +50, при вибрации, удари, прах, влага, EMI ... Тогава просто не си готов за такава схема. Карай step-by-step. Никой не се е родил научен, но всеки трябва да извърви своя път. Не се опитвай да прескачаш етапи - няма да стане! Дастатъчно ти е, че имаш възможността да ползваш Интернет. Повечето тук са започнали без тази възможност - значи си с една крачка напред в началните условия. Използвай я! И помни, че познанието е процес, а не състояние. Ще придобиш опит, но ще трябва да се учиш докато си в активна възраст. След това се пенсионираш или преминаваш в друг бранш. Така е с електрониката. За FPGA.FTDI,IAR постъпи пак елементарно. Отговорите на въпросите ти бяха в ръцете, а ти не ги потърси. Значи просто не беше готов да зададеш тези въпроси. В тази тема пък пишеш за фантастика, защото не си наясно с природата на нещата. И се започна една безсмислена говорилня - смес на електростатика и други неща. Да! Сигурно би могло да се получат 2МV - справка мълниите. Ама да не вземеш да вкараш гръмоотвода в стаята.  Така направил професор Рихман през 1753 г ... за последен път. Твърди се, че се е образувала кълбовидна мълния. А иначе, при спазване на съответните правила за безопасност би могъл да си направиш разрядник от две успоредни метални мрежи и да пускаш комари и други подобни инсекти. Умножител на напрежение предполагам знаеш как да си направиш. До към 30кV импулс става лесно с автомобилна бобина. На твоята метална сфера обаче трябва да има електроди, които да са подходящо разположени. При подходящото съчетание между скоростта на въртене на сферата, честотата на високоволтовите импулси и бройката на електродите може да се получи интересен ефект. Не, че трябва да е сфера, но може да налепиш парчета от огледало по нея. Но има и странични ефекти във вид на Полицията+ощетени граждани/организации. |  |  |  |  |
а не можеше ли това да се каже в началото а трябваше да се стига до тук?логично е че няма да си сложа 2 мегаволтов дъгов разрядник на тавана в хола-всеки би го разбрал,ясно е че нямам опит да изкарам и 1 мегаволт!стига сте писали чакам реконструктора да я изтрие тая тема!
|
| Вто Мар 14, 2006 8:25 pm |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Вие пичове сте върхът. На една тъпотия написахте 3 страници!!!!!!!!!!!.
Ето това имах предвид онзи ден като се обсъждаше за и против модерирането.
Извинявайте, ама никой модератор не лекува логорея.
Човек накрая асъл пишман ще стане.
Днес мислех да драсна тоя пост и в една друга тема, където някой търсеше компоненти и 6 човека, ако не са станали и повече развиха есета и разтегаха локуми ама не по темата а зат'ва дали точно това му трябвало и какво ли щял да прави питащия. Да ме прощавате ама си пълно безумие.
Ужас......
|
| Вто Мар 14, 2006 9:13 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Аз все си мисля, че не е лошо някои теми да не се трият. Нека си стоят заключени, за да се учат младежите как трябва ( И КАК НЕ ТРЯБВА ) да се ползва форумът ! 
|
| Вто Мар 14, 2006 9:16 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Бате, взе ми думите 
|
| Вто Мар 14, 2006 9:21 pm |
|
 |
|
asp
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Има една приказка "Я улабете жилата"- и не се ядосвайте
Трябва да има такива теми да разпускат инжинерите аз много се смея на простотииките.
|
| Вто Мар 14, 2006 11:47 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|

Абе смешник ... прекали.
Така и не ми показа простотиите.
ФАКТ 1 -> Напоследък не си на кеф и си го изкарваш на другите.
ФАКТ 2 -> IGBT или както му беше прякора вярно си чеша езика, ама то нали знаеш народната поговорка за такива като него и като тебе. (А дано се сетиш , ама то човек като е ядосан не слуша какво му говорят, така че май ефект пак няма да има)
ФАКТ 3 -> нямам простотии или глупости в този форум , а ти само си го повтаряш
КАКТО КАЗАХ ПРЕДИ - АЙДЕ ПОКАЖИ МИ ПРОСТОТИТЕ , АЙДЕ ДАЙ МИ ТЕМА , КАЖИ КАКВО И КЪДЕ СЪМ КАЗАЛ ГРЕШНО ИЛИ НЯКАКВА ПРОСТОТИЯ. За 2-ри път те питам и за 2-ри път знам , че няма да получа отговор.
И сега ще ти кажа КАКЪВ Е ПРОБЛЕМ -> само МЕ УПРЕКВАШ , А НИЩО НЕ ВАДИШ КАТО АРГУМЕНТ.
И най-вече стига си го изкарва на другите или - на другите си е техене проблем, на мен си е мой и ти казвам "ама не и на мен" ! Просто на границата си и ПОВЯРВАЙ МИ НЕ ИСКАШ ДА Я МИНАВАШ
народнa мисъл: "Всичко си има граница , само човешката глупост е безгранична"
Ти все едно казваш: "Абе това е правилно" и толкоз. Няма , ама защо , ама какво и го казваш сякаш си ...
Слез малко на земята и почни да пишеш аргументирано , когато набедяваш или се опитваш да обиждаш !
Де*а ... човек се опитва човешки да ти обясни , ама ти не разбираш от дума.
Последна промяна the_real_maniac на Сря Мар 15, 2006 9:05 am, променена общо 1 път
|
| Сря Мар 15, 2006 2:32 am |
|
|