|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:24 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
по принцип толкова далечни препратки може да не са много актуални щото много политици са се сменили от тогава, ама каква ти 45-та, те до преди няколко години западните медии тръбяха за нацистите в украйна, сега изведнъж забравиха и започнаха да им пращат оръжия, отмятат се както им е удобно всеки ден без срам
|
| Вто Апр 19, 2022 3:48 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Апр 19, 2022 4:23 pm |
|
 |
|
nik
|
ирански кораби се опитваха така да "конфискуват" и "арестуват" ама бързо се отказаха... сега с руски... https://business.dir.bg/kompanii/gartsi ... ski-tankerщом тоя кораб е арестуван за проблем с двигателя, сега може ли някой европейски кораб да бъде арестуват заради пробойна от торпедо, примерно...
|
| Вто Апр 19, 2022 4:56 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не съм го изгледал още цялото. Северозападният съюзи Русия с Китай и на фона на вече победената Украйна, нарисува новата карта на кълбото Намирам разсъжденията му за интересни, но изходните данни за погрешни. Скот не си пие хапчетата  Визирам мнението му за НАТО, Финландия и пр. Североизточният ми се вижда най-реалистичен.
Последна промяна lcr на Вто Апр 19, 2022 5:13 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Апр 19, 2022 5:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Русия упорито се опитва да не влиза в конфликт с останалият свят, иначе има много начини да стъжни още живота на западняка, но явно са решили, че правителствата им правят достатъчно в тази насока.
|
| Вто Апр 19, 2022 5:07 pm |
|
 |
|
lcr
|
Да нападнеш про-европейска и про-натовска държава, едва ли представлява най-удачният опит да не се влиза в конфликт с останалата част на света.
|
| Вто Апр 19, 2022 5:11 pm |
|
 |
|
nik
|
това че нещо не ти пасва на пропагандата теориите не означава че е грешно, включително и фактите за нато
а нападението на украйна не е защото е про-европейска, а защото се водят по акъла на америка да са анти-руски, заради нападенията над донбас, заради военните бази и оръжията които трупат всеки ден, никой не иска американски военни и терористи в задния си двор да дрънкат оръжия и да планират нападения всеки ден това беше обяснено 100 пъти, и ти продължаваш да плещиш глупости все едно не се е случвало колкото и да отричаш фактите - нищо няма да се промени, те си остават факти
Последна промяна nik на Вто Апр 19, 2022 5:19 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 19, 2022 5:19 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
има и по-по-най-зомбирани https://www.24chasa.bg/novini/article/11403915наскоро гледах едни филмчета за ВСВ и ми направи впечеатление: тези дето са били окупирани от швабите, в момента са тотално куку Укр. не е нито европейска, нито натовска
|
| Вто Апр 19, 2022 5:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Кое по-точно? Той общо взето цитира нещата върху които си гради логиката. Може да се спори за логиката. Примерно това, че китайски консул е казал веднъж, че войната със САЩ е неизбежна, съвсем не е доказателство, че непременно ще има война. Възможно е китайците да блъфират. Възможно е САЩ да си променят политиката, така че китайците да не прибегнат до сила. Всичко е възможно. Но и прогнозата на Скот също е възможна.
|
| Вто Апр 19, 2022 5:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Израелците казват, че войната с мюсюлманите е неизбежна и какво от това ? Между другото са ни напъпли американски войничета, у нас правим ремонт та съм на хотел, и гледам бая народ се изсипа, военновъздушни, какво правят още не съм ги питал а и едва ли ще си кажат.
|
| Вто Апр 19, 2022 5:30 pm |
|
 |
|
lcr
|
Това, че разглежда Русия и Китай като съюзници в настоящия момент. За какво му е на Китай такъв калпав съюзник, когато и сам се справя доста добре и то без един изстрел до момента? Скот силно подценява НАТО и икономиката на запада.
Последна промяна lcr на Вто Апр 19, 2022 5:41 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Апр 19, 2022 5:35 pm |
|
 |
|
nik
|
а ти от къде знаеш че вече не са съюзници? може просто да не парадират, за да не дразнят запада, примерно
нато са силни докато им отстъпват, в момента в който някой се опъне и започват да се вайкат панически същото важи и за икономиките, силни са докато са глутница 10 срещу 1, и то само когато този един 1 е слаб и поддава, сега рублата се възстанови, идват датите за плащане на газа в рубли и продажните чиновници в европата реват "русия се измъкнала от санкциите"
а за китай не бързай със заключенията за изстрелите - хамериканосите и там подготвят конфликт с тайван, и много скоро и там може да стане война
Последна промяна nik на Вто Апр 19, 2022 5:53 pm, променена общо 3 пъти
|
| Вто Апр 19, 2022 5:40 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
хипотетично нали? в историята няма записи НАТО да е направил нящо освен да си мерят пишките
|
| Вто Апр 19, 2022 5:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Зависи какво разбираш под "подценява". Ако смяташ, че западната икономика е толкова страшна, че Путин незабавно трябва да си тегли куршума, а пък Син Дзинпин да отиде да бачка за 1$/час.... Очевидно не са се стреснали чак толкова. От друга страна ние на запад също няма да си сложим въжето на врата, щото Русия и Китай са решили да не играят по свирката ни. Въпросът е дали някоя от двете страни иска да се бие с другата. Под бие разбирай нещо много повече от даване на старо джапане на украйна. Примерно има американски генерали, които предлагат използването на тактически бойни глави, сещаш се за какво говоря... Ако избегнем подобен сценарий ще е добре. Въпреки, че дори и да избегнем 3-та световна, то неизбежно следва икономическа война. Просто няма как запада да продава високи технологии от тук нататък на Путин. Нали не си правиш подобни илюзии. По същия начин и Путин ще реагира с горива... и Китай и т.н. Аз смятам, че това е едно много, много вероятно бъдеще. И тук на "силно подценената" западна икономика също няма да й е лесно. В момента имаме 50% ръст на цените на основните стоки. Цените им няма да се върнат. Ще го преживеем разбира се. Но... няма да е лесно, понеже има доста стоки, които няма да имат такъв ръст. А това е филм, който досега не сме гледали и аз също като Скот мисля, че западът прекалено много се изхвърля. Опасявам се, че ни чакат тежки времена.
|
| Вто Апр 19, 2022 5:53 pm |
|
 |
|
nik
|
запада се изхвърля защото са свикнали да тероризират слаби държави, като натиснат някой в купом и той клекне бързо
а 3та световна е все по-близо, колкото и да не съм вярвал до сега че ще съм жив да го видя, може и да съм грешал, просто тия нагляри от америка няма да мирясат докато не стане някоя беля... всеки ден изнагляват все повече
|
| Вто Апр 19, 2022 5:59 pm |
|
|