|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
просто разказва историята такава каквато е... интересното е защо нашите ( наебаните от тяхните приятели комсомолци ) ревът сякаш и руснак ги ебе без вазелин 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Апр 19, 2022 12:53 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
За човек, който не се интересува от интериора на дома ви, добре се справя Научих много за фашистите и Зеленски, за украинските набези срещу Донбас и хитлеристите от Азов. Нещо за анексирането на Крим, каза ли или аз не съм чул? Нещо за няколкото милиона жени и деца, които тръгнаха на разходка по света? Щом при такава брилянтно планувана и изпълнена военна операция си загубил 8 генерала за 2 месеца, се питам - колко ли ще загубиш при някоя не-толкова брилянтна? Това че министерството на отбраната на РаZZия никога не лъже, е нещо ново за мен. Миро, благодаря ти, че ми загуби 1 час от времето, но друг път се постарай повече с материалите, които повдигат настроението на форумните ушанки. https://mythdetector.ge/en/3-ukraine-re ... platforms/
|
| Вто Апр 19, 2022 1:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
lcr чудя се как си оцелял сред хора всичките тия години, или това ти поведение е само по форумите... Администрацията на Русия, както и тази на САЩ и други лъже много рядко, надявам се правиш разлика между лъжа, и манипулация на информацията, второто не предполага казване на неистини, а казване на истини така, че да звучат като неистини. Това се практикува постоянно от всички правителства, и всъщност точно Русия и Китай са едни от страните които използват този метод по-малко точно заради начина на управление и политическите им системи. В същото време правителството на Украйна лъже най-нагло и собствения си народ, и всички останали, а западните медии се надпреварват да повтарят а често и доукрасяват тези лъжи. Не знам дали си забелязал, че има голям контраст между това което казват западните медии и това което казват западните политици, и най-вече администрации. А относно милионите украинци които напускат Украйна, аз залагам и двете си топки, че ако утре ЕС и UK, вдигнат визовите ограничения броят емигрирали на запад ще е с порядък по-висок. Това което искам да кажа, е че тази война и ситуацията в момента сбъдва мечтите на милиони украинци жадуващи за западна Европа. Забележи и на къде отиват, ако бягаш от война бягаш без да се интересуваш къде, въпросът е да една далеч, ситуацията и обаче с така наречените "бежанци" не е такава, забелязва се съвсем ясно къде е целта на крайното пътуване, а от там може и да се досетиш колко са бежанци и колко са икономически имигранти.
|
| Вто Апр 19, 2022 1:37 pm |
|
 |
|
lcr
|
На какво се базира това твое чудене? С удовоствие ще ти го разясня и така да спреш да се чудиш.
|
| Вто Апр 19, 2022 1:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
пак заповядай  Нищо не каза за Децата на Донбас, така и така и си губиш времето, гледай и него. Български филм... Нали обичаш да помагаш на пострадали?
|
| Вто Апр 19, 2022 1:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На начина по който комуникираш, събужда едни желания и мисли които не би искал да знаеш.
|
| Вто Апр 19, 2022 2:03 pm |
|
 |
|
lcr
|
Разбирам. Когато участваш в публични дискусии, трябва да си готов и на това. Мен ме наричаха "продажник" "малоумник", "глупак" и пр. Но това не поражда у мен такива "чувства", просто защото аз добре разбирам, кога един човек стига до преки квалификации в един спор, както знам и това, че по-умният обикновено отстъпва на по-глупавия. PS: Към списъка с квалификации, добавям още и "номенклатурчик" и "политически педал" 
Последна промяна lcr на Вто Апр 19, 2022 2:29 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 19, 2022 2:08 pm |
|
 |
|
nik
|
изгледах го до края, единственото ново беше нюланд и заплахите й към путин, явно е било преди да гръмнат медиите и съм го пропуснал между многото пропаганда и друг логичен въпрос повдигат - защо нюланд се притеснява че руснаците ще използват нещо взето от лабораториите срещу украйна? безобидно научно изследване не е за притеснение, притесненията са само за нещо опасно, като биологични оръжия
пък зомбитата... много още мъка ги чака, подложени на истината и реалността ще продължават да пищят, изгаря им и очите и ушите (мозъка не щото отдавна е станал на пехтия от толкова пропаганда), жалко че уж глава носят на раменете си а упорито отказват да я ползват, тотална манипулация, скачай - те скачат, пискай - те пискат, хвани се за палците - и те се хващат послушно
всъщност точно заради преобладаващи такива хора е масовата емиграция и от България и от Украйна, щото едни и същи последствия носят навсякъде такива увредени "западняци" дето от всичките мечти за западното в крайна сметка единственото което са постигнали е да се държат здраво за палците даже толкова са привикнали че се чувстват некомфортно ако някой им каже да си пуснат палците...
|
| Вто Апр 19, 2022 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе проблема е доста по-дълбоко според мен, и в не малка степен е до народопсихология. Между народите в източна Европа има сходно поведение, но странното е изкривяването в България. Очевидно движейки се от запад на изток това специфично поведение се засилва, но България в същото време е била изключение в много аспекти. За да е ясно за кое поведение говоря, усещането за репресии, ограничение на свободи, незадоволеност във всяко едно отношение, боготворенето на всичко западно, на западния стил и т.н. В същото време ако се погледне обективно, ще се види, че много от това всъщност е без особена обосновка. Да имало е определени ограничения, да речем пътуване извън източният блок, въпреки че не малко са тези работили в Африка и близкият изток. Да чакало се е за кола, имало е жителство, нямало е шоколадови яйца в халите, но това са дреболии. Ако сравним например живота на Румънците или Руснаците от времето на социализма с този на Българите то няма почва за сравнение. Отделно макар и в определени области, частната инициатива никога не е спирала да съществува, но малко са тези които са имали интерес в тази насока. Темата е дълга и много може да се говори, но факт е че сме видели живот не по-лошо от този на всеки един европеец, дори по-добър в много отношения сравнен с този на Гърци, Португалци, а и не малко французи, италианци дори и западно германци. Това че има изобилие на стоки, и свобода да пътуваш не променя факта, че не можеш да си го позволиш. Та винаги, дори според мен още преди 9-ти в населението е имало един блян за Европата, преминал като цяло в блян по запада и САЩ. Това обаче е блян на хора които не разбират западният живот, виждат в най-добрият случай обвивката, но не знаят какво е вътре. Винаги ми е било интересно и друго, как се "адаптират" в кавички защото повечето никога не се адаптират, само си мислят че са, към живота там. Познавам стотици, може би и хиляди нашенци живеещи по западна Европа, САЩ, Канада и като цяло на запад. Единици от тях се вписват в тези общества, повечето са аутсайдери и сами се поставят в това положение нежелаейки да приемат простите истини за тези общества. А най-смешното ми е как хора уж избягали от социализма и системата, ходят подкрепят и гласуват социализма и същата тази система в други страни. Това не е само нашенска болка, по същият начин калифорнийци бягат от социализма и безумията на Калифорния, и гласуват за същите идиоти в Тексас.
|
| Вто Апр 19, 2022 2:43 pm |
|
 |
|
lcr
|
А защо си мислите, че тези които живеят в България и са ОК с това, непременно трябва да боготворят запада?
От друга страна, доста по-необяснимо ми е това, че има маса хора, които хем живеят тук, хем западът им е виновен за мизерията, хем боготворят Русия, но продължават да живеят тук. Или пък - още по-необяснимо - бягат на запад, вместо в Русия.
Но и това си има своето обяснение, разбира се. И то няма нищо общо нито със запада, нито с изтока.
|
| Вто Апр 19, 2022 2:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Подобни "факт-чекове" са толкова жалки, че не знам изобщо има ли смисъл да се коментират. Вътре в цитата има линк към фейсбук страницата на първи канал. Като кликнеш на линка фейсбук те предупреждава, че новината е фалшива и дава твоя линк. И все пак ако гледаш "фалшивото видео" ще видиш, че препредават неща от Fox News и Такър, следва Скот Ритър и т.н. Твърденията на Fox не се коментират дали са фалшиви, затова ги пропускаме. После следва Скот Ритър, който твърди че украинските военни са обучавани от НАТО и че участват в операции в Ирак и в Афганистан. И че от гледна точка на Русия, Украйна вече е действала като член на НАТО. Дотук това са лесно проверими факти. После, казва че Русия е твърдо против Украйна да членува в НАТО. И това мисля е факт, казвали са го официално че за тях това е червена линия по същия начин както Байдън поставя червени линии. После казва, че не иска да набеждава цялата украинска армия и че в нея има достатъчно професионалисти. Но въпреки това в украинската армия има и откровени нацисти. Може би това би трябвало да е "фалшивата новина". Но всъщност факт-чека я подминава... Вместо това единият аргумент против Скот е: Значи някъде в интервюто Скот е твърдял, че Мариупол е бил завзет за половин час. Сега първо и да има такова твърдение, то го няма в откъса излъчен по първи канал. Аз лично съм гледал доста интервюта със Скот и той не веднъж е предупреждавал, че идеята му не е да накара хората да му вярват сляпо. Точно обратно, иска хората да подхождат към него с пълна доза съмнения и да проверят *сами* всяко нещо. Сега специално за това за колко време е бил превзет Мариупол аз негово твърдение не съм чул и не знам за какво изобщо би го казал и какво значение има изобщо. Та така... единственото, което тоя факт-чек има против Скот е за колко време е бил превзет Мариупол. Не виждам оборване даже и по тази смешна точка, защото не става ясно според факт-чекърите за колко е превзет и дали изобщо е превземан. Няма коментар за твърденията за нацизма, няма коментар за постановката в Буча. А това са нещата, които всъщност Скот твърди и дава конкретни аргументи защо ги твърди. Ако това е факт-чекинг аз съм трамвай!
|
| Вто Апр 19, 2022 2:59 pm |
|
 |
|
lcr
|
Наскоро беше постнал линк към въпросното интервю със Скот. Вече не помня дали го изгледах цялото, но това, което не ми хареса беше, че то уж трябваше да ни представи реалистична картина на ситуацията в Украйна а се оказа, че за това се говореше само в първите няколко минути а после се говореше основно за това, как са го баннали от Туитър. После се оказа, че са го баннали от там не заради гледната му точка а заради вулгарен език, нападки и пр. чисто технически съображения.
За останалите неща, които си написал за украинската армия, обучението от НАТО пр. съм напълно съгласен. И слава Богу.
Що се касае до чилиеца - забелязвам твърдения, които много силно ми приличат на типичната руска пропаганда. И като така, не са ми нужни никакви чекъри за да си направя изводите и сам.
Последна промяна lcr на Вто Апр 19, 2022 3:11 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 19, 2022 3:08 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
КОЙ тва? ти защо "боготвориш" запада? имам приятел, който имигрира в Нигерия... като нямат аргументи - това са двата стандартни
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Апр 19, 2022 3:10 pm |
|
 |
|
nik
|
това че ти се плашиш от таласъмите на западната пропаганда не значи че всички са чак толкова изплашени и бягат панически както е според твоите представи много хора просто си живеят, и няма нищо общо с бягане, просто някакви стечения на обстоятелствата завърта живота им в една или друга посока, и това няма нищо общо с бягане, едни на изток, други на запад, да, има и на изток, колкото и да се опитваш да го отричаш, малко ли села в БГ има с англичани? аз лично познавам англичанин който замина за украйна(май украйна беше не помня със сигурност) , и няма нищо общо с бягане от нещо, просто си намери жена от украйна и решиха че в украйна ще им е по-добре, и това няма нищо общо с политика или стандарт на живот, човека не го познавам кой знае колко защото основно комуникирахме за техника, но със сигурност "прелестите" на запада му идваха в повече, бизнеса му вървеше, имаше цяла работилница с големи цнц машини, последно беше взел една 5 осна на старо, започна да я стяга за работа, радваше се че е много запазена, по едно време се загуби за няколко месеца и в един момент продаде всичко и замина... избяга... от запада... може би... виж обаче ти как бягаш от истината - въртиш и сучеш и вадиш всякакви измислени фалшиви сайтове само и само да изкривиш фактите, ей това вече е бягане, и то паническо бягане
|
| Вто Апр 19, 2022 3:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Бях постнал само 2-ра част. Първа част също е интересна. Примерно факта, че САЩ са спонсорирали 10г. бандеровците между 1945-55г., за да саботират Сталин и съветцката власт. Такива подробности имат значение, защото сега примерно може да кажеш че САЩ са обучавали украинската армия и изобщо не са знаели, че вътре има и бандеровци. Но като погледнеш историята нещата изглеждат по-различно. И да интервютата със Скот са дълги. Но няма как с 2 изречения да се обясни както историята, така и политиката, така и правната страна и военната страна на въпроса. Ето ти още едно...
|
| Вто Апр 19, 2022 3:32 pm |
|
|