Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
lcr написа:
Нещо повече - готов съм да направя това и за чужда държава, съвсем доброволно, заради собствените си убеждения.

Това е повече от ясно. Именно така започват всички войни, някой отива в чужда държава да защитава нещо си...
Другото в което всички са убедени е, че непременно ще победят. Или поне ще умрат достойно на бойното поле и няма да гледат как войната се връща до родните им места и убиват децата им...

Пон Мар 14, 2022 6:13 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аз съм прост и наивен човек. Не ми стига акъла за да прозра машинациите, които се вършат по света.

Независимо от това, знам едно - когато къщата на комшията ти гори, трябва да помогнеш на часа и без да разсъждаваш много. Без значение, дали ти е приятел или враг. Просто съществува вероятност да пламне и твоята.

Пон Мар 14, 2022 6:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мда, стига да не объркаш тубите и вместо вода да налееш бензин...

В случая няма как да се помогне на Украйна без да рискуваме собствената си къщурка. То ако беше лесно, НАТО досега да бяха влезли и решили проблема.
По някое време ще трябва да осъзнаем, че в момента само наливаме бензин. Не знам дали ще спрем Путин, но доста украински градове ще бъдат сринати. Сигурен съм, че после ще обвиняваме само Путин и някой ден ще бъде наказан, а ние ще си заживеем щастливо и безгрижно.

Пон Мар 14, 2022 6:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
а допускаш ли варианта това което знаеш да е грешно? примерно лъжат те че отиваш да спасяваш комшийската къща, а дефакто се оказва че не помагаш на съседа а помагаш на подпалвача да пренесе пожара в твоята къща? в случая подпалвача (американците) точно това искат с тази пропаганда

ако сляпо ще вярваме на пропагандата, ето какво казват северна кореа за америка
https://www.youtube.com/watch?v=dE-R96scSQM
и всъщност много от казаните неща са истина, значи ли това че всичко е точно така както го представят?
в америка не само птички ядат, има хора които търсят прегазени катерици по шосетата и всякакви животни и ги ядат, значи ли че цяла америка умират от глад?
айде малко по-трезво

Пон Мар 14, 2022 6:32 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
miro_atc написа:
Мда, стига да не объркаш тубите и вместо вода да налееш бензин...

В случая няма как да се помогне на Украйна без да рискуваме собствената си къщурка. То ако беше лесно, НАТО досега да бяха влезли и решили проблема.
По някое време ще трябва да осъзнаем, че в момента само наливаме бензин. Не знам дали ще спрем Путин, но доста украински градове ще бъдат сринати. Сигурен съм, че после ще обвиняваме само Путин и някой ден ще бъде наказан, а ние ще си заживеем щастливо и безгрижно.

Дали е било лесно или трудно, има един начин да разберем (да не дава Господ). Това е ако стигнем до "прибалтийския инч".
Но все си мисля, че ако беше Кенеди, Рейгън или Буш, това щеше да е вече изяснено.

Пон Мар 14, 2022 6:45 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Професионалист

Отговори с цитат
https://news.dialog.ua/248026_164719963 ... YoricpN5QU

Пон Мар 14, 2022 6:47 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Никой от тримата изброени нямаше да сътвори такива свинщини.

Пон Мар 14, 2022 6:48 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
https://uscnpm.org/2022/03/12/hu-wei-ru ... na-choice/

Пон Мар 14, 2022 6:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
lcr написа:
Но все си мисля, че ако беше Кенеди, Рейгън или Буш, това щеше да е вече изяснено.

Може би... но минаваме в сферата на "ако"-то дето цапа и мирише.
Ако американците бяха по-умели в икономическото съсипване на Русия, сега Путин нямаше хептен да има с какво да напада. Ако руснаците бяха малко по-умели в икономиката, щяха да растат като китайците тихомълком и щяха да са силни и без оръжия. Ама то и аз ако бях по-умен и по-красив...

Пон Мар 14, 2022 7:04 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
кой буш? който нападна и бомбардира ирак? тогава защо зомбитата не пискаха?

Пон Мар 14, 2022 7:08 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Американците се оказаха по-умелите в геополитиката, защото в крайна сметка, успяха да противопоставят Русия на ЕС и най-вече на Германия.

По-натам, предстои да разберем. Всичко зависи от това, колко бързо ще расте драконът.

Пон Мар 14, 2022 7:09 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
lcr написа:
Американците се оказаха по-умелите в геополитиката, защото в крайна сметка, успяха да противопоставят Русия на ЕС и най-вече на Германия.

ако добавиш и големия опит който имат в предизвикването на интриги и войни по целия свят и масови подмени на чужди правителства може и да ти проблесне защо са по-умели, и кой всъщност е виновен за войната в украйна, даже бих казал че руснаците много ги търпяха, ако не бяха нападнали нацистите, те щяха да нападнат добнас и донецк, само че тогава никой нямаше да чуе за избитите невинни хора

Пон Мар 14, 2022 7:24 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
ако добавиш и големия опит който имат в предизвикването на интриги и войни по целия свят

Ей много ги обичаш тия американци :-)

Разбери, че тая планета е твърде малка за хомосапиенс. Няма шанс една голяма нация да се остави да бъде притискана от друга голяма нация. Ако ти не го притиснеш в ъгъла той ще те притисне рано или късно. Американците не са нито по-умни, нито по-глупави от другите. Просто са имали шанс да са малко по-отдалечени от враговете си и са се възползвали от това. И не искат да загубят това си предимство.
Руската мечка, обаче иска да скъса синджира. Нямат голям шанс, но ако успеят рано или късно ще почнат и те да притискат враговете си. Точно защото не искат да бъдат притискани. Както казах вече 100 пъти, планетата ни е прекалено малка!

Пон Мар 14, 2022 7:45 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
въпрос на гледна точка....
от една страна имат предимство което не искат да изгубят - заграбените пари ги превръщат във власт която им позволява да заграбват още повече - сладка работа, разбирам че не искат да я изгубят, все пак санкциите към русия сега имат ефект единствено защото имат власт над цяла европа
от друга страна обаче - не малко войни са ставали и между малки и слаби държави, просто заради едни ресурси, и най често агресията е към държава която има ресурси
а сега американците изпапаха заграбеното и търсят още да заграбват, та за това се овъртат около русия, нищо изненадващо

Пон Мар 14, 2022 8:13 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
кой буш? който нападна и бомбардира ирак? тогава защо зомбитата не пискаха?
Е как защо? Ти пък за пръв път ли чуваш за химическите и незнам си там какви други оръжия за масово поразяване които притежавал Ирак? Ти BBC не гледаш ли? И TGI го потвърди че са си позволили и са го казали. Друг е въпроса как.
Не получиха резолюция на ООН и съвета за сигурност но както видяхме това не им попречи.

Пон Мар 14, 2022 8:16 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 211  Следваща