Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща
Така не се прави! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Така не се прави!
мда.... "само китайците произвеждат нещо с цел измама"
https://www.youtube.com/watch?v=axfOwGM5y_8
това не ми прилича много на китайска фирма
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hoover_Company

Пон Ное 25, 2024 6:15 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На тоя юнак в стил "чеки ся батка да ти редим една делаверка" му отделих под минута и прегледах видеото по диагонал. По най-диагоналния диагонал.
Останах с впечатление, че става въпрос за лошо проектиране, но може и да греша.

И понеже явно фирмата произвежда само ментета, допускам, че казаното в клипа се отнася за всичките им продукти? :D Или отново греша? :D

Пон Ное 25, 2024 9:52 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Не са единствените, специално внимание САЩ това е съдбата на много компании станали достатъчно апетитни да бъдат придобити от някой фонд, рано или късно осъмват като китайски защото или биват докарани до фалит и китаеца купува марката, или успяват да ги продадат все още работещи. При всички случаи качеството отдавна и изчезнало защото това са първите "оптимизации" които се правят ... според мен публичните фондове трябва да се забранят със закон, няма как да управляваш нещо което не е твое и резултата да е позитивен ... това са милиони свинчовци като дебелия, разликата е че нито изкарват толкова пари нито имат тая власт, но резултата е същият.

Пон Ное 25, 2024 12:59 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Извадка от инструкция за монтаж .... сименс ... да започнем от там че буксата с която идва няма нищо общо с тая, че и според мен е с огледален профил ... може ли да нямаш пиноут на конектор ... това вече ми преля чашата, занимавам се с едно табълче с няколко техни компонента, е по некадърна документация рядко се среща, и на plc-то, и на енкодери и на всички. В описанието на енкодера никъде не пише конекторите какъв пол са, сигурно да не обидят някогхо мамка им педераси мръсни, ето в този момент ако можех , бих затрил целия сименс, със всичките им роднини до 9-то коляно .... малоумници, поълни малоумници. Същите лайна са и при сейфти техниката им, нищо не е документирано като хората ... само нюкове за тях, педали недоебани ....

Прикачени файлове:
ktp700.jpg
ktp700.jpg [ 101.15 KiB | Прегледано 3323 пъти ]
Пон Ное 25, 2024 11:48 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Отговори с цитат
Първо модата беше ръководства от по пет килограма хартии на 120 езика, да не обидят накоя чукча.
Сега модата е диплянка тежаща пет грама, четири пет странички само с рисунки без никакъв обяснителен текст.
Ето ръководството за монтаж на Щнайдер:
Прикачени файлове:
manual1.jpg
manual1.jpg [ 94.78 KiB | Прегледано 3248 пъти ]

От което съответно се разбира всичко -> първо: "бам бам с чука,

Прикачени файлове:
manual2.jpg
manual2.jpg [ 135.74 KiB | Прегледано 3248 пъти ]

после няляво надясно с отверката, хвърлете го в кошчето от яд,
премислете пет минути че другото което вземете и то ще е същото... извадете го от кошчето, плъзгача отвътре-> нагоре-надолу с пръстчето,

Прикачени файлове:
manual3.jpg
manual3.jpg [ 108.09 KiB | Прегледано 3248 пъти ]

после направете нещо така че отнякъде да се чуе клик и щрак.... хвърлете го от яд в кошчето за втори път.... извадете го за втори път,

Прикачени файлове:
manual4.jpg
manual4.jpg [ 111.16 KiB | Прегледано 3248 пъти ]

накрая го свържете с пунктирана жица и всичко ще тръгне.

Вто Ное 26, 2024 1:20 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Не знам, ама нещата не вървят на добре...
Последно време си накупих доста неща произведени в Китай и да чукна на дърво нямам нито една изненада. За разлика от някои други тук от форума... може би щото не избирам най-евтиното, всъщност някои неща са доста скъпи. Нещо китайците тръгнаха много да вдигат цените.
Може би заради това и реших да си взема и полска бормашина. Викам си поляците колкото и да са зле, не може да се по-зле от китайците. Е такъв боклук трудно бих намерил даже в алито. Плотът му е крив та крив. Гледам главата и тя под наклон. Викам си сигурно трябва да се регулира.... Е да, може да се регулира като я бутнеш леко ходи по 4-5 мм във всяка посока. Така че може да се направи перпендикулярна.... обаче колкото и да я стягаш, продължава да си ходи накъдето си иска. Ебаси поляците ебаси мишките!

Вто Ное 26, 2024 2:10 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами аз не бях пипвал нищо сименско поне 7-8 години, последно някакви логота и инверторни използвах и имах по-добри спомени. Няма да говорим за софтуерите, от два дена тегля и инсталирам, тия гигабайти за нищо ги нямат.

Вто Ное 26, 2024 2:16 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
miro_atc написа:
Може би заради това и реших да си взема и полска бормашина.

Явно е и до късмет както казваш. Почти същите параметри бормашина от Алиекспрес преди 4-5 години, стенд към нея за закрепване на детайлите (регулируем ортогонално по двете оси) заедно и с едно малко електрическо трионче, дето го гледам в момента и в Amazon. Не ги ползвам супер често, ама си работят прекрасно и подобни наблюдения нямам за сериозни отклонения. Ами направо си ги няма, главата е стабилна и не мърда почти, определено не е повече от мм, щото щях да усетя. И да съм дал за всичките стоки не повече от 400 български лева, вероятно беше по-малко.

Вто Ное 26, 2024 2:27 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Jack написа:
Сега модата е диплянка тежаща пет грама, четири пет странички само с рисунки без никакъв обяснителен текст.

Сега модата е по-скоро диплянка тежаща пет грама с текст (ако го има), за който ти трябва микроскоп. Важи и за картинките. И не се шегувам. Аз без увеличител въобще не се захващам да си губя времето с инструкциите.

Всъщност първата ми работа е да ги потърся дигитално в нета.

Вто Ное 26, 2024 2:30 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Така е защото хората започват да четат инструкциите когато не успеят да подкарат нещата от втория-третия път следвайки простата логика.

Вто Ное 26, 2024 2:48 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
miro_atc написа:
...Може би заради това и реших да си взема и полска бормашина. Викам си поляците колкото и да са зле, не може да се по-зле от китайците. Е такъв боклук трудно бих намерил даже в алито. Плотът му е крив та крив. Гледам главата и тя под наклон. Викам си сигурно трябва да се регулира.... Е да, може да се регулира като я бутнеш леко ходи по 4-5 мм във всяка посока. Така че може да се направи перпендикулярна.... обаче колкото и да я стягаш, продължава да си ходи накъдето си иска. Ебаси поляците ебаси мишките!

Каквото и да очакваш от такъв клас машина, все е много. Общо взето е почти пълен аналог на ръчна бормашина монтирана в стойка за бормашина. Което като краен резултат все е "тоалетна" като параметри. И вдига безобразен шум.

Навремето ги заглеждах, и добре че не скочих на такава машина. Подходих прагматично и си купих ползвана ПН161. Голям чанч за носене, отделих и време са постягане, след това и за тунинг и сега я ползвам с кеф вече десета година.

Интересно е дали това което си взел има китайски корени - да е някой пребрандиран китаец. Ама ще оставя това разследване на теб...

Вто Ное 26, 2024 3:30 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
d_jelev написа:
Явно е и до късмет както казваш.

По-скоро не е късмет а тенденция. Западнато производство просто не се развива. Особено европейското направо деградира експоненциално. Навремето имах българска бормашина, която по спомен беше на цената на ръчна дрелка, въпреки че тежеше сигурно над 50 кила. Нямаше абсолютно никакви екстри. Примерно скоростите се сменяха като вдигаш горе един капак от ламарина и ръчно местиш ремъка. Беше супер грубо изпълнение, обаче работеше. Докато сега полската е пълен боклук, забравих да кажа че като се пусне има и зверско биене. Просто за нищо не става.
Но като говоря за тенденция... купех си доста уреди на Макита за дърводелство, щото са класика в жанра. Модели на по 5-10 години че и повече. През това време има хиляди видеа в тубата за кусурите им и за предимствата им. За щастие чрез доработки, повечето кусури се оправят. Въпросът е защо Макита за толкова стари модели не ги оправя, а се налага всеки да се спасява? Единственото, което са променили е мястото на производство, щото като гледам стари клипове хората показват надписи "made in Japan" и т.н., а това което купих сега, абсолютно същите модели, обаче made in china. Няма лошо, да ги правят където си искат, обаче що не си подобряват моделите?
И пак за тенденцията... ако погледнеш чайниците, там нещата се подобряват. Като не просто да правят по-качествени копия на западни модели, а вземат най-доброто от няколко западни модела и добавят още. И ако пак излязат кусури се пробват да ги оправят. Примерно има един май белгиец беше, прави ревюта на китайщини и си комуникира с чайниците и ония си променят моделите. Вече си купех доста неговите неща... Верно цената е меко казано солена, особено като за нещо произведено в Китай, обаче качеството е без коментар. В началото имах доста съмнения, щото малко или много са си рекламни клипове. Но като дойдоха някои неща съмненията изчезнаха. Особено куриозно беше с един Т-линеал, който се разглобява. Тоя Денис обяснява, че сглобката са я измислили така че да не се губи калбрацията. Но тръгвам да разглобявам аз, изобщо не се разглобява. Викам си ей тва е, пратиха ме за зелен хайвер. Но се оказа че се разглобяват, просто двата елемента са толкова точно изрязани, че буквално залепват. Няма грам луфт.
Как може някакъв си Хондуи да си оправя мизериите, а фирми като Макита да не могат?

itso.t написа:
Интересно е дали това което си взел има китайски корени - да е някой пребрандиран китаец.

Изрично прегледах и опаковки и всичко... Всичко е на полски, даже ръководството е само на полски.
Но качеството е такова, че ми е мноооо трудно да повярвам, че е произведено в Европа. Предположението ми е, че само е сглобявано в Полша и затова няма следи от чайниците.

Вто Ное 26, 2024 4:16 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
В университета бегло учихме някакъв сименс плц контролер, даскала каза - упътването и софтуера са така направени, че всяка фирма която иска да ги ползва трябва да си праща работниците на курсове при сименс :D та явно упътването не е случайно такова

Относно бормашинката - не е случайно, просто това което му казвахме до сега китайщина, вече е масово навсякъде. Малко останаха читавите производители.

Вто Ное 26, 2024 4:41 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ник, то не знам дали е нарочно направено или просто немците са идиоти, немци австрийци все тая. Аз дълги години съм се борил със сейфти продукти на други немски компании, но покрай тях и сименс и бош ... няма такова дърво, няма нито един продукт който да можеш да се оправиш без някой да ти сподели някоя тайна ... или без да я откриеш сам. Аз обаче не го отдавам толквоа на политика колкото на идиотия и начин на мислене. В същото време с американските продукти е съвсем различно. Иначе сименс са педали, това е ясно. Един енкодер бях купил по погрешка с различен интерфейс, ровя в нета и намиерма 2-3 фирми които го продават, звъня, поръчвам ... ами вие сте в Индиана, ние не можем да ви го продадем, свържете се с локалния дистрибутор ... е свързахме се, изпратиха го ама ... да знам политики, и дълги години имах изгода от подобни политики, и за някои неща има смисъл, но за енкодер ...

Вто Ное 26, 2024 6:19 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това нищо не е. В Германия една елементарна кухня не можеш да купиш от производителя. Не само това, но и като се счупи нещо и ако е фалирал посредника през който си го поръчал, едва ли не трябва да ходиш да се молиш на някой посредник да ти достави части и това на 3-на цена. Същото е при инсталациите за баня и всякаква специализирана техника. Тази година ми се наложи да поръчвам една част за аспиратора. Имам номер, не може. Трябва да се поръча чрез посредник. А посредника не иска и да чуе защото не си го купил през него. И това за 6000к евро прост вентилатор. Накрая си я направих сам. Но тези тук са по-голяма мафия от италиянците. Цялата с-ма минава през Х посредника и са направили всичко възможно да не можеш да ги заобиколиш. И си преебан не само с пари, но основно с време и нерви. По тази причина всичко вкъщи гледам да е импорта, основно китай, япония и америка.

Вто Ное 26, 2024 8:06 pm
Докладвай
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща