|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: кое куца в България?
Ами възможно е да има... но за момента не бих го направил. Познавам БГ кадри, които станаха Шведски кадри в тукашната соц.партия - работят здраво и здраво ги благославят, ни нищо повече. Иначе със сигурност, но им устройстват и другарски съдчета по вестници, ако кривнат.
Нищо ново под слънцето...
|
| Сря Май 06, 2020 1:15 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Grubi, Бонго е навит на тия условия с една условност - фабриката, за която говориш, да е в Добружда. Ако тук му ги предложиш ще е ок. Добави на първия ред - "локация - на 2500км от дома" и е ясно защо примерно "700лв преко сили, ама на 5 минути с колелото" също има предимства. Тая тема е дълбока - манталитетът ни е че до една възраст гледаме да сме наблизо да поддържаме родители и близки, а после идва преломния момент че така не сме осигурили подходящ environment за децата си. И викаме "ще ги изучим, те ще отидат в хубава държава и ще се уредят". Ама те може и да не ни послушат - следвайки примера ни, ще кажат - "ще останем да сме край вас като остареете". Аз лично не мога да кажа кое е по-правилното и гледам да не оценяват решенията на другите. Ако и на моменти да съжалявам че не съм приел интересни предложения през годините - вече ми е късно, а може би, погледната от друга страна, все още ми е рано....
|
| Сря Май 06, 2020 1:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не на 2500 ами и на 250 км не им се мърда на хората, да не говорим че и 25 много често са проблем. Една от фирмите с които работя има офис в лозен, знаеш ли какъв зор е да намерим хора, далеч им било, при условие че даваме служебни автомобили. В същото време имаме момчета които са от Пазарджик и всяка сутрин си пътуват, явно за тях стимула е по-силен. Това до голяма степен го свързвам и с липсата на инициативност. А преди година назначава ме конструктор в една от фирмите, намират се в захарна фабрика до мтел, двама ми отказаха защото било много далеч....
|
| Сря Май 06, 2020 1:40 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами много бих искал някой ден да му предложа подобни условия в Добруджа, най-добре и в Добрич - за мен - ама дали ще стане тоя живот? Пък ако мога на себе си да предложа такива условия, и после на него и на други... ехее
Но пък знае ли човек - може и да стане. Ако има редовни самолетни линии, аз не виждам проблем да пътува човек всеки ден Варна -София или два пъти в седмицата...
|
| Сря Май 06, 2020 1:57 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Че кой нормален човек ще се навие да минава през досадата на летищата по четири пъти на седмица? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Май 06, 2020 2:07 pm |
|
 |
|
nik
|
Това и аз не го разбирам. Уж много зле, за глад говорят а отказват работа щото била далеч, щото шефа нямал отношение. Щото хиляда измислени причини. То дефакто от как започнах сам да си изкарвам парите вече и аз не бих мръднал никъде и не бих търпял някой тъпанар, ама не съм и останал без работа. Докарвам си парите криво ляво. А други седят в къщи без работа и мрънкат само. Аз като съм бил на зор съм ходил на работа която е 6 дена в седмицата с 10 часова смяна с 2 часа път в едната посока. 14 часа минимум от излизане до прибиране. Душ, вечеря и припадам. Изтощително е, 1 седмица карах така докато излезе по добро. Не ми харесваше обаче ходих. Защото незнаех дали ще е 1 седмица или месец или повече. Някак не го разбирам да говорят за глад и да седят в къщи без работа. А още по малко разбирам пък мъжа да седи безработен и да мрънка докато жена му ходи на работа.
|
| Сря Май 06, 2020 2:08 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
+1000 Този за когото 2, 20 или 2000 км са му проблем, не е изпитал на гърба си, що е глад и мизерия. Дупе знае 2 и 200.
|
| Сря Май 06, 2020 2:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами преди години фокуса ми беше към друга от дейностите и редовно съм си пътувал ежедневно до Варна или Сливен, тръгвам в 4.30-5, в 10 съм на обекта, в 4-5 следобяд наобратно. Имам колега който 4-5 години ако не и повече ходеше всеки ден до пазарджик, както и не малко от мениджърите по фабриките в Пловдивско пътуват от София, или пък тия в Ботевград, какво са 150-200 км. Просто населението е твърде уседнало, свикнало всичко да му е под носа. По света не е така, да пътуваш 30-40-50 мин до работа изобщо не е трагедия, дори е доста добре, много хора пътуват по над час в посока. В мексико някои от хората пътуват над час до фабриката при все че са от града, имам хора от градче на 40 км, аз с колата стигам за около час без трафик, той понеже и в двете посоки нацелва трафика и сутрин и вечер по час и половина не му мърдат, но не се оплаква човека, доволен е че сме му дали работа.
|
| Сря Май 06, 2020 2:38 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Директно на въпроса "кое куца в България" - Отговора е аз! Боли глезена на десния крак. Съдържанието на темата толкова смърди на комунизъм, че чак пари на очите, аз лично не завиждам на никой че си имал вила в Швейцария, яхта и кола за 200к. Има защото може да го постигне, ти като не можеш, работиш за този същия за 2-3к и си налягаш парцалите, като вила и кола за 200к няма да имаш. Има и по-евтини решения, хотел и дачия например... 
|
| Сря Май 06, 2020 4:46 pm |
|
 |
|
nik
|
той предполагам визира една прослойка тарикатчета, които и аз не харесвам особено - бизнесмен голем ама с уредени от някой друг сделки,наши и ваши, рушвети, държавни/обществени поръчки, скалъпени търгове и тем подобни, и каквото пипнат вземат парата и си оставят ръцете и аз не ги харесватм такива, но не им завиждам на милионите, който може да спи спокойно така - успех, на такива ме е яд само че повечето са пълни малоумници, и за да източат от някъде някой милион без нищо насреща качествено лишават от достъп наистина кадърните хора които могат да оставят нещо след себе си, а не да ми асфалтира някой улицата която след 2 години ще е по-разбита от стария асфалт щото само са претупали работата обикновено такива парадират с вили къщи и коли, истински качествените хора и да има пари ги инвестира в реален бизнес, щото няма кой да му подарява уредени и фиктивни сделки и му се налага наистина да бачка
|
| Сря Май 06, 2020 4:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
няма много такива, в смисъл не са масови, има няколко големи и общо взето това са, другите са дребосъци и тяхното ниво е някой познат в кметството,евентуално кмета и там става въпрос за дреболии, и по тези места тлъстите пари да речем във ВиК сектора ги лапат само фирмите на тия няколко големи, пък дали изпълнителя е иван драганов ... и той лапа колкото и работника, и то ако е късметлия, щото много от тия уредилите се посредством някой голям остават без нищо и фалират, а работниците поне заплата са вземали. Има някои които си уреждат сделки в частният сектор, дават комисиони получават поръчки, ама това винаги го е имало, ние самите не можем да се отървем с години от такива проблеми, както ни каза един от собствениците на голяма Бг банка е какво да направя, да ги уволня ? Тия поне вършат и работа, като взема нови ще крадат двойно и работа може да не вършат ... това беше преди 10-на години, тогава не повярвах на ушите си, щото тоя по принцип уволнява мениджъри щото охраната не го познала или нещо не му харесало как било подредено. От както взех да се заседявам повече из БГ и да опитвам да оправя някои неща при нас и аз започнах да стигам до този извод. Колкото може им ограничаваш възможностите за злоупотреба, ама ако трябва напълно да ги елиминираш то това ти става основна дейност. Аз вече съм на принципа ако не ме ощетява с цена или качество, т.е. не купувам скъп боклук или евтин боклук, ако цената отговаря на разчета дали някой е взел комисионна за да го достави от фирма Х вместо Y много не ме вълнува. Така вместо да се правиш на следовател и да имаш отдел дедективи, си дефинираш по-добре критериите, натискаш QA отдела да прави добър входящ контрол, правиш си точни разчети и от къде снабдяват не се грижиш, докато е качествено, в разчета, идва на време и следва общата политика за начини на разплащане хич и не се вълнуваш.
|
| Сря Май 06, 2020 5:08 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Tisho, добре беше да върнеш темата към началния пост, но ми се струва че това не е точно началния пост. Началния пост се губи някъде в невидимата част на форума. Уви в тази част на Галактиката не ни е съдено да знаем отговорите на това което се случва в Розовите Мъглявини. Виждаме само това което някакси изплува на повърхноста им.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Май 07, 2020 11:51 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не си губете времето в безсмислени писаници. Бегом при шефа да се пазарите за 20 пари / час. Досега само Цецо и аз сме се престрашили да питаме. Цецо са го отрязали. Моят шеф беше по-благосклонен. Каза че ще ми увеличи заплатата, ама друг път. Очакват се инструкции от Сухия какво следва да се предприеме при отказ.
|
| Чет Май 07, 2020 12:06 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ицко, разбирам че ти командваш парада и даваш командите "Бегом", "Стани", "Падни", "Пръдни"... но ще те разочаровам. Нямам шеф при който да мачкам каскета. Потърси ги тия вашите мрънкала в някой форум и давай командите там. Тук в тази тема, никъде нямаше мрънкане. Освен мрънкане че имало някъде мрънкала.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Май 07, 2020 12:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Здравче, сладурче, слънце ненагледно, пак ли лапна лимона? 
|
| Чет Май 07, 2020 12:35 pm |
|
|