|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
С компилатор за Atmel Xmega
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 С компилатор за Atmel Xmega
Опирам до Xmega защото ми се налага да използва АЦП с повече от 10 бита. Изборът е между стар AVR и външно АЦП или нов с вградено.
Някой борил ли се е с различните компилатори и някой от Xmega фамилята (засега не съм избрал определен чип)? Като най-разумно решение ми се вижда WinAVR и Codevision(като комерсиален вариант). IAR е също възможност, предполагам от версия 5.10 нагоре - скъпо е, но пък старият код е писан на него.
п.с. излекувани версии има, но този път компилатора ще си го платят, затова питам по-скоро за подводни камъни
|
| Сря Юли 14, 2010 2:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Прехода от Iar към някой от другите не е много безболезнено упражнение. Особенно ако тоя дето го е писал кода е на ти с Iar и е ползвал повече от специфичните му възможности.
Откъм качество на компилаторите имай пред вид че и WinAVR и Codevision са доста назад от Iar. Скоро разцъквах от общ интерес новия Codevision. Ами няма особенно много прогрес откак за последно преди към 2 години го разцъквах.
|
| Сря Юли 14, 2010 3:52 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами ако парите не са проблем залагай на ИАР.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 14, 2010 3:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Благодаря, май ИАР ще се окаже в крайна сметка. Все още го имаме платен, макар и без поддръжката.
|
| Сря Юли 14, 2010 6:03 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Както гледам, май само XMEGA128 се поддържа от JTAG ICE mkII през PDI интерфейса (не съм гледал в АВР студиото, гледам само Атмел страницата на JTAG ICE mkII)
Всички други във фамилията се програмират/дебъгват само през OCD i AVR Dragon
Не ми оставят голям избор кой процесор да избера за развоен. Дано да започнат да поддържат и другите скоро.
|
| Сря Юли 14, 2010 7:45 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Dragon-а е евтин, не се излагай.  За среда си ползвай AVR студиото. Наистина не мога да схвана защо някои ползват друго?
|
| Пет Юли 16, 2010 2:33 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Няма да се излагам - даже бях подарил на един познат Драгон преди време, май само събира прах ... Ще си взема един Xplain и оттам ще видим
|
| Нед Юли 18, 2010 8:16 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|