|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:17 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Софтуер за Photo Slide Show
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Софтуер за Photo Slide Show
Някой да даде жокер ? Трябва да направя един DVD диск с около 500 фотографии и малко видео и аудио към тях. Има доста такъв софтуер, цените от безплатен до към $120. Единствено успях да попрегледам trial версията на DVD Photo Slideshow. В къщи имах някакво Roxio към един лаптоп, оказа се че е Basic версията и няма slide show.
Нещо да препоръчате ? ОС - WinXP или Linux(Fedora)
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 04, 2009 5:09 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Софтуер за Photo Slide Show
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Май 05, 2009 2:27 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Приятели са ми пращали powerpoint файлове и openoffice ги отваря и показва
някак, в някакъв редактор се отварят, може и да ти свърши работа - ама не
съм го пробвал да правя нещо, само в споменатите случаи съм го виждал.
Серия от картинки с музика вървяща съм гледал, а дали може да навреш
и видео някъде там не знам, може и да не става, не съм виждал досега.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Май 05, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пи, Windows Movie Maker не ти ли върши работа? Аз никога не съм го ползвал ама поне М$ твърди, че може.
Иначе Pinnacle се слави с леснотията си и има free VideoSpin
Това са Videoeditors, де. Иначе Nero нямаш ли си?!
|
| Вто Май 05, 2009 7:20 pm |
|
 |
|
¶
|
OpenOffice беше 1-вото с което реших да проверя може ли, да, по принцип се прави много лесно там slide show, но след това се записва във файл, а аз искам на DVD диск в DVD формат, т.е. да се гледа на всеки телевизор. Movie Maker беше второто което изпробвах, също записва само във файл, или на CD в WMA или AVI формат. Отделно ще трябва да има и менюта в DVD диска, така че потребителя с дистанционното да избира отделните раздели. Някъде четох, че Sonic MyDVD можел да изчете изходния файл от Movie Maker и да го запише в DVD формат, обаче само това като информация, от което не става ясно с какви възможности се разполага. Погледнах и при Linux как стоят нещата, плачевно е положението, повечето такъв софтуер работи от командния ред, а на мен не ми се занимава с тежки заклинания, поклони и молби само за да видя дали наистина ще тръгне въпросния графичен софтуер без графичен интерфейс  Засега се спрях на един shareware софтуер, с който много лесно се работи, позволява ( в демо режима ) до 36 снимки да запишеш на DVD диска, ще пробвам да запиша няколко диска, ако работи хорошо, ще го закупя, мисля беше между $40 и $50, което е 6 кутии цигари Марлборо Ултралайт 100мм или 0.5л. бутилка отлежал коняк Плиска 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 05, 2009 7:39 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Този номер съм го правил с Adobe Premiere Pro. Адски удобно се редят и снимки и се обработват готови клипчета, слага се музичка и всичко останало... От премиера си генерирах avi файл (щото така и нямах нерви да седна да праввя менюта с премиера) който го прехвърлях в DVD Lab, където си правих менютата и структурата на готовото DVD. После само печеш на пластини и си готов... Решения има много по принцип. Към кепчъра на Pinnacle, който си купих имаше и доста добро Pinnacle Studio, ама понеже вече се бях заиграл с премиера не съм го разглеждал в детайли... Гледам че го хвалят тук-там...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Май 06, 2009 9:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа, стига бре! Премиерът е динозавър или иначе казано: с топ муха.
Пи, не експериментирай с shareware-то щото като му изтече срока почва да прави бели на целия комп пък и никога не се изчиства напълно. Със сигурност има стотици програми но за съжаление никога не ми е дотрябвало точно каквото искаш.
Казах ти за Nero което от версия 7.5 нагоре наистина става за мултимедия.
Тъкмо пробвах VideoSpin - иска пари за да ти направи .mpg = тъпня!
Иначе: дал Господ програми, повечето Мултимедияцентрове го могат ама не съвършенно. Идеята е чрез videoeditor да направиш MPEG2 файловете (по теми) и после да направиш DVD-Author - има програми които правят и 2-те - Nero например
Аз имам десетки които могат каквото искаш ама все са скраднати или дошли от няк'во съпровождащо CD. Дай на лична няк'в имейл да ти пратя 2-3.
|
| Чет Май 07, 2009 1:28 am |
|
 |
|
¶
|
Търсих по разните дискове, които съм натрупал от различни машини, има всякакви щуротии, обаче точно каквото ми трябва няма. Едната ми машина е Compaq лаптоп, там имаше Roxio пълна версия, обаче тия пИдали от HP са се поскъпили за диск и софтуера беше на харда в отделен дял, но си замина след като изхвърлих Виста и инсталирах XP.
|
| Чет Май 07, 2009 6:05 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Някой спомена Pinnacle studio, но никой не му обърна внимание.
|
| Чет Май 07, 2009 6:58 am |
|
 |
|
¶
|
Избора падна в крайна сметка на Photo DVD Maker, всичко е направено много интуитивно, не е нужно да четеш каквото и да или да се чудиш кое как става  Малко се оплесква с текстовете на кирилица, няма избор на кодова таблица 1251, но има руска КОИ, което никак няма да затрудни ДВД плеъра с ДВД форматиран диск, щото той от кодови таблици не разбира. Виж ако е нещо avi сигурно ще се вижда маймуница на екрана. Поради тази причина ( лоша поддръжка на кирилица ) закупих софтуера с намаление от фирма Crack & Co., Inc. 
|
| Пет Май 08, 2009 7:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
|
| Съб Май 09, 2009 1:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|