Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Backup Soft .. какво ползвате 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Backup Soft .. какво ползвате
Та ... кой какво ползва и от какво сте доволни/недоволни, става въпрос за бекъп на мобилното ми РС. Варианта да го рпавя като се сетя се оказва неудачем ... едно не се сещам навреме, друго забравям за нещо ... след последните ми премеждия, съвсем скорощни, и пречертавенето на 30-на детайла мисля че е време да сложа някакъв софт. Та препоръчайте нещо. За съжаление няма постоянно включен компютър на който да става бекъпа, имам външни доскове .. но тях ги закачам рядко ... знам ли, може би нещо което да прави бекъп на втория дял и да ми иска от време на време външния диск ... ако си го иска . ще му го слагам, но иначе забравям ....

Нед Авг 26, 2007 1:42 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ако искаш да си правиш back-up самичък (а не през IT отдел, например), май ще е най-добре да си нагласиш напомнянки в Outlook или каквото там ползваш за scheduling и да ти напомнят да си правиш back-up на външния диск.
Докато работех за Интел имахме едно много удобно решение - back-up през LAN, който проверяваше всеки ден дали има нещо ново по локалния хард диск на лаптопа и записваше промените на диска на сървъра. Това обаче няма на теб да ти свърши работа, ако правилно съм разбрал въпроса ти, защото после някой трябва да прави back-up на сървъра...

Пон Сеп 17, 2007 8:55 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
добре завърнал се, владо. къде се затри?

при нас ползваме SVN за сорсове. интергрира се идеално в еклипса, но има и чисто win клиент за обща употреба. макар, че поддържа и бинарни файлове, силата му е в текстови - сорсове или други подобни.
удобно е, защото няма значение къде се намираш. само трябва да имаш клиент и vpn към сървъра.

сървъра се rsyc-ва на всеки 5 мин с 2 други в различни сгради.
тази система прежива един изпушил диск и един обир.
диска е заключен хардуерно, не знам колко лесно се отключва. уж не би трябвало, но не се знае...

Пон Сеп 17, 2007 10:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
SVN - подкрепям и аз. Аз лично ръгам на него всичко - сорсове, документация че и платките. Предполагам че за последното не е самата ефективност по отношение на големината на бекъпите, ама .... кой да мисли друго, като това работи. По принцип обаче рядко ми се налга да споделям достъп до едни и същи файлове - твърдя че колкото и безпорблемно да е това според описанието - дефакто хич не е така. Така че гледам да внимавам - не пипаме двама в една и съща паница - по лесно е от колкото после да сърбаме общата чорба.

Вто Сеп 18, 2007 11:39 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
абе има ли такова животно като rcpd за прозорци?
М$ предоставят само клиент, за сървър всички си траят (или поне го няма в първите 2 страници на гугъла)
а и клиента губи идентичността на файловете, както и разните му атрибути, доколкото ги има

владо, онова, дето сте го ползвали, по какъв протокол работи и респ. как изглежда частта на бекъпваната машина?

Вто Сеп 25, 2007 9:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
владо, онова, дето сте го ползвали, по какъв протокол работи и респ. как изглежда частта на бекъпваната машина?

@ДедоБоре: Мисля, че ползвахме Veritas NetBackup. Всяка работна станция си има клиентска програма за Windows, която може да бъде настроена да проверява локалния хард диск на определен период от време и ако има промени, да прати заявка до сървъра да ъпдейтне архивите. Аз изобщо не съм се задълбавал да видя по какъв протокол е работила комуникацията - за това си имаме IT отдел и те свършиха цялата работа, а аз бях само клиент. Но от клиентска гледна точка си беше много удобно - въобще не трябваше да се замислям кога да си правя бек-ъп, а клиентът ме питаше от време на време дали може да се върже със сървъра и да прати някой и друг файл.

Вто Сеп 25, 2007 6:06 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
10х !
знам го веритас-а, но не ми върши работа по няколко причини. надявах се да е нещо друго

Вто Сеп 25, 2007 8:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]