Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Проблем с мапнат драйв и офисните продукти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Проблем с мапнат драйв и офисните продукти
Значи имам следния проблем. На компютъра си имам мапнати два мрежови драйва - един шернат от друго XP и една самба. Проблема е, че не винаги тия два компютъра са пуснати. И тогава....

като пусна някой от офисните продукти (Word, Excel, Outlook) и му дам да прави някаква операция дето изисква броузване (SaveAs, Attach и пр.), тъпия виндоус експлорер почва да рови наличните устройства и понеже тия два драйва не му отговарят, зависва да ги чака сума ти време. Което е адски досадно. И това става даже и да не се опитвам да оперирам върху отдалечените дискове, а изглежда при всяко активиране на експлорера, се опитва да се конектне към отдалечените дискове - и виси (типично по уиндойски).

Някой да има идея по въпроса? Офиса ми е 2003, бизнес едишън.

Пон Фев 12, 2007 10:58 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Пробпемът едва ли е в MS Office. Ако си с XP опитай да махнеш опцията "Automatically Search for Network Folders and Printers"във " Folder Options" на Windows Explorer -> Tools ->Folder Options.
Ако си с Win2000 огледай HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service\lanmanworkstation\parameters - трябва да има KeepConn който по подразбиране е 600 sec.
А защо след като си излъгал ОС-а че имаш мрежови устройства а всщност ги нямаш и си недоволен че с-мата прилежно ходи да си ги търси - там вече не знам. Все пак това е само операционна с-ма - не е Баба Ванга!
Поздрави

Пон Фев 12, 2007 12:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
occam написа:
Пробпемът едва ли е в MS Office. Ако си с XP опитай да махнеш опцията "Automatically Search for Network Folders and Printers"във " Folder Options" на Windows Explorer -> Tools ->Folder Options.
Ако си с Win2000 огледай HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service\lanmanworkstation\parameters - трябва да има KeepConn който по подразбиране е 600 sec.
А защо след като си излъгал ОС-а че имаш мрежови устройства а всщност ги нямаш и си недоволен че с-мата прилежно ходи да си ги търси - там вече не знам. Все пак това е само операционна с-ма - не е Баба Ванга!
Поздрави

Имам ги мрежовите устройства, но не са достъпни всеки момент. А е тъпо да мапвам и ънмапвам всеки път. Затова са си просто мапнати, а пък очаквам системата да ги търси, тогава когато аз ги потърся. Не виждам логика да дам SaveAs, да ме пусне в някоя директория и в момента в който се опитам да я сменя, да чакам 1 мин, при положение, че нямам никакво намерение да ходя да сейвам на мапнатия драйв, а някъде локално. Виж ако се опитвам да го докопам и не е наличен - нека чака. Както и да е, мерси за съвета, ще го пробвам.

Пон Фев 12, 2007 1:10 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]