Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Altium Designer 2004 - Schematic Editor 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Altium Designer 2004 - Schematic Editor
Последните две седмици активно "мигрирам" към DXP2004. След като минах фазата "Абе дай*а, туй как се прави..." съм доста доволен от програмката. Има някои недостатъци. Като например липсва бутонче с което директно да се извиква даден компонент от библиотеката за редакция (дори в хелпа пише, че няма такава опция). Другото е при местене на обект.
В Protel99SE има опция като се задържи Ctrl и се изключва "Snap to Grid", когато се мести някакъв елемент (компонент/надпис/пин...).
В DXP2004 (след SP3 май вече е Altium Designer) не можах да открия такова нещо, а е много полезно като се наложи да се премести стойността или означението на някой елемент (най-често резистори и кондензатори разположени нагъсто).

Наистина ли няма такава опция или просто аз не мога да я открия?? :?

Вто Авг 29, 2006 10:45 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Altium Designer 2004 - Schematic Editor
ex-man написа:
Последните две седмици активно "мигрирам" към DXP2004. След като минах фазата "Абе дай*а, туй как се прави..." съм доста доволен от програмката. Има някои недостатъци. Като например липсва бутонче с което директно да се извиква даден компонент от библиотеката за редакция (дори в хелпа пише, че няма такава опция). Другото е при местене на обект.
В Protel99SE има опция като се задържи Ctrl и се изключва "Snap to Grid", когато се мести някакъв елемент (компонент/надпис/пин...).
В DXP2004 (след SP3 май вече е Altium Designer) не можах да открия такова нещо, а е много полезно като се наложи да се премести стойността или означението на някой елемент (най-често резистори и кондензатори разположени нагъсто).

Наистина ли няма такава опция или просто аз не мога да я открия?? :?

Аз се инатях да мина от Protel 99SE на Altium Designer 6, обаче обстоятелства ме натискат да го направя вече. Не съм навлязал доста навътре защото няма проект
който да трябва да правя и сега само се бъзикам. Например не открих задаване на пропери на елемент на глобална основа както го има6е при 99....
Не знам защо, обаче много от хубавите работи на 99SE ги изоставиха... :(

Вто Авг 29, 2006 11:00 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
А защо изоставяте 99SE ? И минавате на по-новия ?

Вто Авг 29, 2006 5:59 pm
Профил

Мнение 
Аз имам и двата инсталирани. Искам да мина на Designer 6 заради SoC ориентацията.
Иначе си ползвам и стария.

Вто Авг 29, 2006 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Altium Designer 2004 - Schematic Editor
freestyler написа:
Аз се инатях да мина от Protel 99SE на Altium Designer 6, обаче обстоятелства ме натискат да го направя вече. Не съм навлязал доста навътре защото няма проект
който да трябва да правя и сега само се бъзикам. Например не открих задаване на пропери на елемент на глобална основа както го има6е при 99....
Не знам защо, обаче много от хубавите работи на 99SE ги изоставиха... :(

Има глобално задаване. Само че става малко по-иначе. Виж картинката

Виж в папка Help в инсталационната директория на Altium. Там трябва да има множество .pdf. Търси там. Има доста полезни туториалчета...

Прикачени файлове:
dxp.gif
dxp.gif [ 63.01 KiB | Прегледано 1126 пъти ]
Сря Авг 30, 2006 11:46 am
Профил

Мнение 
ex-man,

Намерих го това, обаче са го направили 100 пъти по сложно от на 99SE

Сря Авг 30, 2006 12:33 pm
Профил