Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Проблеми с инсталацията на Matlab 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Проблеми с инсталацията на Matlab
Някой срещал ли е проблеми при инсталирането на Matlab7 SP3 /R14/?
когато се опитам да си сложа матлаба на домашния компютър не ще и не ще на 15-18 % се опулва и ми казва: "Incomplete distance tree", същия матлаб на друг компютър с win2k +sp4 го инсталирах върви си без грешка, но на домашния не ще и това си е, пробвах на win2k /специално заради него го сложих/ не ще, пробвах на ХР чист сложих му само, драйверите за дъното и видеото и един виртуален диск и пак горната грешка в нета няма нищо по темата :-( , а ми трябва тази версия по стара не ми върши работа?
процесора е AthlonXP1800+ дъноto GB7400E утре ще дам подробна инф за системата. 512Mb RAM

може аз някъде да бъркам защото се налага да го направя на виртуално CD (тъй като вторите два диска са обединени в един и той не може да си ги намери по начина по който са събрани, но и никъде не дава опция да посоча къде се намира втория/третия диск, дори и ги търси на същото CD устройство на което си почнал да инсталира) и от там да го обърквам някъде като пиша некоректно име на CD-то, но този номер съм го правил и минава другаде, защо сега да не мине ???

Нед Юни 18, 2006 5:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами да ти кажа може проблема да е в хардуера (колкото и тъпо да звучи)! Аз например имах същите ядове с ModelSim-а, на един куп места съм го инсталирал и крака върви а на домашния ми комп не ще и не ще! Преинсталирах XP-то,регистри ли не трих абе един куп работи правих и не искаше! Зарязах го, съвсем скоро след това ми изгоря дънната платка( Gigabyte) и си купих MSI ( много съм доволен от нея) Всичко си тръгна без проблеми !

Пон Юни 19, 2006 11:34 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Сега обърнах внимание на дъното ти, същото като моето, само дето тогава бях с 256 RAM и Athlon 2000+ a сега съм с 512 RAM MSI - VT600 и същия процесор.

Пон Юни 19, 2006 11:38 am
Профил ICQ

Мнение 
стига бе 8O дъното чак не ми се вярва. утре ще постна цялата информация за системата /днес не сварих да стана навреме :roll: /еи сега ще изтегля най новите драивери дано стане ..... или ще пробвам без драивери да инсталирам

малко оф топик: вчера брат ми донесе един конвертор usb-serial и като го пробвах /с CCS и вградения към него серийна писачка, жалко че не се сетих да пусна LG Com Spy++ :roll: / и се оказа че си работи съвсем коректно все едно е истински ком порт ще питам как му е точно името защото нищо не пише на него

Пон Юни 19, 2006 4:30 pm
Профил ICQ

Мнение 
ето какво ми връща като информация
сега ще добавя и java най нова версия от там натаък не знам какво да пробвам
ще го разделя на дискове и друго не се сещам
идеи ???? какво още мога да проверя

Прикачени файлове:
mathworks_installer.rar [755 Байта]
295 пъти

Вто Юни 20, 2006 3:28 pm
Профил ICQ

Мнение 
някой да има Matlab7 R14 SP3+ / SP3 има "Data Acquisition Toolbox" 2.7, който не ми върши работа/
или най-новата версия r2006a /в него е Data Acquisition Toolbox 2.8.1/
общо взето ми е достатъчно "Data Acquisition Toolbox" 2.8 или 2.8.1
благодаря предварително

Чет Юни 22, 2006 10:46 am
Профил ICQ

Мнение 
MGBY издирих проблема, оказа се че е в инсталационните дискове, четат се обаче явно се е надраскани точно там където не трябва и се дъни при инсталацията. обвинихме ненужно дъното ;-)

еи тази тема сам си я водя :roll: никои ли не се занимава с това чудо на софтуера?

Чет Юни 22, 2006 2:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е, аз казах, че може да е от хардуера, а не непременно :) При мен не беше от диска защото го инсталирах от харда, пробвал съм и от CD не ставаше а за дъната - просто съвпадение. Като си сложих новото дъно - стана.
Радвам се, че си се оправил без смяна на дъно :wink: !

Чет Юни 22, 2006 2:46 pm
Профил ICQ

Мнение 
някой да е мяркал форум за matlab може руски английски най добре БГ ;-) ама едва ли

edit: ако някой се занимава с електроника чрез матлаб, нека даде насоки от къде да започна да ровя. ако не е проблем разбира се.
вече зарових daq тоолбокс и embedded в симулинк

Сря Юни 28, 2006 2:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами имам някакво ръководство за матлаб на руски ама не съм го гледал подробно ако искаш мога като се прибера в къщи да ти го пратя ....

Сря Юни 28, 2006 4:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
благодаря няма нужда. и аз имам разни ръководства на руски. но не ми вършат работа, защото се отнасят за основата, а аз вече започвам да забивам по по екзотични тоолбоксове за които трудно се намира литература.

Чет Юни 29, 2006 9:28 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
zax_ruse написа:
... и аз имам разни ръководства на руски...

Би ли могъл да изпратиш някой файл, ако не те затруднява, моля! Благодаря предварително.

Чет Юни 29, 2006 10:08 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]